Europa League: Fenerbahce – Celtic

Fenerbahce kan i kväll säkra avancemang till slutspelet i Europa League och är klara favoriter hemma mot Celtic om vi kikar på oddsen.

Matchstart: 20:45

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,42 – 4,50 – 7,25
Matchodds (1X – 12 – X2):1,09 – 1,20 – 2,65
Över/under 2,5 mål:1,65 – 2,20
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,90 – 1,80

Odds från betsafe >

Europa League blev grupp A så jämn som vi kunde förvänta oss. Inför kvällens sista omgången i gruppspelet har norska Molde, lite oväntat, säkrat en plats till slutspelet. Den andra platsen till slutspelet står nu mellan grupptvåan Fenerbahce och grupptrean Ajax. För den skotska storklubben Celtic så har inte detta gruppspel blivit det man hoppats på och man ligger hopplöst sist utan några chanser att gå vidare.

Oavgjort räcker för Fenerbahce

För Fenerbahces del så har man allt i sina egna händer inför kvällens match hemma mot Celtic. Fenerbahce ligger på andra plats i gruppen två poäng före Ajax och säkrar ett avancemang både vid ett oavgjort resultat eller vid seger mot Celtic i kväll.

Celtics skador tvingar dem att prioritera

Även om Celtic har en seger med sig från helgens möte mot Iverness i den inhemska ligan så är det ett skadeskjutet lag som går in i denna match utan något att spela för. Celtic har också en rad skador som stör laget och kommer därmed att få ställa upp med en relativt ungt lag.

Fenerbahce saknar spelare men är starka hemma

Fenerbahce har en god form med fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna och brukar dessutom vara starka på hemmaplan. Dock ska nämnas att även Fenerbahce saknar en del spelare då både Nani och Simo Kjaer är avstängda samtidigt som Hakan Cinemre och Raul Meireles är skadade.

Fenerbahce är stora oddsfavoriter

Med tanke på förutsättningarna så känns det som att Fenerbahce bör få med sig minst en poäng i kväll och det talar också oddsen för. Att spela på att Fenerbahce vinner i kväll ger låga 1,42 och ännu lägre 1,09 gånger pengarna om man kryssar eller vinner matchen hos betsafe. Skulle dock Celtic repa sig och vinna matchen ger det hela 7,25 gånger pengarna.