Europa League: Final Porto-Braga

I kväll är det dags för finalen i Europa League. Porto är storfavoriter då laget har imponerat stort såväl i Europa League, som i portugisiska ligan där Porto tog hem ligatiteln. Spelbolaget :betfair: sätter i skrivande stund oddset 1.39 för vinst till Porto.

De två portugisiska lagen kommer att göra upp om förstaplatsen på Dublin Arena. Finalen avgörs i ett möte där allt kan hända, men troligt är att Porto även tar hem denna titel. Laget vann nyligen portugisiska ligan, i vilken Braga kom fyra. Hela 38 poäng skilde mellan de båda lagen.

Det kan bli svårt för Braga att stå emot Portos offensiv. Falcao har varit tongivande i Europa League och så även när laget vann i semifinalen över Villarreal med 5-1, där Falcao gjorde 4 av målen. Han leder skytteligen.

Dessutom har Porto vunnit de tre senaste matcherna över Braga när lagen har mötts. Så det är kanske inte konstigt att spelbolagen tror på vinst för Porto. Däremot inte sagt att det kan bli en lätt match, då Braga faktiskt har slagit ut både Liverpool, Dynaomo Kiev och Benifica ur turneringen. Tror du på vinst för Braga kan du till exempel sätta en slant hos :betfair: till oddset 8.55 eller :titanbet: till oddset 7.91.

Ingen tidigare UEFA-cupfinal har spelats med lag som ligger på så kort geografiskt avstånd mellan varandra, endast 47 kilometer skiljer Porto och Braga åt. Ingen av dem har spelat i Dublin förut.

Portos tre senaste
Marítimo – Porto 0 – 2
Porto – Paços de Ferreira 3 – 3
Villarreal – Porto 3 – 2

Braga tre senaste
Braga – Sporting Lissabon 0 – 1
Academica – Braga 0 – 0
Braga – Benifica 1 – 0