Europa League: Inför kvällens semifinaler

I kväll ska semifinalerna i Europa League spelas med två högintressanta första möten mellan Sevilla och Valencia samt Benfica och Juventus.

Sevilla – Valencia

Mötet mellan Sevilla och Valencia kommer att bli en helspansk uppgörelse mellan två lag som känner varandra väl. Sevilla känns dock starkare på förhand med en stark säsong i La Liga i ryggen samt att man har en bra formkurva med fyra raka segrar. Valencia har inte haft en lika bra säsong och kan lägga all fokus på denna match, vilket givetvis är den fördel.

När lagen har möts tidigare har hemmaplan varit en stor fördel. Sevilla är hemmastarka vilket de visade mot Real Madrid tidigare i vår då man vann med överraskande 2-1. Därmed är Sevilla given favorit i kvällens första möte i denna semifinal och William Hill ger låga 1,67 gånger pengarna på att Sevilla vinner i kväll och skaffar sig ett ypperligt läge inför returen.

Benfica – Juventus

Benfica mot Juventus kommer att bli ett mycket intressant möte. Benfica är turneringens stora överraskning som under turneringens gång bland annat slog ut det engelska laget Tottenham, som var en av de stora förhandsfavoriterna till titeln. I semifinalen mot Juventus så ställs man återigen mot en titelfavorit, och som har varit toppkandidaten hela vängen, och det ska bli oerhört intressant vad portugiserna kan ställa till med denna gång. Benfica och Juventus är två av Europas starkaste hemmalag och har båda en formkurva som bara pekar uppåt. Lägg därtill att Benfica har säkrat den inhemska ligatiteln och att Juventus inte är långt borta från att göra detsamma.

Med tanke på att även Juventus är ett oerhört starkt hemmalag gäller det för Benfica att få med sig ett bra resultat från kvällens första möte i denna semifinal. Oddsen talar också till Benficas fördel även om de är knappa favoriter till oddset 2,62 gånger pengarna hos William Hill samtidigt som ett spel på Juventus ger 2,80 gånger pengarna.

Så följer du kvällens semifinaler

Kvällens semifinaler kommer att dra igång vid 21:05 och Benfica – Juventus kommer att sändas i Tv4 Sport. Vill du följa båda dessa matcher livestream så kan du göra det hos C Sports.

Kvällens möten i den första semifinalen i Europa League

Matchstart 1 X 2 Att gå vidare
21:05  Sevilla   –  Valencia 1,67 3,80 5,00 1,73 2,00
21:05  Benfica   –  Juventus 2,62 3,10 2,80 2,50 1,50

Vinnare av Europa League 2013/14

Juventus 2,00
Benfica 5,00
Sevilla 5,00
Valencia 5,00

Odds från William Hill

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 24 april, 2014