Europa League-kvalet: AIK – Atromitos

Under torsdagen tar AIK emot grekiska Atromitos i det första mötet i Europa League-kvalets tredje omgång. Även om det blev seger borta mot Shirak så har bortaplan varit AIKs akilleshäl denna säsong och därmed är det av yttersta vikt att man får med sig ett bra resultat från denna match på Friends Arena. AIK är också klar favorit vi kikar på oddsen.

Matchstart: Torsdag 19:00
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 2,05 – 3,30 – 3,50
Att gå vidare:

Odds från betway

AIK är i en strålande form just nu och man stod för en viktig och imponerande seger i toppmötet mot Elfsborg i helgens omgång av Allsvenskan, som man vann med 4-2. Det var framförallt i den första halvleken som AIK imponerade mot Elfsborg och efter 45 minuters spel hade man en trygg 4-0-ledning. En halvlek som man dominerade fullständigt och spelmässigt en av de bästa halvlekarna i årets omgång av Allsvenskan, vilket givetvis bådar gott inför mötet mot Atromitos.

Goitom fortsätter att vara AIKs viktigaste spelare

Henok Goitom fortsätter att ösa in mål för AIK och mot Elfsborg nätade han två gånger om och är utan tvekan en av AIK absolut viktigaste spelare. Dock hade Goitom problem med magen mot Elfsborg och byttes ut efter 60 minuters spel och kan komma att missa matchen mot Atromitos, vilket skulle vara ett oerhört stort avbräck för AIK.

Om det inte skulle vara nog så ser den viktiga mittfältaren Ebenezer Ofori även ut att missa matchen på grund av sjukdom. Det gör även den skededrabbade trion Jos Hooiveld, Per Karlsson, Sauli Väisänen. Målvakten Patrik Carlgren är på väg tillbaka efter sin skada men som inte kommer att bli spelklar till torsdagens möte.

Atromitos utan matchform

Det som ger AIK en rejäl fördel, förutom hemmaplan, är att Atromitos inte har spelat en tävlingsmatch sedan i början av juni. Dock så avslutade Atromitos den inhemska säsongen med segrar mot både PAOK och Panathinaikos.

AIK har varit starka på hemmaplan denna säsong men har samtidigt varit bedrövliga på bortaplan. Förutom 2-0 segern mot Shirak i den sensate omgången av Europa League-kvalet så har inte AIK en enda bortaseger sedan den Allsvenska säsongen drog igång. Därmed är det av yttersta vikt att man får med sig en seger mot Atromitos.

AIK oddsfavorit

AIKs starka hemmaform, med fem raka segrar, gör att spelbolagen håller det AIK som favoriter att utgå med seger hemma mot Atromitos. Kikar vi på oddsen från betway ger ett spel på AIK som vinnare oddset 2,05 samtidigt som ett spel på Atromitos ger relativt höga 3,50 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat ger oddset 3,30.

Specialspel på att goitom nätar och AIK vinner

Spelbolaget har betway har också tagit fram ett mycket intressant odds på denna match och ger dig hela 9,00 gånger pengarna om Goitom gör matchens första mål mot Atromitos samtidigt som AIK vinner matchen.