Europa League-kvalet: Atromitos – AIK

AIK har en till synes omöjlig uppgift i Europa League-kvalet mot Atromitos. Det första mötet på Friends Arena slutade med en 1-3 förlust vilket innebär att AIK måste göra minst 3 mål på torsdagen för att gå vidare. Kikar vi också på oddsen så talar de emot AIK.

Matchstart: Torsdag 20:00
TV: Viasat Sport
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 2,15 – 3,30 – 3,20
Att vinna (1-2): 9,00 – 1,03

Odds från Unibet >

Det första mötet på Friends Arena blev inte som många fans hade hoppats på i Europa League-kvalet mot Atromitos. Utan Goitom fick inte AIK till de farliga chanserna samtidigt som Atromitos gjorde både 1-0 och 2-0 inom femton minuters spel. AIK bjöds dock på en billig straff som man missade i den första halvleken.

I den andra halvleken så byttes Henok Goitom in och det blev något bättre för AIK i anfallsväg och man bjöds på en ny, helt korrekt, straff i den 70 minuten som Goitom förvaltade. Även Atromitos fick en straff i den 80 minuten, samtidigt som Noah Sonko Sundberg fick rött kort, och utökade till 3-1 som också blev slutresultet.

Atromitos var det klart bättre laget i det första mötet

Summerar vi den första matchen så var Atromitos bättre både defensivt och offensivt och varje gång de kom med anfall så blev det farligt. På hemmaplan i returen kommer Atromitos sannolikt inte att hålla igen och det är ingen hemlighet att de Grekliska lagen brukar vara bättre hemma än borta.

AIK måste göra minst tre mål mot Atromitos

1-3 med sig in i kvällens bortamöte är ett mardrömsscenario. 2-0 kommer inte att räck för AIK eftersom Atromitos har tre bortamål och därmed så måste man vinna med 3-0 eller fler mål för att ta sig vidare.

Goitom återigen målskytt när Norrköping besegrades

Henok Goitom fortsätter att näta och gjorde återigen mål när det numera Allsvenska topplaget IFK Norrköping besegrades på bortaplan med 2-1. Goitom kommer att ha en stor roll i AIKs match mot Atromitos när en målkavalkad krävs.

Atromitos har ingen spelad match efter det första mötet då den grekiska ligan ännu inte är igång för säsongen.

Atromitos stor oddsfavorit att ta sig vidare

Kikar vi på oddsen inför denna retur talar de starkt emot ett avancemang för AIK. Atromitos är givetvis favorit på hemmaplan men till det blygsamma oddset 2,15 hos Unibet samtidigt som ett spel på en AIK-seger ger 3,20 gånger pengarna. Men oddsen att gå vidare till nästa omgång talar oehört starkt till Atromitos fördel hos Unibet till det låga oddset 1,03 jämfört med 9,00 gånger pengarna på att AIK skulle gå vidare.