Europa League-kvalet: Elfsborg – Odd BK

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav: 6x, minsta odds 1.80
  • Läs mer om Betsafe
  • Spelbolaget med edge.
  • Snabba uttag.
  • Över 12 års erfarenhet.

Det är hemmaplan som gäller för Elfsborg när man gästas av Odd BK i kvalet till Europa League. Elfsborg kommer från en svidande 2-4 förlust mot AIK och frågan är om man kan resa sig på hemmaplan? Kikar vi på oddsen är klar favorit i trosdagens första möte mot Odd.

Matchstart: 18:00
TV:
Odds (1-X-2): 1,91 – 3,35 – 4,10

Odds från betsafe

Elfsborg måste nu resa sig efter den bedrövliga insatsen mot AIK i helgen, då man förlorade med 2-4. Försvarsspelet var under all kritik bitvis och bland annat var Anders Svensson inte så stabil som han brukar vara.

Det är försvarsspelet som är i fokus efter 2-4 mot AIK senast. Mot Randers i den föregående omgången i Europa League-kvalet så tog man sig vidare med minsta möjliga marginal, efter 0-0 hemma och 1-0 på övertid i den avgörande matchen på bortaplan. Men att Elfsborg gick mållösa ur de två matcherna mot Randers var mer eller mindre ett under, och det visade sig mot AIK senast.

En del i Elfsborg försvarsproblem är att både Jesper Manns och Jon Jönsson saknas på grund av skada och firman Sebastian Holmén och Anders Svensson hade stora problem mot framförallt AIKs offensiv.

Odd har klara kvalsegrar så här långt

För motståndet under torsdagen står norska Odd BK. Ett lag som ligger på en sjätte plats i den norska Tippeligaen och som tog sig vidare genom kvalet med med klara 3-0 mot Sheriff Tiraspol och med 4-1 mot Shamrock Rovers.

Konstgräs på både Borås Arena och Skagerak Arena

Elfsborg är som alltid bäst på hemmaplan, mest på grund av konstgräset på Borås Arena, men Odd BK är också bekanta med underlaget då den egna hemmaarenan Skagerak Arena också har konstgräs, vilket gör detta dubbelmöte än mer spännande.

Elfsborg klar favorit i det första mötet

Trots att båda lagen kan hantera underlaget så tror ändå spelbolagen på en säker seger till Elfsborg i kväll och kikar vi på oddsen från betsafe ger ett spel på en Elfsborg-seger oddset 1,91 och hela 4,10 om Odd vinner matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 juli, 2015