Europa League-kvalet: IFK Göteborg – Qarabag

Efter en jämn kamp med HJK i den föregående omgången av Europa League-kvalet så kommer IFK Göteborg i kväll att möta Qarabag i play-off till gruppspelet. En match som är otroligt viktig för IFK Göteborg och kikar vi på oddsen är de knappa favoriter i det första mötet på Gamla Ullevi.

Matchstart: 19:00
TV: Viasat Sport Premium
Livestream: Viaplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 2,40 – 2,90 – 3,10
Att vinna (1-2): 1,66 – 2,10
Över/under 2,5 mål: 2,37 – 1,53
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,00 – 1,72

Odds från Ladbrokes >

IFK Göteborg är nu mycket nära att äntligen ta plats i Europa League-gruppspelet. Efter en jämnt möte mot finska HJK i den tredje omgången av kvalet, som slutade med en 3-2 seger, är det nu endast Qarabag från Azerbaijan som står i vägen i play-off.

Qarabag är dock ett lag som prenumererat på en plats i Europa League-gruppspelet de senaste säsongen och har stor rutin av spel ute i Europa.

Bortareturen i Azerbaijan kommer givetvis att bli riktigt tuff för IFK Göteborg som vill givetvis få med sig ett bra resultat från kvällens första möte på hemmaplan.

Sebastian Eriksson är avstängd

Det som dock oroar för Göteborg är att man inte imponerat spelmässigt den senaste tiden och 2-0 mot Falkenberg, 1-3 mot Djurgården och 1-1 mot Jönköping Södra är inte resultat som imponerar. Sebastian Eriksson kommer också saknas i kväll då han drog på sig ett gult kort senast och är avstängd, vilket givetvis är ett avbräck.

IFK Göteborg knapp favorit att vinna i kväll

Kikar vi på oddsen inför detta första möte på Gamla Ullevi i Göteborg så talar oddsen till IFKs fördel, om än knappt. Ett spel på seger i kväll för IFK Göteborg ger 2,40 gånger pengarna medan ett spel på Qarabag ger oddset 3,10, om vi kikar på oddsen från Ladbrokes.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 18 augusti, 2016