Europa League-kvalet: Panathinaikos – AIK

AIK har i kväll en oerhört tuff uppgift när man gästar Panathinaikos i Aten i kvalet till Europa League. Ett Panathinaikos som väntar på att säsongen ska dra igång och som har stor press på sig för att undvika ett nya fiasko. Kikar vi på oddsen är det klart till grekernas fördel.

Matchstart: 20:00
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,53 – 3,85 – 6,80
Vinner matchen (1-2):1,14 – 5,10
Över/under 2,5 mål:2,18 – 1,64
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,38 – 1,56

Odds från LeoVegas >

Pressen ligger klart på Panathinaikos i detta dubbelmöte mot AIK i den tredje kvalomgången till Europa League. I fjolårets kval åkte Panathinaikos chockartat ut mot Gabala i play-off till gruppspelet, efter 0-0 borta och 2-2 hemma, vilket var ett stort fiasko. AIK är helt klart underdogs mot det grekiska storlaget och har allt att vinna i detta möte medan Panathinaikos, som är ett klart bättre lag på pappret, har allt att förlora.

AIK har en fördel av att Allsvenskan är i full gång och är därmed bättre matchtränade. Panathinaikos väntar å sin sida på att den grekiska ligan ska dra igång och har endast ett gäng träningsmatcher i ryggen. Panathinaikos fick dock en bra uppladdning inför torsdagens första möte mot AIK då man för lite mer än en vecka sedan körde över holländska Zwolle med klara 4-0.

Värt att nämna är att AIK i fjol åkte ut mot annat grekiskt lag Atromitos i Europa League-kvalet med totalt 1-4. Ett lag som till slut hamnade på en blygsamt åttondel plats i den grekiska högstaserien.

Jämför vi på spelartrupperna så har Panathinaikos en milsväg bättre trupp med bland annat Niklas Hult och landslagsspelaren Marcus Berg. Med tanke på hur stor vikt man lägger på detta kval så kan vi räkna med att man ställer upp med bästa möjliga elva mot AIK.

För Panathinaikos handlar givetvis det första mötet i Aten om att vinna och helst med så stor siffror som möjligt för att se till att AIK:s hopp om en avancemang är grusade inför returen. Kikar vi på oddsen så är de klara favoriter att göra så då ett spel på en seger till grekerna ger låga 1,53 gånger pengarna och att det blir över 2,5 mål i matchen ger nästan lika låga 1,64 gånger pengarna hos LeoVegas. Ett spel på att AIK vinner matchen ger hela 6,80 gånger pengarna.