Europa League-kvalet: Shirak – AIK

AIK gästar Shirak på torsdagseftermiddagen i kvalet till Europa League . Efter 2-0 i det första mötet och har nu AIK ett ypperligt läge att ta sig vidare till nästa omgång.

Matchstart: 14:30
TV: Viasat Fotboll
Livestream: Viaplay
Odds (1-X-2): 4,60 – 3,60 – 1,72

Odds från betway

Det första mötet blev en grinig historia på Tele2 Arena. AIK vann med 2-0 efter två mål av Henok Goitom, varav en på straff. 2-0 är helt godkänt sett till bara resultat men fler mål än så borde nog AIK fått till då man hade ytterligare en missad straff samt att Shirak surnade till i den andra halvleken och drog på sig hela tre röda kort.

Förlust borta mot Helsingborg i Allsvenskan

Mellan de två mötena mot Shirak hade AIK en tuff bortamatch mot Helsingborg i Allsvenskan som man förlorade med 1-3, och därmed missade chansen att hänga med topplagen. Just bortamatcher har varit AIK svaghet denna säsong vilket är en oroande faktor inför kvällens match. Visst Shirak imponerade inte det minsta men hemmaplan väger alltid tung samtidigt som AIK har ett svagt bortafacit.

I mötet mot Helsingborg så blottades AIK:s stora defensiva svagheter och kan Shirak utnyttja dessa svagheter, ja då kan detta möte bli mer spännande än vad det borde bli med tanke på att AIK ”bara” har med sig en tvåmålsledning.

Goitoms målform håller i sig

Gör AIK ett mål borta mot Shirak så dödar man antagligen mötet helt och håller för då måste Shirak göra minst fyra mål. Mål kan Henok Goitom göra han gjorde båda målen senast och nätade även mot Helsingborg i helgen.

Carlgren saknas fortfarande i AIK-målet

I AIK så saknar man fortfarande Sauli Väisänen samt målvakten Patrik Carlgren. Även Jos Hooiveld saknas i AIK:s retur mot Shirak.

AIK klar oddsfavorit

Med visst, AIK borde ro hem detta. Shirak saknar tre spelare samtidigt som AIK var det klart bättre laget i det första mötet. Därmed är det inte konstigt att AIK ges låga odds för en seger på torsdagseftermiddagen och spelbolaget betway ger 1,72 gånger pengarna på en AIK-seger. Ett spel på Shirak som vinnare ger oddset 4,60 gånger pengarna hos spelbolaget.