Europatipset 1/10 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Vilket härligt Europatips det är som väntar under torsdagen. Matcherna plockas från Ligacupen i England, ligaspelet i Spanien samt kvalet mot Europa League. Flera favoriter får för stort förtroende av svenska folket vilket gör att det finns gott om värde på kupongen. Häng med mot 13 rätt och ett rejält tillskott i kassan!

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. Liverpool – Arsenal 1

Dessa två lag drabbade samman just på den här arenan för bara tre dagar sedan när Liverpool vann med 3-1 i ligaspelet. Räkna med att båda Klopp och Arteta byter ut större delen av sina startelvor. Hos hemmalaget kommer lirare som Jones, Origi, Minamino och Jota få speltid medan Arsenal kan ställa upp med de unga engelsmännen Saka, Nketiah, Willock och Nelson för att nämna fyra. En flödande matchbild är att vänta, när lagen möttes här i förra årets Ligacup slutade det 5-5 efter full tid. Det finns dock något mer kvalité i hemmalaget och ettan ska hållas som troligast, även om garderingar är välkomna.

2. Aston Villa – Stoke 1

Det är ganska kul att vara Aston Villa-supporter för tillfället. Birmingham-klubben besegrade Fulham med 3-0 under måndagen där Grealish, McGinn och Hourihane hade stor lekstuga. Dessutom höll nyförvärvet från Arsenal, Martínez, återigen nollan. Dean Smith lär rotera en del, men visst ska Lejonen ändå kunna ställa en fin elva på benen i Ligacupen. Stoke besegrade Preston i sin senaste ligamatch men med tanke på att de var en man mer i större delen av matchen var prestationen inte speciellt mycket att hurra över. Här blir det ännu tuffare. Ettan lämnas ensam.

3. Celta Vigo – Barcelona X

Det är mycket som är nytt i Barcelona, men det märktes inte i premiären mot Villarreal. Barca satte plattan i bott direkt och ledde med 4-0 redan i paus. Ansu Fati noterades för två av målen och där har verkligen katalanerna en guldklimp. Den insatsen gör att svenska folket tror att Koemans mannar ska köra över Celta Vigo. Det är dock ett lag som de blåröda haft en del problem med på senare år. De sex senaste tävlingsmatcherna mellan lagen i Vigo har slutat med tre kryss och tre segrar för Celta. Med en Iago Aspas i högform är det inte för Barcelona att bara hämta tre poäng här. Plocka med alla tecken och jobba in skrällen. 

4. Athletic Bilbao – Cádiz 2

Cádiz är nykomlingar i La Liga och har inlett med en seger och två förluster. Negredo och Lozano är två offensiva hot som alla lag i serien får se upp med. Nu väntar en svår match för andaluserna, men omöjligt ska det inte vara att plocka poäng. Athletic från Bilbao inledde säsongen med en 0-2-förlust mot Granada och följde upp det med att bortabesegra Eibar med 2-1. Unai López stod för båda målen då. De rödvita har en helt okej trupp som ska räcka till för den övre halvan, men mycket mer än så lär det inte bli. Värdet på gästerna är superintressant och X2 ska ritas ned i första hand.

5. Sevilla – Levante X

Sevilla vann som bekant Europa League för en dryg månad sedan och har i grunden ett mycket kompetent lag. Trots det hade de vitröda stora problem med Cádiz i sin ligapremiär. Luuk de Jong kvitterade till 1-1 efter en timmes spel och det dröjde till övertid innan El Haddadi och nye Rakitic säkrade segern för Lopeteguis mannar. Insatsen var dock inte speciellt övertygande från Sevilla och nu väntar en lurig motståndare. Levante har hög högstanivå där Morales har sett stekhet ut i inledningen av säsongen. Dessa två lag möttes i en träningsmatch för två veckor sedan och då ledde Levante med 2-0 i paus, även om det till sist blev stryk med 2-3. Här måste det garderas, helst med alla tecken.

6. Malmö FF – Granada 2

Malmö FF fortsätter att imponera i Europaspelet. I den senaste omgången avfärdades Lokomotiva Zagreb med hela 5-0. Nu väntar en motståndare av en helt annan kaliber och det råder fortfarande osäkerhet kring om Anders Christiansen kan delta. En otroligt viktig spelare för de himmelsblå. Granada åkte på en riktig käftsmäll mot Atlético Madrid i sin senaste match, men hade dessförinnan besegrat Athletic Bilbao och Alavés. Spelare för spelare är det inget snack om att Granada ska hållas högre och värdet på tvåan ser också ut att bli trevligt. MFF är dock inte enkla att bryta ner på Eleda Stadion, här kan skåningarna stå upp mot vilket europeiskt motstånd som helst. Tvåan behöver trots allt garderas omgående.

7. Rio Ave – Milan 1

Utan coronasmittade Zlatan i laget plockade Milan upp Ante Rebic på topp mot Crotone. Det slutade med en stabil 2-0-seger och visst ser Piolis rödsvarta mannar spännande ut. Rebic fick dock gå av med en armskada och får svårt att delta här. Förmodligen blir det Colombo som leder anfallet mot Rio Ave och det är en försvagning. Här övervärderas Milan grovt. I den senaste kvalomgången hade Rossoneri problem med norska Bodö/Glimt och Rio Ave är ingen slagpåse. I den senaste omgången slog portugiserna ut Besiktas på bortaplan efter straffläggning. En imponerande insats. Kommer de upp i samma nivå här ligger skrällen nära. 1X måste med, men finns resurserna plockas även tvåan.

Till Europatipset

8. Rangers – Galatasaray 1

Rangers stod för en fin insats i Europaspelet förra säsongen då de tog sig hela vägen till åttondelsfinal där det blev uttåg mot Bayer Leverkusen. Nu har de gått till playoff efter att i den senaste omgången krossat luriga Willem II. Cedric Itten hoppade då in och nätade två gånger om. Nyförvärvet från St. Gallen kan mycket väl bli tungan på vågen igen. Galatasaray är inte vad de en gång har varit och i senaste kvalomgången hade turkarna enorma problem med Hajduk Split hemma i Istanbul. Det bör bli betydligt svårare i Glasgow. Spännande etta som singlas.

9. Rosenborg – PSV Eindhoven 2

Rosenborg imponerade när de slog ut turkiska Alanyaspor med 1-0 här på Lerkendal. Målskytten Anders Konradsen fick dock syna det röda kortet och är avstängd här. Ett rejält avbräck för norrmännen. PSV vilade en del spelare i helgens ligamatch mot Heracles och har som vanligt ett ungt och talangfullt lag. Donyell Malen och Denzel Dumfries har redan provat på spel med det nederländska landslaget och ska leda linjen. Det är svårt att se RBK stå emot spelare av den kalibern i 90 minuter. Tvåan lämnas ensam.

10. FC Köpenhamn – Rijeka X

FC Köpenhamn tog sig till kvartsfinal i den förra upplagan av Europa League och pressade där Manchester United hela vägen in i mål. Nu är FCK en match ifrån ytterligare ett lukrativt gruppspel. Hit har de kommit genom att bland annat, något turligt, slå ut IFK Göteborg. I ligan går det sämre, en poäng efter tre omgångar är inget att skryta om. Rijeka behövde förlängning för att slå ut Kolos Kovalivka från Ukraina. Förra årets målkung Colak har lämnat klubben för PAOK och istället är det Andrijasevic som ska göra målen. Han har sett vass ut inledningsvis och kan mycket väl ställa till med bekymmer för danskarna. Ettan streckas löjligt hårt och då är det läge att få med alla tecken och jobba in skrällen.

11. Sporting – LASK Linz 2

Sporting från Lissabon har haft stora problem med covid-19. Tolv spelare och huvudtränaren har saknats men nu är flera av dem på väg tillbaka igen. Dock lär de grönvita fortsatt få klara sig utan till exempel viktiga mittfältaren Palhinha. I ligapremiären mot Pacos de Ferreira vann Sporting efter mål av Coates och Cabral. Den duon kommer spela en viktig roll här också. LASK Linz är ett lag som verkligen förtjänar respekt. I fjol vann österrikarna sin grupp i Europa League före Rosenborg, PSV och just Sporting. Då vann LASK med 3-0 hemma och torskade med 1-2 på den här arenan. Detta är två relativt jämna lag och med värdet klockrent till höger är det där vi ska börja strecka.

12. AEK Athen – Wolfsburg 2

AEK Athen skrällde när de slog ut St. Gallen på bortaplan i den förra kvalomgången. Då blev Nelson Oliveira stor matchhjäte efter att ha tryckt in matchens enda mål på sin egen straffretur. Betydligt tuffare för grekerna nu när Wolfsburg kommer på besök. Tyskarna hade anfallsstjärnan Wout Weghorst på bänken i helgens ligamatch mot Freiburg och strikern uppges vara osäker till spel nu med. Det finns dock dugliga ersättare och på det stora hela är det inget snack om att Vargarna håller högre klass än AEK. En tvåa runt 55 procent är bara att spika.

13. Charleroi – Lech Poznan 1

Charleroi är bara en hemmamatch ifrån att gå till sitt första europeiska gruppspel någonsin och är det någon gång det ska hända är det just nu. Belgarna visar strålande form med 19 poäng på sju ligamatcher där endast tre baljor släppts in. Framåt levererar iranierna Rezaei och Gholizadeh. Hos Lech Poznan är det en svensk som står för målen. Mikael Ishak har nätat sju gånger på sju matcher för sin nya klubb. Tiba, Kaminski och Sykora är andra fina lirare, men på det stora hela imponerar Charlerois trupp mer. Håller sig ettan under 50 procent är det en vettig spik på denna luriga kupong.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Aston Villa

Stoke håller ganska dassig nivå i The Championship och ska såklart vara enorma underdogs borta mot ett Premier League-lag. Det råder harmoni hos Aston Villa och här plockar Lejonen ännu en seger.

Kupongens luring! – Rio Ave

Varken Zlatan eller Ante Rebic kan delta för Milan och då försvagas offensiven rejält hos de rödsvarta. Rio Ave är ett spelskickligt lag som inte kan räknas bort. 1X är måstetecken på denna kupong.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Liverpool – Arsenal 1
  2. Aston Villa – Stoke 1
  3. Celta Vigo – Barcelona x2
  4. Athletic Bilbao – Cádiz x2
  5. Sevilla – Levante 1x
  6. Malmö FF – Granada x2
  7. Rio Ave – Milan 1x
  8. Rangers – Galatasaray 1
  9. Rosenborg – PSV 2
  10. FC Köpenhamn – Rijeka x2
  11. Sporting – LASK Linz x2
  12. AEK Athen – Wolfsburg 2
  13. Charleroi – Lech Poznan 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Liverpool – Arsenal 1x
  2. Aston Villa – Stoke 1
  3. Celta Vigo – Barcelona 1×2
  4. Athletic Bilbao – Cádiz 1×2
  5. Sevilla – Levante 1×2
  6. Malmö FF – Granada x2
  7. Rio Ave – Milan 1×2
  8. Rangers – Galatasaray 1
  9. Rosenborg – PSV 2
  10. FC Köpenhamn – Rijeka x2
  11. Sporting – LASK Linz x2
  12. AEK Athen – Wolfsburg 2
  13. Charleroi – Lech Poznan 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 30 september, 2020