Europatipset 10/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Baguetternas och grodlårens förlovade land utgör det klart största delen av detta Europatips, och med massor av överstreckning finns det pengar att håva in. England ger sitt bidrag innan Zlatans krisande Milan tar sig till Sardinien. Nu åker vi!

Spelstopp: 19.59

Till Europatipset

1. Sheffield United – West Ham 1

David Moyes fick inleda sitt äventyr hos The Hammers med en 4-0-triumf mot Bournemouth samt en vinst borta mot League One-klubben Gillingham i FA-cupen. Få kan dock ha varit imponerade av vad de såg. Det tog 74 minuter innan West Ham via Zabaletas första mål på tre säsonger fick hål på motståndet i vad som var en ganska jämn tillställning. Sheffield lade den senaste tidens mindre roliga resultat bakom sig genom att slå ut Fylde (2-1) ur cupen när anfallsduon Clarke-Robertson målade varsin gång. Med fint värde på ettan dunkar vi in spiken!

2. Rennes – Marseille 1

Över till en av Englands stora historiska rivaler, Frankrike och Ligue 1. M’Baye Niang satte sin åttonde fullträff på 18 matcher för sitt Rennes när Bordeaux sänktes (1-0) i den senaste ligamatchen. Därefter har de rödsvarta avancerat i cupen efter straffsparksavgörande mot Amiens. Marseille fick också slita för att gå vidare, men då mot Tressilac från fjärdedivisionen som tvingade OM till förlängning och straffar. Det är inte osannolikt att gästerna känner av det och Rennes är i bra slag. 1X får det bli.

3. Ajaccio – Grenoble 2

Ett hopp ner i seriesystemet görs men turistön Korsika är ingen dålig plats. Öns stolthet behöver dock gaska upp sig efter de två avslutande nederlagen på det gångna året för att inte låta de andra topplagen käka upp försprånget. “Björnen” ser ut att ha gått lite i ide då skotten på mål varit väldigt få då endast Gaëtan Courtet gör jobbet längst fram just nu. 2-1 och en god jul fick Grenoble i egenskap av duktige Jessy Benets avgörande balja mot Rodez. Svårslagna har gästerna blivit så tvåan måste väljas då den formligen dryper av värde.

4. Chambly – Orleans 1

Nere i tabellens källare ska dessa två svagisar göra upp i vad som får betecknas som en sexpoängsmatch. Hemmalaget har hunnit spela en match under 2020, och denna cupkamp slutade i nederlag för Interinspirerade Chambly; Red Stad blev för svåra. I seriespelet har de blåsvarta bättre form med fyra poäng på två omgångar. Jumbon Orleans tog säsongens första hemmaseger, och “Getingarnas” blott andra överhuvudtaget, genom att betvinga Sochaux före jul. Det var nog bara en engångsföreteelse för de rödgulsvarta som piskas här. Etta!

5. Clermont – Troyes 1

Speciella Stade Gabriel Montpied är nästa anhalt. Ligasexan Clermont är uppe i sex raka utan nederlag och har en tajt defensiv att tacka för det. En vital del av försvaret är Vital N’Simba då kongolesen håller rent på vänsterkanten. Gästande Troyes är trea och kan skryta med fin form. Ett par missar på bortamark har dock gjorts där den mest iögonfallande var cupdebaclet mot Bourg-Peronnas. Värdarna är utan den inhoppande försvararen Till Cissokho efter att denna åkte ut mot Caen, men torde klara sig fint. 1X räcker för att pricka både värde och en trolig hemmavinst.

6. Le Mans – Auxerre 2

Sexpoängsmatchen i Pays de la Loire ser ut att bli en klurig historia för hemmalaget. De rödgula stängde förvisso 2019 med två segrar, men dessa kom mot de två sistplacerade klubbarna Orleans och Paris FC, och dessutom via sena mål. Ingen vinst på nio omgångar för besökarna som dock ihärdigt satsar vidare på sitt bygge. Senast lagen möttes var i omgång 2 och då såg Auxerres Yanis Merdji med sina två mål till att skicka alla poängen till AJA. Värdet på gästerna är mustigare än en Boeuf Bourguignon så börja i soluppgångens väderstreck.

7. Nancy – Valenciennes 2

2020 har Nancy vunnit 100% av sina matcher. Det har bara spelats en än så länge och det var mot Grande-Synthe från femtedivisionen. 1-0 blev det och Makhtar Gueye hette målskytten som nu nätat i alla de tre inhemska turneringarna. Valenciennes spelade sin senaste tävlingskamp före jul och segrade då med 3-0 mot Lorient. Starkt i sig, men då “Les Athéniens”, som besökarna kallas, har en del att bevisa utanför norra Frankrike är en väntad hemmaseger bäst.

8. Niort – Le Havre 1

Västra Frankrike gäller härnäst och i Niort har det skett saker. Pascal Plancque fick gå efter en rad sämre resultat som gjort att laget huserar på kvalplats inför omgången. Inhoppande tränaren Jean-Philippe Faure kanske kan väcka laget som var helt strålande i början av säsongen och bland annat klarade 1-1 hos gästerna. Skytteligaledaren Tinotenda Kadewere satt då kvitteringsmålet och Le Havres diamant är nu uppe i 17 mål på 19 matcher. Minst sagt imponerande, men då det läcker bakåt är skrällen ingen fantasyroman. Lassa på med vänsterhanden!

9. Rodez Aveyron – Châteauroux 2

Formsvagt värre på Stade Paul-Lignon. Rodez har 1-0-6 från november och framåt, med ett allt verkligare hot om degradering som följd. Le RAF är ett ok hemmalag men släpper in mycket efter paus när de rödgula mattas av. Gästerna är betydligt mer inblandade i streckstriden, men har bortaspelet som styrka vilket passar utmärkt nu. Med endast en nollpoängare på sex bortabataljer och en tvåa man kan tälja guld med startar vi högerifrån.

10. Sochaux – Paris FC 1

Mittenlaget Sochaux är mitt uppe i en ökenvandring som kan få sitt slut när nästjumbon Paris FC kommer på besök. Förvisso har parisarna en ny tränare i Rene Girard, som vann ligan med Montpellier 2012, men att lyfta ett lag som bara hittat motståndarnätat tio gånger (fem av dessa har dessutom kommit från Romain Armand) på 19 matcher görs inte i en handvändning. Värdarna må vara i tveksam form men har en hemmaplansfördel som man inte ska fnysa åt. Överstreckad etta, men för stark för att inte smasha in.

11. Crystal Palace – Arsenal 2

Tipset glider in på lördagen med två Londonderbyn där det första går på Selhurst Park i form av en bortaspik. Arsenal under Arteta har gjort ett lyft nu när två nordengelska lag i form av United (2-0) och Leeds (1-0) besegrats. En del nyckelspelare vilades mot The Whites och skadelistan är dessutom den kortaste på länge. I sann Roy Hodgson-anda är det få mål framåt som bakåt för Palace, men att klara detta med elva A-lagsspelare borta grund av skada, samt Luka Milivojevic på grund av det röda kortet serben ådrog sig mot Derby (0-1), gör detta till ett halvt Mission Impossible. The Gunners vinner detta och tvåan förblir ensam.

12. Brentford – QPR X

Vi byter division men inte stad. Brentford trivs alldeles ypperligt på hemmabanan där The Bees har en vinnartrend på fem matcher och målskillnaden 14-2. Sergi Canós saknas fortfarande för värdarna som tar emot en lokalrival i stormform. Sicken start på decenniet för QPR! En vinst i seriespelet mot Cardiff (6-1 och tre mål av Nahki Wells) och en seger i FA-cupen mot Swansea (5-1 och två baljor av Jordan Hugill). Gästernas mittbackar Yoann Barbet (vad) och Toni Leister (muskelskada) spelar inte och då måste QPR inta en mer försiktig grundposition i banan. Upplagt för oavgjort då Brentford har blandade resultat i Londonderbyna. Gardera med ettan.

13. Cagliari – Milan 1

Ridån går ner på Sardegna Arena när Cagliari har goda chanser att sänka den koloss på lerfötter som heter Milan. Zlatan hyllades av publiken och hoppade in i andra halvlek mot Sampdoria (0-0) men även om milanesarna fick lite mer spring i benen var det aldrig tillräckligt. 0-4 på Juventus Stadium var ingen rolig återkomst för Robin Olsen men det är hemma de rödblå briljerar. Ett Rossoneri utan självförtroende som väntar in svensken tar på sin höjd en pinne.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Sheffield United – Sheffield är ett bra hemmalag som tagit flera poäng mot Londonlag och då passar The Hammers bra. Gästerna är inget vidare denna säsong, och frågan är hur länge Moyes-effekten varar när det blir lite tuffare matcher. The Blades fixar detta och tar trean!

Kupongens luring!

Grenoble – Formen värdarna visar upp är inget vidare, och det ger svårslagna Grenoble goda chanser att åsamka ovanligt hemmasvaga Ajaccio ytterligare en nolla på hemmabanan. Viva Grenoble!

128 rader

1. Sheff U – West Ham 1
2. Rennes – Marseille 1
3. Ajaccio – Grenoble x2
4. Chambly – Orleans 1
5. Clermont – Troyes 1
6. Le Mans – Auxerre x2
7. Nancy – Valenciennes x2
8. Niort – Le Havre 1x
9. Rodez – Châteauroux x2
10. Sochaux – Paris FC 1
11. Crystal P – Arsenal 2
12. Brentford – QPR 1x
13. Cagliari – Milan 1x

1296 rader

1. Sheff U – West Ham 1
2. Rennes – Marseille 1
3. Ajaccio – Grenoble x2
4. Chambly – Orleans 1
5. Clermont – Troyes 1
6. Le Mans – Auxerre 1×2
7. Nancy – Valenciennes 1×2
8. Niort – Le Havre 1×2
9. Rodez – Châteauroux 1×2
10. Sochaux – Paris FC 1x
11. Crystal P – Arsenal 2
12. Brentford – QPR 1x
13. Cagliari – Milan 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Linnea

Skriven den 9 januari, 2020