Europatipset 10/6 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Sommarvärmen kommer allt mer krypandes och det gör även fotbollen runt om Europa. På denna kupong gör både Italien och Spanien bejublad entré efter ett längre uppehåll. Det är främst i dessa länder skrällarna också hittas. I övrigt bjuds det på matcher från kontinentens alla hörn på raden som avslutas under fredagen. En härlig kompott således. Resan mot 13 rätt startar nu!

Spelstopp: 20:14

Till Europatipset

1. Bayern München – Eintracht Frankfurt 1

Hans-Dieter Flicks röda armé ser ostoppbar ut för tillfället. Elfte raka segern håvades in i helgen när Leverkusen slogs tillbaka med 4-2. Åttonde raka ligatiteln kommer snart bli ett faktum och allt tyder även på att Bayern kommer plocka hem dubbeln. Semifinal mot Eintracht Frankfurt i cupen gäller denna tisdag, ett lag som enkelt besegrades på Allianz Arena för två veckor sedan. Detta är en no-brainer, Die Roten gör processen kort med strackars Eintracht och tar sig lekande lätt till finalen i Berlin.

2. Porto – Marítimo 1

Tung, tung förlust för Porto i omstarten när Famalicao överraskande blev för tuffa. “Drakarna” dominerade matchbilden men hade svårt att sätta bolluslingen i nät. Kantspringaren Otávio saknas i offensiv riktning men normalt ska det inte spela någon roll mot ett lag av Marítimos kaliber. Gästerna från Madeira dominerade förvisso mot Setúbal men fick bara 1-1 efter VAR-beslut emot, men det är skillnad när motståndet heter Porto. Allt talar för att Sergio Conceicaos lag studsar tillbaka och tar en betydande trea. Etta!

3. Portimonense – Benfica X

Skrällchans dukas upp i Portimao där nästjumbon Portimonense redan hunnit håva in en trepoängare sedan omstarten. Unga brassen Lucas blev stor matchhjälte när han satte sitt andra mål för säsongen mot Gil Vicente. Benfica hade ingen sådan mot Tondela när de chockerande spelade 0-0 hemma på Estádio da Luz. Spelarna slapp burop på den ödsliga arenan men stenkastning mötte därefter bussen. Skakade serieledare här möjligen och det ska ett Portimonense som vann motsvarande möte i fjol kunna utnyttja. Skrällen lockar minst sagt!

4. Aalborg – Aarhus 2

Semifinal i cupen där framförallt Aarhus trånar efter en titel. Med tanke på att både FC Köpenhamn och Midtjylland åkt ut har dessa gäng ett guldläge att gå hela vägen. Aarhus kliver in i detta möte med ett psykologiskt överläge efter att ha segrat på denna arena i söndagens ligamatch. Då var Patrick Mortensen tungan på vågen och det skulle inte förvåna om den sylvassa 30-åringen blir det igen. Aalborg, med Jacob Rinne bakom stolparna, har inte sett något vidare ut efter uppehållet. Tvåan först.

5. Sturm Graz – Red Bull Salzburg 2

Salzburg gick uselt innan uppehållet men har sedan omstarten visat vilket lag som regerar i Österrike. 8-0 på två matcher och fyra baljor av nya stjärnskottet Daka har gjort att Red Bull ryckt ifrån i guldstriden. Sturm Graz ligger sist i den sex lags stora mästerskapsgruppen efter att ha blivit kölhalade av Rapid Wien (0-4) senast. Att de svartklädda ska stå upp mot de sexfaldigt regerande mästare känns långsökt, även om krysset kanske bör övervägas med tanke på den högervridna streckningen.

6. Sevilla – Real Betis 2

Sevilla-derbyt får äran att kicka igång La Liga där ett minst sagt intensivt spelschema väntar. Elva omgångar ska avverkas på en dryg månad och det finns stor spänning kring samtliga streck. Sevilla går en kamp om tredjeplatsen som de alltjämt innehar efter Ocampos kvittering mot Atlético före uppehållet. Framgången har grundats på en mer destruktiv fotboll under Julen Lopetegui där balans sätts före den tidigare champagne-fotbollen. Här blir de dock för stora favoriter mot ett Betis med skyghög potential. Gästerna har inte riktigt fått till det under nya Rubi men vinster mot Valencia, Sociedad och Real Madrid talar sitt tydliga språk. Till rådande streck ska X2 plitas ner först. 

7. Belenenses – Guimaraes 2

Guimaraes segersvit på tre matcher innan uppehållet bröts när den portugisiska fotbollen var tillbaka. 2-2 mot ligafyran Sporting var dock fullt godkänt och gör att hoppet om Europa lever. Truppen håller hög nivå med spelare som Davidson, Teixeira och Bonatini, tidigare Wolves. Belenenses plockade en odiskutabel 2-0-seger mot Aves men det var knappast någon värdemätare. Här kommer det bli betydligt tuffare för huvudstadsklubben som bara mäktat med 21 mål på 25 omgångar. Tvåan står sig stadig på Estádio do Restelo.

8. Tondela – Aves 2

Estádio Joao Cardoso bjuder under torsdagen på ett viktigt bottenmöte från Primeira Liga. Tondela bärgade en blytung pinne borta mot Benfica med sitt igelkottsförsvar, men kan ännu inte räkna hem kontraktet. Sju pinnar skiljer ner till ett farligt Portimonense. Aves kan verkligen inte räkna med att spela i finrummet nästa år. Cupmästarna från 2018 har varit rent bedrövliga där de läckt alldeles för mycket defensivt för att kunna ta tillräckligt med poäng. Chanslösa mot ligans näst sämsta lag offensivt ska de dock inte vara. På denna arena har de segrat tre av de fyra senaste besöken. Den lågt streckade tvåan bör inte nonchaleras även om samtliga tecken smakar bäst.

9. Granada – Getafe 2

Två organiserade manskap ställs mot varandra i Andalusien. Det har visat sig vara ett framgångsrecept. Granada gör en strålande säsong som nykomlingar och placerar sig på den övre halvan. Fjolårsfemman Getafe är dock snäppet vassare och går för att nå Champions League första gången i klubbens historia. Avstängningar på nyckelspelare som Arambarri, Maksimovic och Mata stör, men Granada har i sin tur också ett par avbräck. Räkna med en målsnål historia där det trots allt ska vara knapp fördel bortalaget. X2 ramar in detta möte väl.

10. Valencia – Levante X

Derby del Turia stundar på Mestalla där ligasjuan Valencia knappast kan känna sig säkra på tre poäng. Status är såklart osäker på samtliga lag inför denna omstart, men kanske framförallt Valencia som haft 35 procent av truppen drabbade av Corona. Hemmaspelet har varit magiskt bra under säsongen med inte en enda förlust på 14 ligamatcher, men när det nu är tomma läktare som gäller är det något helt annat. Levante har slagit tillbaka både Barcelona och Real Madrid under säsongen. Med giftiga Roger Martí kan “Grodorna” definitivt störa storebror. Alla tecken och jobba in skrällen till höger rekommenderas på den spanska östkusten.

11. Juventus – Milan X

Den italienska fotbollen, Serie A, är åter under fredagen när det bjuds på ett klassikermöte i Coppa Italia. En finalplats på Olimpico nästa helg ligger i potten och det är 1-1 på tavlan efter första mötet i Milano. Cristiano Ronaldo satte då dit kvitteringen sent från elva meter i en match där faktiskt Milan var det bättre laget. Juventus har inte direkt övertygat denna säsong och här känns onekligen 65-70 procent som för mycket på Sarris gäng. Vadskadade Zlatan må saknas hos gästerna vilket är ett avbräck, men här är det läge att plocka med skrällen i ett tidigt skede.

12. Hoffenheim – RB Leipzig 2

Fredagsmatch från PreZero Arena där det inte kommer bli samma emotionella känsla för Julian Nagelsmann som han hade räknat med då arenan som bekant kommer gapa tom. Viktig match är det hur som helst för hans Leipzig som tappat flera onödiga poäng på slutet. Topp 4 är nu i fara och här saknas trion Upamecano, Sabitzer samt Poulsen. Den slagstyrka som finns i “Tjurarnas” trupp bör dock ändå vara tillräcklig för att kunna avfärda ett Hoffenheim som stinker mellanmjölk. Faktum är också att Leipzig sett som bäst ut på bortagräs sedan återstarten. Nya Werner-mål i Sinsheim är ingen vild gissning. Tvåan klarar sig på egna ben.

13. Dynamo Dresden – Hamburg 2

Hamburg hade chansen att åter ta sig upp på andraplatsen förbi Stuttgart i måndags. Återigen tappade dock “Rödbyxorna” en ledning i den andra halvleken och Holstein Kiels 3-3-mål i den 93:e minuten kan visa sig bli väldigt kostsam när säsongen summeras. Defensivt finns de stora problemen just nu vilket åtta insläppta på tre fighter understryker. Här ska de dock kunna hålla stången mot ligans i särklass sämsta lag offensivt. Dresden krigar för sin existens i andradivisionen men är känns inte tillräckligt bra för att segra hemma på Rudolf-Harbig-Stadion. Hamburgs oförmåga gör dock att krysset bör övervägas i ett tidigt skede.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Bayern München

Bästa kan kanske ifrågasättas utan här handlar det snarare om att inte gå i fällan att gardera. Bayern är helt enkelt alldeles för bra för att gå på en mina mot ett defensivt svagt Eintracht.

Kupongens luring! – Real Betis

Bra chans för Betis mot ett något överskattat Sevilla. De grönvita har en väl så bra trupp som de vitklädda. Räkna inte bort Rubis gäng i detta laddade derby!

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. B.München – E.Frankfurt 1
  2. Porto – Marítimo 1
  3. Portimonense – Benfica x2
  4. Aalborg – Aarhus 2
  5. Sturm Graz – Salzburg 2
  6. Sevilla – Real Betis x2
  7. Belenenses – Guimaraes 2
  8. Tondela – Aves 12
  9. Granada – Getafe x2
  10. Valencia – Levante 12
  11. Juventus – Milan 1x
  12. Hoffenheim – Leipzig 2
  13. D.Dresden – Hamburg x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. B.München – E.Frankfurt 1
  2. Porto – Marítimo 1
  3. Portimonense – Benfica 1×2
  4. Aalborg – Aarhus x2
  5. Sturm Graz – Salzburg 2
  6. Sevilla – Real Betis x2
  7. Belenenses – Guimaraes 2
  8. Tondela – Aves 1×2
  9. Granada – Getafe x2
  10. Valencia – Levante 1×2
  11. Juventus – Milan 1×2
  12. Hoffenheim – Leipzig 2
  13. D.Dresden – Hamburg x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 10 juni, 2020