Europatipset 12/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Södra Europa tar över Europatipset när hela tio matcher av tretton spelas i Italien, Frankrike och Portugal med ett klassiskt hatmöte på Stadio Olimpico i Rom. Två Premier League-kamper samt Moder Svea rätar ut vägen till 13 rätt!

Spelstopp: 14.59

1. Bournemouth – Watford 1

Bournemouth puttar igång detta Europatips. De två mycket vingklippta lagen som gör upp på Vitality Stadium kämpar bägge i botten, med något bättre form hos Watford. Men The Hornets ras i andra halvlek mot Tranmere, två divisioner ner, där 3-0 slängdes bort till 3-3 på 20 minuter oroar. Värdarna fick en moralboost genom att slå ut Luton ur cupen med klara 4-0. Liverpool-lånet Dominic Solanke prickade in två bollar och kan vara det som saknats. Starta med ettan.

2. Aston Villa – Manchester City 2

Två bra resultat på raken mot Premier League-lag för Aston Villa. 2-1 borta mot Burnley där en inspirerad Jack Grealish var med och förde The Lions till en viktig trea var senaste ligamatchen. En FA-cupförlust mot Fulham (1-2) och 1-1 borta i ligacupen mot serietvåan Leicester är övriga tillställningar i närtid. Manchester City utmanövrerade United på Old Trafford i tisdags (3-1). Truppen hos de formstarka gästerna är, så när som på Leroy Sané och Aymeric Laporte, skadefri. Raheem Sterling kan komma att vilas men det lär inte påverka The Citizens i en match som denna. Finns det mycket pengar över kan den överstreckade tvåan garderas.

3. Roma – Juventus 2

Över till den eviga staden och ett Roma som ryker av revanschlusta efter magplasket hemma mot Torino i söndags (0-2). Dominansen var rödgul men det var Torino som gjorde målen i precis rätt skede av matchen. Romarna har en diger skadelista med Henrikh Mkhitaryan som senaste tillskott. Cristiano Ronaldo satte tre bollar i nät mot Cagliari och har därmed gjort hattrick i tio (!) olika turneringar. Tre raka segrar i ligan för La Vecchia Signora som inte släpper Inter ur sikte längst uppe i toppen. Giallorossi har slagit Juve hemma på Olimpico ett par gånger de senaste åren, men bara en gång när de svartvita inte redan varit klara mästare. Det var 2015, och här klarar “Vargarna” som mest ett kryss.

4. Fiorentina – SPAL 1

SPAL:s insats mot Verona (0-2) var starkt präglad av högerbacken Nenad Tomovic röda kort, och nu har Jasmin Kurtic lämnat för Parma vilket betyder ytterligare hål att fylla för coach Leonardo Semplici. Tränarkollegan Iachini torde mönstra samma Viola-elva som tack vare Marco Benassi var sekunder från att ta alla poängen i Emilien innan Orsolini jämnade ut målräkningen för Bologna (1-1). Ribéry är den enda på skadelistan för Fiorentina, och då truppkapaciteten är högre ska ettan spikas.

5. Hellas Verona – Genoa 1

De vackra städerna duggar tätt när nästa skutt norrut tar oss till Verona. Samma målskyttar hittade rätt för andra matchen i rad för värdarna. Evigt unge Giampaolo Pazzini satte ettan bakom förre KFF-keepern Etrit Berisha för Hellas. I andra var det Mariusz Stepi?ski som stängde matchen mot ett SPAL nere på tio man. 2-0 till sist och nu är hemmalaget uppe i två fina resultat på raken. Davide Nicola har lett sitt Genoa i två kamper med seger mot Sassuolo (2-1) samt ett straffnederlag i cupen på torsdagskvällen mot Torino. Just den kampen sätter spår i ben och skallar så sett ettan inledningsvis. 

6. Sampdoria – Brescia 2

Hamnstaden Genua väntar nu, med två lag i vek form. Sampdoria klarade 0-0 på San Siro, men i ärlighetens namn är Milan ingen bra värdemätare. Claudio Ranieri behöver hitta en ersättare till avstängde Omar Colley i mittlåset. Brescia förlorade snopet matchen mot Lazio (1-2) på övertid, men det sorgliga i det hela var att matchen fick pausas i första halvlek när Mario Balotellis ledningsmål fick Lazio-fansen att bryta ut i rasistiska sånger och läten. Matchen återupptogs, men nederlaget kan ladda gästerna från Lombardiet. Välj skrälltvåan för att tjäna en hacka och bygg sedan på!

7. Torino – Bologna 2

Dramatiskt värre för Torino som i torsdags (välförtjänt) till slut gick vidare i den italienska cupen. Kvartsfinalplatsen säkrades via straffsparkar efter att Lorenzo De Silvestri kvitterat i den 23:e minuten. I förlängningen fick mittfältaren Soualiho Meïté sitt andra gula kort, men Il Toro höll ut. Två starka resultat på raken för de mörkröda som i serien tog alla poängen borta mot Roma (2-0). Bolognas Riccardo Orsolini såg med sin 1-1-balja djupt inne på stopptid till att förlänga gästernas förlustfria svit till fyra matcher. Med bara en poäng efter Torino är de rödblå nästan uppe och nosar på Europaplatserna – det gör att pennan fattas med höger hand.

8. Sverige – Kosovo 1

Radens enda landskamp är Blågults andra match i januariturnén. Den första slutade i seger mot Moldavien efter Jordans Larssons första landslagsbalja i första halvlek (1-0). Förarbetet stod debutanten Jesper Karlsson för, men här lär ingen av dem starta. Kosovo har tagit enorma kliv de senaste åren, men det ska sägas att den trupp Bernard Challandes har med sig inte liknar det ordinarie laget. Ett par svenskbekantingar finns i KFF:s Fidan Aliti och Eskilstunas Ismet Lushaku. Resten spelar mestadels i den inhemska ligan. Spika ettan!

9. PSG – Monaco 1

Sakta men säkert har PSG fått bort skadorna i truppen, och det parisiska skrytbygget är nu helt friskt med undantag för Abdou Diallo. Tuchels problem är minst sagt angenäma inför det första av två ligakamper mot Monaco på tre dagar. ASM är inte i närheten av förra säsongens plågor, och har ett nytt offensivt vapen att bruka efter att den senegalesiske landslagsmannen Keita Baldé satte två strutar i cupen mot Reims (2-1). Bortafacit och klasskillnaden går dock inte att komma runt – det blir en säker spik i den franska huvudstaden.

10. St. Etienne – Nantes 1

St. Etiennes fans sägs vara den tolfte spelaren, och när det gäller att undvika nederlag syns detta i statistiken; enbart två nollpoängare på Stade Geoffroy-Guichard så här långt. 1-6 i Paris i ligacupen var kanske förnedrande, men en förmildrande omständighet var att de grönklädda var nere på 10 man efter Wesley Fofanas röda kort efter en halvtimme. För Nantes avslutades 2019 med magknip efter 1-2 mot Angers och Kanariefåglarna börjar tappa mark i kampen om Europaplatserna. Cupavancemang efter nyår blev det, men mot amatörerna i Aviron Bayonnaise (2-0) ska inget annat vara möjligt. Sedan 2017 har resultaten mestadels gått “Les Verts” väg. Så sker troligtvis nu också via 1X.

11. Dijon – Lille 1

13 poäng skiljer lagen åt med Lille som favorit i mötet på Stade Gaston-Gerard, men värdarna hänger inte läpp för det. Dijon klarade av att besegra Valenciennes i Coupe de France (2-1) utan Hamza Mendyl och Romain Amalfitano som nu är tillbaka i truppen, och kanske även elvan. I ligacupen besegrade Lille Amiens efter att strikerparet Osimhen-Araujo prickat in var sin boll. Gästerna är emellertid sjukt svaga på bortagräs med raden 1-2-6 i ligan. Tryck in alla tecken så snabbt som möjligt och hålla tummarna för senapsklubben!

12. Gil Vicente – Belenenses 2

Europaresan avslutas i kontinentens sydvästra hörn och Primeira Liga. Gil Vicente står ännu på noll ligaförluster hemma i Barcelos och de rödklädda tillhör tabellens mittskikt. Bogdan Mladenovi? och Rodrigao är de enda otillgängliga spelarna för “Gilitas”, men då dessa två inte är bärande för laget ska värdarna klara sig bra.

Besökarna från strax utanför Lissabon startade det nya året på helt fel fot; 1-7 mot Braga är säsongens bottennapp så här långt, och i den 75:e minuten fick de blåvita klara sig utan strikern Robinho som hoppade in men lyckades dra på sig två gula. Nederlaget kan dock fungera som tändvätska för gästerna vars plusstatistik gentemot Vicente är tydlig. Kör på från höger.

13. Braga – Tondela 1

Ungefär två mil inåt landet ligger Estadio Municipal de Braga och radens avslutande föreställning på söndagskvällen. Målorgie för Braga och nye coachen Rúben Amorim direkt efter nyår borta mot Belenenses, och de rödvita hade två tvåmålsskyttar i Ricardo Horta (mål tre och fyra för honom) och Rui Fonte (mål ett och två). Viktigt för Ärkebiskoparna att få igång andra prickskyttar än bara Paulinho. Tondela är ganska bra borta, men helheten gör att de gulgröna ligger och skvalpar i mitten. Resultaten har varit av blandad karaktär hela säsongen, med inget iögonfallande positivt på bortagräs. Klar etta.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Manchester City – City har verkligen fått upp ångan och det smörgåsbord till trupp Pep förfogar över slaktar de flesta mindre klubbar. Villa orkade bara stå emot i en halvlek när lagen fajtades i höstas, och här finns risken för flera bollar i baken.

Kupongens luring!

Dijon – Lille lyckas inte få igång sitt spel på främmande gräs samtidigt som Dijon alltid gett hemmafansen minst en pinne i matcherna sedan augusti. Lyxsenap till folket vid skräll!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Bournem. – Watford 1x
  2. Aston Villa – Man City 2
  3. Roma – Juventus 2
  4. Fiorentina – SPAL 1
  5. H.Verona – Genoa 1x
  6. Sampdoria – Brescia x2
  7. Torino – Bologna x2
  8. Sverige – Kosovo 1
  9. PSG – Monaco 1
  10. St. Etienne – Nantes 1x
  11. Dijon – Lille 1x
  12. Gil Vicente – Belenen. x2
  13. Braga – Tondela 1

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Bournem. – Watford 1x
  2. Aston Villa – Man City 2
  3. Roma – Juventus x2
  4. Fiorentina – SPAL 1
  5. H.Verona – Genoa 1x
  6. Sampdoria – Brescia 1×2
  7. Torino – Bologna 1×2
  8. Sverige – Kosovo 1
  9. PSG – Monaco 1
  10. St. Etienne – Nantes 1x
  11. Dijon – Lille 1×2
  12. Gil Vicente – Belenen. 1×2
  13. Braga – Tondela 1

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 januari, 2020