Europatipset 12/7 – analyser, speltips, & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Söndagens Europatips är ett av de mest intressant på länge. Här finns inte bara 4 miljoner i jackpot utan det kryllar av spelvärde i var och varannan match där det svenska folket hamnar fel. Premier League, Allsvenskan, Serie A och La Liga står för värdskapet när 13 rätt ska analyseras fram. Häng med! 

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Tottenham – Arsenal 2

The North London Derby brukar vara något alldeles extra och det är bara synd att publiken inte får beträda arenan under söndagen. Tottenham stod för en blek insats mot Bournemouth i torsdags och faktum är till och med att Körsbären hade en boll i nät på tilläggstid, som dock dömdes bort på grund av hands. Mourinhos manskap har otroligt svårt i uppställt spel och här väntar alltså ett utvilat Arsenal. The Gunners såg stundtals väldigt bra ut mot Leicester och borde avgjort den kampen redan i första halvlek. En VAR-utvisning på Nketiah i slutskedet gjorde dock så att Jamie Vardy kunde slå in slutresultatet 1-1. Här blir bortasidan alldeles för undervärderad.

2. Aston Villa – Crystal Palace 1

Roy Hodgson hade nog låtit sina spelare tugga taggtråd inför matchen mot Chelsea. Den gamle MFF-tränarens adepter såg ruskigt bra ut och var definitivt värda att få med sig något från den drabbningen. Wilfried Zaha spelar för ett storkontrakt i en toppklubb och vi vet alla vad ivorianen kan när han är på humör. Aston Villa kommer från en tuff genomkörare mot Manchester United i torsdags och får således betydligt mindre vila i benen inför den här matchen. Även om Dean Smiths gäng har allt att spela för lär de få kräma ur något alldeles extra för att få med sig alla poäng från detta möte.

3. Bournemouth – Leicester 2

Det är otroligt tungt att tillhöra och sympatisera med Bournemouth just nu. De rödsvarta stod upp bra mot Spurs i torsdags och såg ut att gå mot en förlösande trepoängare innan VAR satte stopp. Joshua Kings mål dömdes bort på grund av hands, vilket betydde delad pott istället. På kort tid gäller det nu att ladda om batterierna inför drabbningen med Leicester. Jamie Vardy visar gott gry i kampen om skytteligan och kan den Red Bull-älskande anfallaren hålla kvar sitt målstim är mycket vunnet för Rävarna. Tvåan är befogad favorit, men streckas för högt för att spikas.

4. Helsingborg – AIK 2

Trots underläge med två bollar lyckades Helsingborg lösa en pinne borta mot Djurgården. Starkt med tanke på situationen HIF befinner sig i och att det var lagets två första mål så här långt på säsongen. Skåningarna har dock höjt sig på slutet, framför allt defensivt och ungdomar som Amin Gigovic och Max Svensson visar framfötterna. AIK nya offensiva taktik har långt ifrån satt sig och insatsen hemma mot Falkenberg var under all kritik där Norling fick vara nöjd med den sena kvitteringen och en pinne på banken. Ett högt streckat AIK är ingen favorit att hålla i handen. Gardera tidigt. 

5. Örebro – Varberg 2

Journalisternas nya kelgris, Joakim Persson, fortsätter göra underverk med sitt Varberg. Trots en orutinerad trupp, stor rotation i elvan och att största stjärnan Astrit Selmani bara kunnat spela en match på grund av skada så fortsätter nykomlingen plocka poäng. Ytterligare en vinst håvades in mot Kalmar senast och nu är Selmani åter aktuell för spel. Efter skrällsegern borta mot Djurgården har Örebro nu spelat fyra raka matcher utan vinst. Närkingarna har dessutom haft problem med sjukdomar och faktiskt inte lyckats måla hemma på Behrn Arena på tre matcher. Ettan blir en omotiverat stor favorit, X2 är av högsta prioritet.

6. IFK Göteborg – Djurgården 2

Det var kanske inte helt rättvist, men IFK Göteborg stod som segrare i cup-semin borta mot Elfsborg i torsdags. Det krävdes dock 120 minuters fotboll och mot slutet slet Blåvitt-spelarna hårt, Aiesh låg halvdöd med kramp. Med kort vila kan det sitta i benen här. Djurgården har i sin tur en del att ta igen efter det chockartade tappet hemma mot jumbon Helsingborg. Här lär den hårdföra tränarduon, Bergstrand/Lagerlöf, kräva snabb revansch. Förutom den andra halvleken mot HIF så har det funnits fina tendenser hos Järnkaminerna även om poängsamlingen är i minsta laget. Perfekt läge för en moralhöjande trepoängare här mot ett tröttkört Blåvitt. Intressant tvåa. 

7. Mjällby – Häcken 2

Mjällby upphör inte att imponera. Tre raka segrar i Allsvenskan och i torsdags var de gulsvarta bara en straffläggning från att slå ut Malmö och gå till final i Svenska Cupen. Det är uppenbart att Mjällby är i vår högsta serie för att stanna. Tuffa 120 minuter mot MFF med kort vila är dock ett minus mot ett mer utvilat Häcken. Gästerna från Hisingen fick proppen ur mot Hammarby senast och vann med 3-0. Nyförvärvet från Rosenborg, Alexander Söderlund, gjorde åter mål och kommer bli viktig. Det är givetvis ett styrkebesked att trots en halvknackig start på säsongen stå med en nolla i förlustkolumnen. Tvåan får agera utgång, men med tanke på att Häcken gör sig bäst på konstgräs är garderingar absolut välkomna. 

8. Napoli – Milan 1

Serie A:s mest formstarka lag, bortsett Atalanta, drabbar samman i Neapel. Förutom plumpen i den tuffa bortamatchen mot pop-laget Atalanta så har Napoli radat upp segrar i ligan, och dessutom hunnit med att besegra Juventus i Coppa Italia-finalen. Den gamla Milan-karaktären Gennaro Gattuso tillåter inga halvmesyrer och spelarna har svarat upp. Med Zlatan tillbaka i matchning har Milan slagit båda topplagen Lazio och Juventus, där vändningen mot “Den gamla damen” fick tv-tittarna att tappa hakan. Insatsen borta mot jumbon SPAL innan dess visade dock att jämnheten ännu inte riktigt finns där och här blir det tufft. När ettan håller sig så lågt som runt 45 procent är spiken lockande. 

9. Parma – Bologna 2

Svensklaget Parma har en tendens att ständigt överstreckas av det svenska folket. Så även nu när det väntar ett hett derby mot Bologna. Visst har Parma stundtals blixtrat till och Dejan Kulusevski varit briljant, men det går inte att komma ifrån att laget står på fyra raka förluster. Defensivt håller skinkorna inte ända in i mål. Inte heller hemmaspelet har imponerat. Bortastarka Bologna visade rejäl moral när de vände 0-1 med en man mindre borta mot Inter. Gästerna ska knappast vara underdogs här men streckas ner rejält. Supervärde på tvåan som blir en given utgång.  

10. Cagliari – Lecce 2

Cagliari kommer från en helt ok resultatrad på slutet, vilket troligtvis ligger till grund för att de blir rejält övervärderade inför mötet med kontrakts-jagande Lecce. Ö-laget parkerar dock i ingenmansland och har inte mycket mer att kämpa för denna säsong. Dessutom saknas ett koppel spelare här i form av Pellegrini, Pavoletti, Ceppitelli, Pereiro och Oliva. Det lär märkas. Med kniven på strupen stod Lecce för en av säsongens bästa insatser hemma mot Lazio där de vände underläge till vinst och dessutom fick en projektil i krysset bortdömt av VAR. De tre poängen gjorde att gästerna från Apulien äntligen tog sig över nedflyttningsstrecket och där vill de stanna. Värdet ligger helt på X2 som plitas ner först.

11. Levante – Athletic Bilbao 2

Efter den fina bortasegern mot Valencia har Athletic Bilbao stått för två fina insatser men ändå kammat noll i och med uddamålsförluster mot Real Madrid och Sevilla. En tveksam straff avgjorde för serieledarna och mot Sevilla var det ännu värre när 1-0 blev till 1-2 i den andra halvleken. Bilbao har dock fortfarande en liten chans på Europaspel, men då måste det bli tre pinnar här. Levante tvingas inte bara spela sin hemmamatcher utan publik utan också i en annan stad än i Valencia då “Grodorna” just nu huserar i La Nucia, Alicante. Laget ska på intet sätt underskattas men något att spela för finns inte, vilket syntes senast i förlusten mot bottengänget Mallorca. Strecka från höger. 

12. Leganés – Valencia 1

Det råder ingen karnevalstämning i Valencia. Tränaren har fått foten, sportchefen lämnat och Champions League-biljetten är helt bortspelad. Det är ytterst tveksamt om Los Che ens räcker till för en Europa League-plats med tanke på formen. Bortastatistiken är usel med tre segrar på 17 matcher och Rodrigo och Gaya är fortsatt skadade. Ändå tycker det svenska folket att Valencia är en trevlig favorit att hålla i handen mot ett desperat Leganés. “Gurkodlarna” från Madrid är nämligen tvingade till tre poäng här för att ens ha chansen att spela vidare i La Liga nästa säsong. Med fyra poäng på de två senaste finns hoppet kvar. Ettan streckas otroligt lågt och är till och med en lockande chansspik.

13. Sevilla – Mallorca 1

Vi avslutar med en storfavorit i Andalusien. Vändningen mot Athletic Bilbao senast innebär att Sevilla tog ett rejält grepp om den fjärde och sista garanterade Champions League-platsen med sex poäng ner till jagande Villarreal. Ett försprång som inte bör släppas med tre omgångar kvar. Så säkert sitter inte Mallorca som efter sin livsviktiga trepoängare mot Levante gav sig chansen att lösa ett nytt kontrakt. Det fattas dock fortfarande tre poäng upp till Alavés över strecket. Kroaten Ante Budimir (tolv mål) är ett givet hot för gästerna som inte saknar kvalitet. När ettan streckas upp över 85 procent bör det här garderas hela vägen i jakten på de stora pengarna.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Napoli

Napoli har sett riktigt fina ut på slutet och hemma i Neapel är de ruggigt svåra att rå på. Milan kommer från bra insatser men är ojämna. Här blir det för tufft. Den relativt lågt streckade ettan är en riktigt fin spik att bygga systemen kring. 

Kupongens luring! – Leganés

Desperata Leganés måste ta tre poäng för att jakten på ett nytt kontrakt ska leva. Kommer från fyra poäng på de två senaste och känns på gång. Valencia har det tufft på alla fronter just nu och är dessutom ett riktigt mediokert bortalag. Ettan streckas alldeles för lågt och är ett givet tecken.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Tottenham – Arsenal 2
  2. Aston Villa – Crystal P 12
  3. Bournem. – Leicester x2
  4. Helsingborg – AIK x2
  5. Örebro – Varberg x2
  6. Göteborg – Djurgården 2
  7. Mjällby – Häcken 2
  8. Napoli – Milan 1
  9. Parma – Bologna 2
  10. Cagliari – Lecce x2
  11. Levante – A.Bilbao x2
  12. Leganés – Valencia 1
  13. Sevilla – Mallorca 1x

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Tottenham – Arsenal 2
  2. Aston Villa – Crystal P 12
  3. Bournem. – Leicester 1×2
  4. Helsingborg – AIK x2
  5. Örebro – Varberg 1×2
  6. Göteborg – Djurgården 2
  7. Mjällby – Häcken 1×2
  8. Napoli – Milan 1 
  9. Parma – Bologna 2
  10. Cagliari – Lecce 1×2
  11. Levante – A.Bilbao x2
  12. Leganés – Valencia 1
  13. Sevilla – Mallorca 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 11 juli, 2020