Europatipset 15/1 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Spanska Segunda utgör stor del av Europatipset vid januaris mittpunkt, men även cupspel i Italien och England samt seriespel i Frankrike gör att raden ges den omväxling som så förnöjer. Jackpotten på tre miljoner riksdaler gör inte saken sämre. Enkelriktat mot tretton rätt på dagens Europatipset!

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Manchester United – Wolverhampton 2

FA-cupens omspel förser oss med fyra kamper och på Drömmarnas Teater ska United försöka få till ett avgörande mot Wolves. 0-0 på Molineux i en ganska avslagen historia har för Uniteds del följts upp av förlust i ligacupen mot City (1-3) och seger senast mot Norwich i seriespelet 4-0. Martial och Rashford stängde ner mötet med tre mål emellan sig innan Mason Greenwood fastställde slutresultatet med kvarten kvar. Nunos vargar har lämnat de fyra senaste matcherna med besvikelse, och även målen har börjat sina för Wolverhamptons stolthet. Dock ska man ha i åtanke att gästerna har en särskild förmåga att sänka storheterna i England. Gardera upp tidigt således.

2. Carlisle – Cardiff 2

En bra bit norr om Manchester ligger staden Carlisle vars glädjeämne är just FA-cupen. League Two-laget har 25 poäng på 26 matcher i serien och får se upp nere i botten, särskilt efter 0-3 hemma mot Plymouth i lördags. Insatsen i Wales var förvisso fin när Jack Bridge och Harry McKirdy såg till att chocka Cardiff i första halvlek. The Bluebirds käkade in sig i matchen efter paus och det hela slutade 2-2. I The Championship kommer gästerna från 0-0 mot Swansea och även om det inte är ett drömresultat är det stor skillnad på ligorna. Tvåan går lugnt att spika.

3. Juventus – Udinese 1

Stora zebror mot små i den italienska cupåttondelen på Juventus Stadium. Juves knepiga bortamatch i Rom (2-1) slutade i triumf efter att ett snoreffektivt Turin-gäng grundlagt trean i första halvlek via Demiral och Ronaldo. När Inter dessutom tappade poäng tog de svartvita över serieledningen. De mindre zebrorna tog också en trepoängare genom att betvinga Sassuolo med 3-0. Ken Sema satte sin andra boll för Udinese i segermatchen, men i ärlighetens namn räcker vare sig svensken eller besökarna från Friulien till här. Klassisk banketta.

4. Monaco – PSG 2

Endast 270 km från Turin ligger Furstendömet Monaco och Stade Louis II. Ett målrikt möte mellan dessa lag ägde rum för bara ett par dagar sedan i Paris. Vid ställningen 3-2 till PSG kvitterade Islam Slimani med 20 minuter kvar och Les Parisiens tappade sina första poäng i Ligue 1 sedan den första november. Det är inget som oroar huvudstadslaget som trots skador på försvarare som Marquinhos och Juan Bernat sitter på en vass trupp. Monegaskerna skördar triumfer hemma, men har också ställts mot nästan uteslutande beskedligt motstånd. Bra värde på PSG när tvåan lämnas ensam.

5. Amiens – Reims 1

Enhörningar från Amiens kämpar nere i källarregionerna av Ligue 1, men har totalt sett ett helt ok hemmafacit. Stiven Mendoza är lagets kanske starkast lysande stjärna i offensiven och kan lyfta de vitbeiga. Stor förvirring rådde i Reims försvarsspel i Nimes både när bollen var i spel och på fasta situationer. 0-2 blev det, och en bekräftelse på att svackan är på ingång. Ingen solklar vinnare i matchen på Stade de la Licorne, men ettan blir en kul spik!

6. Nimes – Rennes 1

Efter en lång rad av fina ligaresultat kom till slut nederlaget för Rennes. Marseilles Kevin Strootman sköt de kraftigt skadeskjutna svartröda i sank med sitt mål sex minuter från slutet vilket kan vara början på en nedgång för Les Rennais. Hemmalaget har två tävlingsmatcher med seger i följd med cuptriumf i Tours och trepoängare mot Reims. Nimes vann den senaste hemmamatchen med 3-1 och 1X maxar utdelningen så be till högre makter för värdarna, även om en helgardering känns allra bäst.

7. Alcorcón – Numancia 1

En kavalkad av spansk andradivisionsfotboll stundar med start i Madrids hinterland. Tre oavgjorda i följd i seriespelet för Alcorcón. “Krukmakarna” ligger fyra poäng efter gästande Numancia i mittens rike. 0-1 hemma mot Depor för besökarna senast som verkligen inte gillar bortaarenor då endast två trepoängare av tio möjliga plockats in. Higinio är lagets bäste målskytt med sina sex strutar, men totalt sett är de rödklädda ett av den övre halvans sämsta lag vad gäller att sätta bollen i nät. Med betydligt mer betalt på Alcorcón på under 40% blir 1X en bra lösning.

8. Huesca – Tenerife 2

Mot Aragonien och El Alcoraz. Huesca såg ut att få en fin start på 2020 innan Elche förstörde det hela med det sena kvitteringsmålet (1-1). Den svaga decemberformen är alltså inte bortblåst, men det är den verkligen för Tenerife som sparkade in det nya årtiondet med 4-2 mot Albacete. Unge Dani Gómez gjorde sin bästa kamp för säsongen med två assist och ett mål. Ö-laget lyfte därmed sig själva över strecket och med fler segrar borta än hemma aktiveras skrällkörteln. Fyll på så mycket som pengarna tillåter och mumla Vamos Tenerife där hemma!

9. Rayo Vallecano – Lugo 1

En av de klarare spikarna på raden återfinns i Madridtrakten. Rayo har i så väl cup- som seriespel gått från klarhet till klarhet den senaste månaden med José Ángel Pozo som härförare i offensiven tack vare en rad nätrassel. Rassel i nätet fick Lugo uppleva mot Almeria, tyvärr för gästerna var det i fel bur; 0-4 och ytterligare sänkt självförtroende för de rödvitrandiga. Resan hem till Galicien går i nederlagets tecken i och med dunderspiken vid namn Vallecano!

10. Cádiz – Mirandés 2

Centrala Spanien byts ut mot södra för en match i hamnstaden Cádiz. Värdarna leder serien, men har under november och december tappat höjd när poängen allt oftare uteblivit. Precis innan jul släppte burväktaren Alberto Cifuentes in fyra bollar, och även om han höll nollan efter nyår blev det inga mål framåt mot Ponferradina. Mirandés apade efter sina motståndare genom att spela 0-0, men gästernas nolla är uppe i sex halvlekar. “De unga vildsvinen” som laget kallas har nu kontakt med uppflyttningsplatserna. Bara att strecka på med höger hand!

11. Parma – Roma 1

Insprängt i det spanska vimlet väntar en åttondel i Coppa Italia. Roma orkade inte med den uppförsbacke som Juve skapade under matchens första tio minuter, och en lastbil fylld av salt hälldes i såren på de gulröda då Nicolò Zaniolo drog korsbandet. Talangen missar våren och troligtvis även EM. Roma hade i föregående omgång gått på en annan mina mot en annan Turin-klubb (Torino, 0-2) och nu ser det skakigt ut för Vargarna. En halvskräll i Emilien ligger och lurpassar. Ettan blir 1X på stora.

12. Deportivo – Racing Santander X

Tillbaka till den iberiska halvön med en tripp till Galicien med ett nervigt bottenmöte mellan jumbon (Depor) och nästjumbon (Racing). Depor har faktiskt börjat klättra under Sampedro som tog över för en månad sedan ungefär. Ett bakslag kom dock i cupen mot Unionistas från Segunda B när straffsparkslotteriet inte gick de blåvitas väg. Racings två poäng på lika många kamper betyder att gästerna tar små steg mot rätt sida strecket. Det slutade med 1-1 när dessa fäktades i Santander. Att lagen broderligt delar på poängen är ganska troligt. Knö in fler tecken allteftersom.

13. Almería – Real Oviedo 1

Almería är känt för mer än bara apelsiner och solenergi. La Unión Deportiva Almería är Segundas skickligaste gäng på att måla med 39 fullträffar på 22 omgångar. Lazo är hemmalagets bästa målskytt med sina åtta bollar i nät, men laget är större än jaget så att värdarna inte står och faller med en spelare. Oviedo sjunker långsamt mot botten efter två poäng på tre omgångar och har ett försvar som periodvis läcker en hel del. Ettan är rätt val tillsammans med kryss som gardering.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Juventus – Med bredden, spetsen, formen och rutinen Juve har går Sarris mannar mot nya triumfer i samtliga turneringar. Gästerna reser hem till nordöst utslagna ut cupen när Turinklubben går till kvartsfinal.

Kupongens luring!

Tenerife – Med en bra start på året får Tenerife den medvind som är så viktig i fotbollen. Huesca är lite småtröga och bjuder in kanarielaget i matchen. Arbeta in skrällen, Tete!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Man United – Wolves 1x
  2. Carlisle – Cardiff 2
  3. Juventus – Udinese 1
  4. Monaco – PSG 2
  5. Amiens – Reims 1
  6. Nimes – Rennes 1x
  7. Alcorcón – Numancia 1x
  8. Huesca – Tenerife x2
  9. Rayo Vallecano – Lugo 1
  10. Cádiz – Mirandés x2
  11. Parma – Roma 1
  12. Deportivo – Santander 1x
  13. Almería – Real Oviedo 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Man United – Wolves 1x
  2. Carlisle – Cardiff 2
  3. Juventus – Udinese 1
  4. Monaco – PSG 2
  5. Amiens – Reims 1
  6. Nimes – Rennes 1×2
  7. Alcorcón – Numancia 1x
  8. Huesca – Tenerife 1×2
  9. Rayo Vallecano – Lugo 1
  10. Cádiz – Mirandés 1×2
  11. Parma – Roma 1x
  12. Deportivo – Santander 1×2
  13. Almería – Real Oviedo 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 15 januari, 2020