Europatipset 17/6 – tips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Håll i hatten för det är idel rafflande matcher på onsdagens Europatips. Premier League är tillbaka och här tittar vi även till Bundesliga, La Liga och Coppa Italia-finalen. Slutordet får vår kära allsvenska där mötet mellan AIK och IFK Norrköping kittlar lite extra. Noterbart är att fem av de sex svenska lag som är i spel vann sina premiärer. Nu går vi för 13 rätt!

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. Manchester City – Arsenal 1

Pep Guardiola ska för första gången duellera med sin lärjunge Mikel Arteta när Premier League gör en bejublad comeback under onsdagen. Ingen av spanjorerna kan vara nöjda med sina lags säsonger även om Arteta fått lite fart på Arsenal sedan han tog över i december. Defensivt ser The Gunners fortsatt ihåliga ut och då är det inte optimalt att ställas mot ligans bästa offensiva manskap. Agüero, Sterling och De Bruyne kommer springa åttor runt stackars Sokratis och Luiz. Det går inte att ifrågasätta ettan trots att lagen inte spelat tävlingsmatcher på tre månader.

2. Aston Villa – Sheffield United 2

Sheffield United reser till Birmingham som säsongens stora utropstecken i Premier League. De rödvita från stålstaden har producerat i match efter match och visat sig extremt svåra att få hål på. Landslagsmålvakten Dean Henderson har varit magisk längst bak och lär vara högaktuell att ta över för David de Gea när han återvänder från sitt lån till Manchester United. Storsatsande Aston Villa har däremot läckt som ett såll och löper stor risk att sejouren i PL bara blir ettårig. Tom Heaton saknas mellan stolparna samtidigt som långtidsskadade Wesley hade behövts i offensiv riktning. Tvåan ser bra ut på Villa Park.

3. Napoli – Juventus 2

Något försenat ska Coppa Italia avgöras när antingen Lorenzo Insigne eller Giorgio Chiellini ska få lyfta pokalen mot Roms himmel under onsdagskvällen. Det mesta tyder på att det blir den sistnämnda. Juventus såg förvisso inget vidare ut mot Milan i fredags, men är det något “Den gamla damen” kan är det att göra precis tillräckligt. Napoli imponerade inte heller i lördagens möte mot Inter där de kom undan med ett nödrop efter Dries Mertens kvittering. Totalt sett är Juve snäppet bättre och tvåan får ses, precis som strecken antyder, som mest trolig i den eviga staden.

4. Bayer Leverkusen – Köln 2

Ett gapande tomt BayArena har inte rimmat väl för Leverkusen. Peter Bosz gäng har på två matcher här sedan omstarten kammat noll där Lukas Hrádecky släppt åtta bollar förbi sig. Något lättare motstånd denna gång men Köln har definitivt potential att såra hemmalaget. De så kallade “Getterna” har offensiv spets i framförallt Córdoba och faktum är att de vunnit de två senaste inbördes. Leverkusen har ett par avbräck i form av Alario, Bender och Bellarabi. Summa summarum känns ettan långt ifrån tillförlitlig. Samtliga tecken rekommenderas där tvåan är vägen mot de stora pengarna.

5. RB Leipzig – Fortuna Düsseldorf 1

Viktiga poäng står på spel i östra Tyskland där Leipzig ska försöka befästa sin tredjeplats samtidigt som Fortuna hänger löst i bottenstriden. Gästerna stod för en stark insats mot Dortmund men belönades inte när Håland tryckte in 1-0 i matchens absoluta slutskede. De två avslutande omgångarna ser överkomliga ut men räkna med att Rösler försökt gjuta mod i sina adepter inför onsdagens drabbning. Leipzig har blandat och gett där de haft problem att knyta ihop säcken i flertalet tillställningar. Med namn som Werner, Kampl och Sabitzer bär “Tjurarna” ett rättmätigt favoritskap men det lågt streckade krysset känns lite väl intressant för att uteslutas.

6. Augsburg – Hoffenheim 2

På WWK Arena väntar en högst oviss kamp mellan två lag som blandar och ger. Augsburg kommer från seger i sexpoängsmatchen mot Mainz där det föga förvånande var Florian Niederlechner som fällde avgörandet. Här är den stora frågan hur motiverade spelarna i hemmalaget är då kontraktet ska vara i hamn. Hoffenheim har desto mer att spela för då de kämpar inför den 32:a omgången innehar den sista Europaplatsen (sjuan går till Europa League). Prestationerna har med det sagt varit högst varierade från de blåklädda som knappast kan få hela förtroendet utifrån motivationsaspekten. Fågel eller fisk stämmer ofta väl in på båda dessa lag och då passar gaffeln (etta-tvåa) utmärkt.

7. Dortmund – Mainz 1

Mainz återfinns precis på rätt sida strecket med tre återstående omgångar i Bundesliga. Med både Düsseldorf och Bremen tätt jagandes bakom känner sig dock Robin Quaison och company garanterat hotade. Mycket ska också till för att det ska bli några bonuspoäng på Signal Iduna Park. Dortmund har idel segrar sedan omstarten bortsett Der Klassiker mot Bayern München. I de två senaste har däremot Favres gäng inte imponerat, 1-0 mot både Hertha och Düsseldorf. Klasskillnad ska ändå råda här och värdarna kan ställa en urstark elva på benen. Ettan bör inte vara hotad.

8. Valladolid – Celta Vigo X

Viktiga poäng ska fördelas i de nedre regionerna av La Liga när två av seriens mest ofarliga lag gör upp. Valladolid lyckades förvisso med konststycket att måla två gånger i helgens 2-1-seger mot Leganés, men då ska det sägas att de lilavita bara hade två avslut på mål. Celta Vigo har på pappret en bättre trupp men är sämst målmässigt i ligan med blott 22 fullträffar på 28 omgångar. I 0-1-förlusten mot Villarreal såg också de ljusblå ytterst uddlösa ut. Jämn match att vänta där så många tecken som möjligt rekommenderas. Värdet bjuder först och främst in till X2.

9. Eibar – Athletic Bilbao 2

Athletic Bilbao kryssade för elfte gången denna säsong när Atlético Madrid gästade San Mamés i söndags. Det var en tempofattig historia där Garitanos mannar var det något bättre laget. Offensivt är dock de rödvitrandiga från staden där Sverige skulle spelat EM-premiär i veckan trubbiga. Det är även Eibar som lägger stor vikt vid att de sydamerikanska åldermännen Charles och Orellana producerar. På gemytliga Municipal de Ipurua ska “Vapensmedarna” inte räknas bort men X2 får ändå betraktas som fullt tillräckligt i en förmodat målsnål batalj.

10. Osasuna – Atlético Madrid X

Diego Simeone kan knappast vara nöjd med Atlético Madrids säsong, bortsett att de slog ut de regerande mästarna Liverpool i Champions League. I La Liga placerar sig nämligen “Madrassmakarna” på en sval sjätteplats. 22 insläppta är näst bäst i ligan men blott tre vinster och tolv mål framåt på 14 bortamatcher håller naturligtvis inte. Faktum är att Atlético inte vunnit på resande fot i Spanien under det nya kalenderåret. Superlöftet Joao Félix saknades i 1-1-matchen mot Athletic men sägs vara tillgänglig här. Det återstår att se om portugisen kan få fart på huvudstadslaget som ställs inför en tuff uppgift. Osasuna bjuder inte på något och har visat att de är i La Liga för att stanna. Tvåan känns långt ifrån tillförlitlig. In med alla tecken så fort det bara går!

11. AIK – IFK Norrköping 2

Två av flera lag som levde upp till favoritskapet i sina premiär är de som ställs mot varandra på Friends Arena. Rikard Norling valde att ställa upp med en ung elva mot Örebro och det blev också en 2-0-seger, dock utan att spelmässigt imponera. Norrköping såg betydligt mer frejdiga ut i sin 2-1-vinst mot Kalmar. Peking kan mycket väl finnas med hela vägen in på målsnöret denna säsong. En fingervisning fås i Solna där östgötarna brukar trivas. Totte Nyman satte dit båda målen i 2-0-segern här i fjol och året innan var östgötarna det bättre laget när det slutade 3-3. Att AIK streckas som favoriter känns högst tveksam. Inled med tvåan.

12. Djurgården – Örebro 1

Djurgården såg paralyserade ut i den första halvleken mot Sirius men lyckades likväl leda med 1-0 i paus efter Erik Bergs nickmål på Aslak Witrys väl avvägda frispark. Tur kan tyckas men samtidigt är det sådant som gör ett topplag. Andra halvleken såg bättre ut där 20-årige Oscar Pettersson fastställde 2-0 i öppet mål. Räkna med ett DIF som kommer upp i lite högre nivå här, det kommer krävas mot ett Örebro som på pappret ser spännande ut. De svartvita föll dock i en spelmässigt jämn tillställning mot AIK. Statistiken mot Djurgården är heller inte speciellt inbjudande med endast en poäng bärgad på de tio senaste mötena för närkingarna. Ettan får agera tydlig utgång men då den streckas i högsta laget är det inte fel att gardera.

13. Elfsborg – Hammarby 2

Fjolårets poängkung, Muamer Tankovic, visade vägen i premiären för topptippade Hammarby när han stod för båda målen i 2-0-segern mot Östersund. Ingen bländande prestation från stockholmarna men den påtalade ändå att de kommer finnas med i kampen om guldet även 2020. Elfsborg lär inte göra det även om de bröt en svit på 17 år utan seger borta mot IFK Göteborg. Insatsen i sig var med det sagt inget utöver det vanliga, även om både Simon Olsson och Johan Larsson visade att de håller hög allsvensk nivå. Mot Bajen blir det tuffare för de gulsvarta från Knalleland. Tvåan kan lämnas ensam med gott samvete.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Manchester City

Arsenal brukar inte ha mycket att hämta mot City och det lär bli samma visa även denna gång trots att Eastlands gapar tom. Ettan känns helt given i Manchester.

Kupongens luring! – Köln

Leverkusen har svajat och pressen ligger på de rödsvarta efter att Mönchengladbach vunnit under gårdagen. Det skulle inte förvåna om värdarna går på en mina när luriga Köln kommer på besök till BayArena.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man City – Arsenal 1
  2. Aston V – Sheffield U 2
  3. Napoli – Juventus 2
  4. Leverkusen – Köln 12
  5. Leipzig – F.Düsseldorf 1x
  6. Augsburg – Hoffenheim 12
  7. Dortmund – Mainz 1
  8. Valladolid – Celta Vigo x2
  9. Eibar – Athletic Bilbao x2
  10. Osasuna – A.Madrid x2
  11. AIK – Norrköping 2
  12. Djurgården – Örebro 1x
  13. Elfsborg – Hammarby 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man City – Arsenal 1
  2. Aston V – Sheffield U 2
  3. Napoli – Juventus 2
  4. Leverkusen – Köln 1×2
  5. Leipzig – F.Düsseldorf 1x
  6. Augsburg – Hoffenheim 12
  7. Dortmund – Mainz 1
  8. Valladolid – Celta Vigo 1×2
  9. Eibar – Athletic Bilbao x2
  10. Osasuna – A.Madrid 1×2
  11. AIK – Norrköping x2
  12. Djurgården – Örebro 1×2
  13. Elfsborg – Hammarby 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 juni, 2020