Europatipset 19/7 – analyser, speltips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det kryllar av potentiella skrälldrag på söndagens Europatips och här ska vi försöka hitta ett par av dessa för att lösa fin utdelning. 3,5 miljoner i jackpot skadar inte heller. Vi börjar det hela på Wembley där ett tröttkört Manchester United bör få problem. Häng med! 

Spelstopp: 14.29

Till Europatipset

1. Manchester United – Chelsea 2

Under söndagen ska dessa storheter göra upp om en plats i FA-cupfinalen på Wembley den första augusti. Samma arena står värd för detta möte. Chelsea kan dra nytta av två dagars längre vila där de dessutom inte behövde förta sig i 1-0-segern mot Norwich. United har däremot haft en hektisk vecka med matcher mot Southampton och Crystal Palace där Solskjaer gått hårt på samma manskap. Det kan kosta på här mot ett Chelsea som undervärderas å det grövsta av tipparna. Ettan har tappat allt värde vilket gör X2 till en solid lösning.

2. Tottenham – Leicester X

Högintressant drabbning från norra London. Dessa klubbar krigar för en plats i Europa League respektive Champions League. Trots att det är Leicester som har den större turneringen i sikte är det Tottenham som går betydligt starkare för stunden. Harry Kane hittade nätet dubbla gånger i onsdagens 3-1-seger mot Newcastle. Därmed har de liljevita tio poäng på sina fyra senaste. Leicester tog en minst sagt skön trepoängare när Sheffield United besegrades hemma i rävgrytet i torsdags. Där var det inget snack och viktigt för avslutningen var att Ayoze Pérez hittade nätet för första gången sedan januari. Brendan Rodgers gäng kommer av allt att döma spela en avgörande match om fjärdeplatsen mot United nästa helg. Här har de toppchans mot ett Tottenham som i ärlighetens namn inte visat speciellt mycket. X2 är av högsta prio i norra London.

3. Bournemouth – Southampton 1

The New Forest Derby väntar i den näst sista omgången nere på sydkusten. Här kan Southampton skjuta sina antagonister i sank, förlust för Bournemouth och degraderingen är mer eller mindre ett faktum. “Körsbären” stod dock upp bra i onsdagens tuffa batalj mot City där de med lite tur kunde fått med sig en pinne. Eddie Howes gäng har vaknat till liv och även om namn som Aké saknas får de gälla som favoriter på Vitality Stadium. De gästande “Helgonen” har trots allt inget nämnvärt att spela för. Tydlig utgångsetta.

4. Roma – Inter 2

Stormöte i den italienska huvudstaden väntar när Roma tar emot Inter. Gästerna spelade match så sent som under torsdagen och imponerade då stort. 4-0 mot jumbon SPAL innebär faktiskt att de blåsvarta nu bara har sex poäng upp till serieledarna Juventus. Gästerna dras med en del skadebekymmer, bland annat är Vecino och Lukaku borta, men kan ändå mönstra en stark elva. Roma har via tre raka triumfer lagt beslag på femteplatsen i tabellen. Spelschemat har dock inte varit det svåraste och med Chris Smalling på skadelistan är frågan hur Vargarna klarar av att möta en mäktig offensiv som Inters. Börja med tvåan.

5. Napoli – Udinese 2

Udinese stod för en strålande prestation hemma mot Lazio i veckan och borde faktiskt vunnit den matchen. Bland annat hade Rodrigo de Paul ett skott i stolpen i matchens sista sekund. Kevin Lasagna och Ken Sema var två andra spelare som gjorde bra ifrån sig och kan Zebrorna fortsätta på inslaget spår ska de kunna klättra i tabellen under seriens slutskede. Napoli ligger nu fyra poäng bakom femman Roma och står på samma poäng som formstarka Milan, detta efter att ha tappat poäng i två raka matcher. Visst har Napoli mäktiga matchvinnare som Insigne och Mertens, men här blir de ljusblå övervärderade. En gaffel passar perfekt där tvåan rensar magiskt.

6. Atlético Madrid – Real Sociedad X

Det återstår endast en omgång av spanska La Liga och Atlético Madrid är klara för spel i nästa säsongs Champions League. Det enda som finns kvar att spela om är tredjeplatsen där Sevilla jagar två poäng bakom. Frågan är hur mycket Simeones gäng bryr sig om den saken. Här är Mario Hermoso avstängd medan bland andra Joao Félix är osäker till spel. Real Sociedad har stått för en makalöst usel sommar och riskerar nu att missa Europaspel helt och hållet om resultaten skulle gå emot i den sista omgången. Baskerna har dock sett bättre ut mot slutet med vinst mot Villarreal och kryss mot Sevilla. Kommer de blåvita upp i den nivån ska inte Monreal, Isak, Oyarzabal och de andra vara chanslösa. X2 till ytterst låg procent är av högsta prioritet även om alla tecken är att föredra.

7. Elfsborg – Djurgården 2

Elfsborg har sett ytterst stabila ut under inledningen av säsongen. Tills boråsarna kom till Bravida Arena det vill säga. Där blev det 0-6 i baken och som rutten lök på laxen visades Simon Strand ut och är därmed avstängd när de regerande mästarna kommer på besök. Djurgården har klättrat upp till en tredjeplats i den mycket jämna tabellen efter två raka segrar. Visserligen ska det sägas att Blåränderna har haft tur med en del kontroversiella domslut, men det känns ändå som att stockholmarna har börjat rulla igång. Förutom Ajdarevic som getts ledigt och Bärkroth som är skadad har Järnkaminerna en stark trupp till förfogande. Tvåan singlas på Borås Arena.

8. Sirius – IFK Norrköping X

Vilka ska kunna stoppa IFK Norrköping? Det är frågan som alla ställer sig just nu. Peking bara fortsätter att vinna och 2-0 mot Örebro innebär att IFK har sju poäng ner till närmast jagande lag efter åtta omgångar. En del trötthetstecken börjar dock skönjas hos den östgötska maskinen. Det dröjde 70 minuter innan Kamraterna lyckades öppna upp Örebro och i den matchen klev Simon Thern ut skadad i den första halvleken. Sirius förlorade borta mot AIK men har på det stora hela stått för en makalös start på säsongen. Torsken mot Gnaget var den första sedan premiären mot Djurgården. Netabay, Sugita och Andersson bildar en riktigt fin offensiv trio precis bakom Saeid eller Vecchia. Uppsala-gänget ska ha betydligt större chans på poäng än vad streckningen antyder. Inled med 1X.

9. Varberg – AIK 1

Astrit Selmani är tillbaka och det med besked. I nykomlingsmötet mot Mjällby var det anfallsstjärnan som prickade in matchens enda mål från elva meter. Det återstår att se om han återigen får starta eller om Jocke Persson fortsätter rotera hejvilt. Alexander Johansson har dock visat sig vara en fullgod ersättare. AIK stod för en av sina bättre insatser när de avfärdade Sirius med 1-0 och kan de svartgula fortsätta på den vägen blir de svårslagna. Samtidigt kostar gästernas spelsätt kraft och frågan är när bensinen tar slut för lirare som Goitom och Larsson. Svårtippad match där alla tecken är att föredra.

10. Malmö FF – Kalmar FF 1

Kalmar tryckte något oväntat dit 1-0 mot Kalmar genom Isak Magnusson men sen var det slut på det roliga. Bajen vände till 2-1 och i slutet av matchen blev dessutom Sebastian Ring utvisad. Torsken var smålänningarnas femte raka och Ring är avstängd när KFF ställs inför den kanske tuffaste uppgiften i Allsvenskan. Malmö FF har haft svårt att imponera men namnen i truppen är det däremot inte svårt att imponeras över. Mot Östersund tryckte Ola Toivonen in sitt första allsvenska mål på tolv år och kommer den före detta landslagsanfallaren igång blir det svårt att stoppa de himmelsblå. Ettan är ytterst trolig, men då den streckas lite väl högt får krysset åka med som stödhjul. 

11. Falkenberg – Helsingborg 1

Det är ett västkustderby som väntar när Falkenberg gästas av Helsingborg. Det är dessutom ett ångestmöte av rang då det är jumbon mot nästjumbon. Helsingborg har tagit poäng i tre raka matcher och efter 1-1 mot Blåvitt kände Olof Mellberg att det hade varit en ganska jämn match. Det var han nog ensam om, skåningarna blev rejält utspelade och fortsätter de rödblå uppträda på det viset blir det inte många fler poäng. Spännande dock att unge Assad Al Hamlawi fick göra sitt första mål i Allsvenskan. Falkenberg föll tungt borta mot Djurgården efter en kontroversiell utvisning på Tobias Englund som fick ett andra gult kort för maskning. Englund är avstängd här men trots det känns FFF hetare. Hasse Eklunds kollektiv maler ner besökarna från sundets pärla. Ettan spikas.

12. Östersund – Häcken 2

Trots en ganska svag start på säsongen är Häcken hastigt och lustigt på andra plats i tabellen efter åtta spelade omgångar. Så kan det gå i den oerhört jämna Allsvenskan. 6-0 mot Elfsborg var såklart ett styrkebesked modell större och då hade Söderlund och Irandust stor show. Östersund borta är dock inte någon enkel uppgift. Värdarna stod upp ganska bra i 1-2-förlusten mot Malmö FF och har intressanta spelare som Attah, Kroon och Amin. Sedan de rödsvarta gick upp i Allsvenskan har inte Häcken vunnit på Jämtkraft Arena. Tvåan i utgång, men då den ser ut att bli överstreckad behöver det garderas tidigt.

13. FC Köpenhamn – Aarhus 2

Det återstår tre omgångar av den danska ligan och Midtjylland har avgjort sedan länge. Den största kampen står nu mellan FC Köpenhamn och Aarhus om vilka som ska sluta tvåa och knipa en direktplats till Europa League och vilka som ska få kvala vidare för att ta sig dit. Inför söndagens match skiljer det två poäng till FCK:s fördel. Huvudstadslaget har dock fem raka i ligaspelet utan vinst och har jobbiga skador på bland annat Fischer, N’Doye och Sigurdsson. Med Eskelinen i mål och Mortensen på topp har AGF ett spännande lag och när de ställdes mot Köpenhamn för två veckor sedan vann Aarhus med 1-0 på hemmagräset. De ska absolut inte vara chanslösa på Parken heller. Den högt streckade ettan skippas helt.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Inter

Inter har faktiskt bara sex poäng upp till Juventus och ska de blåsvarta ha någon chans alls på titeln är det bara seger som gäller här. Med Smalling borta i Roma-försvaret lär Sánchez och Martínez få de ytor de behöver. Tvåan lämnas ensam.

Kupongens luring! – Udinese

Udinese borde fått med sig alla tre poängen mot Lazio och ställs återigen mot tufft motstånd. Napoli har dock inget att spela för då de redan är klara för Europa via cupen. Då är den lågt streckade tvåan oerhört intressant.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man United – Chelsea x2
  2. Tottenham – Leicester x2
  3. Bournem. – Southamp. 1
  4. Roma – Inter 2
  5. Napoli – Udinese 12
  6. A.Madrid – Sociedad x2
  7. Elfsborg – Djurgården 2
  8. Sirius – Norrköping 1x
  9. Varberg – AIK 12
  10. Malmö – Kalmar 1x
  11. Falkenberg – Helsingb. 1
  12. Östersund – Häcken 2
  13. Köpenhamn – Aarhus 2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man United – Chelsea x2
  2. Tottenham – Leicester x2
  3. Bournem. – Southamp. 1
  4. Roma – Inter 2
  5. Napoli – Udinese 12
  6. A.Madrid – Sociedad 1×2
  7. Elfsborg – Djurgården 2
  8. Sirius – Norrköping 1×2
  9. Varberg – AIK 1×2
  10. Malmö – Kalmar 1x
  11. Falkenberg – Helsingb. 1
  12. Östersund – Häcken 1×2
  13. Köpenhamn – Aarhus 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 17 juli, 2020