Europatipset 21/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Tisdagsradenav Europatipset har en tung viktning åt England då hela nio kamper spelas på Drottning Elizabeths marker med massvis av fint värde att nyttja. Cupspel i Frankrike, Portugal, Spanien och Nederländerna kompletterar den roliga kupongen i jakten på alltid lika sköna 13 rätt!

Spelstopp: 20.29

Till Europatipset

Chelsea – Arsenal 2

Tipset tar vid i England och London där vi skådar detta högoktaniga derby på Stamford Bridge i Premier League. Frankie Lampards manskap hade ingen vidare lycka på St. James’ Park då en poäng blev noll på stopptid (0-1). De offensiva spelarna fick inga höga betyg i pressen, och detta Chelsea som blandat högt och lågt i snart två månader får passa sig. Fortsatt blandade resultat även för Arsenal, men nederlagen har åtminstone minimerats under Arteta. Med Gabriel Martinelli finns tillräckligt med eldkraft för att putta omkull The Blues trots att Aubameyang saknas. Vänta med favoriten och rista in X2 först i västra London!

Sheffield United – Manchester City 2

Med mer än halva serien spelad ligger nykomlingen Sheffield på en mycket imponerande sjundeplats, och är inte många poäng från den sista Champions League-platsen. Det blir dock inte så mycket måljubel för fansen då Billy Sharp visat vara tämligen ineffektiv i Premier League; en fullträff på 13 matcher är ingen höjdare. Pep får släppa ifrån sig ligabucklan till Klopp, men andraplatsen tänker The Citizens inte släppa. Mot Palace såg Agüero ut att återigen ha räddat de ljusblå med två mål på fem minuter, men Fernandinhos självmål betydde två tappade pinnar. Även om det skulle roteras i laget kommer fokus vara hundraprocentigt och då vinner gästerna enkelt.

Aston Villa – Watford 2

Som väntat blev det kamp i botten för nykomlingen Aston Villa som nu stirrar nedflyttningen i vitögat. Januari har bland annat inneburit säsongen tyngsta hemmaförlust när City kom hit och tryckte in sex bollar bakom Ørjan Nyland i målet. Med svag målskörd är det inte konstigt att Birminghamklubben ligger där den ligger och de tvingas förlita sig helt på Jack Grealish i offensiven. Avbräck finns det även i Watford i form av Ismaila Sarr vars baksida lår stoppar senegalesen. Elton Johns älsklingsklubb har dock en fantastisk månad bakom sig och ser heta ut. 2007 var senast Villa gick segrande ur en kamp mot Watford. Spåkulan säger att The Hornets till och med går att spika.

Everton – Newcastle 2

En bit uppåt i landet ska Newcastle kapitalisera på den ljuvliga trean mot The Blues i lördags (1-0). På tilläggstid slog Alain Saint-Maximin ett välavvägt inlägg från vänster som Isaac Hayden skickligt nickade in bakom Kepa i Chelsea-buren. Fjärde raka utan förlust för The Magpies som ser femteplatsen närma sig. Carlo Ancelotti fick klara sig utan Richarlison och Sigurdsson mot West Ham (1-1), och det kunde slutat riktigt illa för The Toffees. Målproduktionen är ett fortsatt aber för de blåklädda, och då är det fullt möjligt att de svartvita kniper en uddamålsseger i Liverpool. Kör på med full kraft från höger!

Bournemouth – Brighton 2

Sydkustderbyt på Vitality vitaliserar kupongen ytterligare, men nog skulle Eddie Howe behöva blåsa nytt liv i sin trupp, eller det lilla som återstår av den. Hela sex spelare är borta, och på det fick Steve Cook skåda den röda rektangeln mot Norwich (0-1) i vad som blev The Cherries fjärde nollpoängare i följd och den avgrund som kallas The Championship kryper allt närmre. En liten bit ovanför strecket finns Brighton som kanske inte briljerar men tar någon poäng här och var. Sjukstugan är ganska tom och Potter kan till och med kosta på sig att åter lufta spelare som Pascal Gross och Martin Montoya. Gästerna når inte ens 50% så kör på den roliga spiken!

Crystal Palace – Southampton 2

2-2 mot City och Palace kryssar vidare, bokstavligen – de oavgjorda seriematcherna denna säsong är nu nio till antalet och fyra efter varandra. Sett till alla blessyrer (Sakho, Townsend, Meyer med fler) och avstängningen på Luka Milivojevic kanske Roy Hodgson ska vara glad att det blivit några poäng över huvud taget för The Eagles. The Saints fina ligasvit fick ett tvärt slut i andra halvlek på St. Mary’s då 2-0 blev 2-3 mot livsfarliga Wolves. Bortagräs funkar emellertid lite bättre för Southampton som dessutom ger lite mer för stålarna. Selhurst Park viskar X2!

Barnsley – Preston 1

Ett hack ner i seriesystemet betyder The Championship. Fem hemmamatcher har gett Barnsley elva poäng av femton och förnyat hopp i streckstriden. Coach Struber har nästan alla i truppen att välja på förutom Clarke Oduor, men det är inget som stör då kenyanens näsa för mål visat sig vara täppt; noll strutar så här långt för 20-åringen. Cauley Woodrow sköter målandet istället och har gjort det föredömligt. Ben Pearson, Paul Gallagher och Tom Bayliss; större delen av Prestons mittfält, är drabbat av antingen sjukdomar eller skador, vilket till stor del förklarar formdippen den senaste månaden. Förvisso kom en 2-1-viktoria mot Charlton, men ett sämre bortagäng får man leta efter. Ettan först, men gardera tidigt.

Middlesbrough – Birmingham 2

Det är aldrig ett bra tecken när man behöver värva en målvakt mitt säsongen, men det har Boro gjort i form av St. Gallens Dejan Stojanovic. Woodgate kanske även startar makedonen efter tre insläppta på två kamper av unge Aynsley Pears. Kerim Mrabtis Birmingham är målglada, och har en hel del i offensiven att erbjuda förutom svensken. Lukas Jutkiewicz har med sina nio baljor på 28 kamper övertygat, och förr eller senare måste The Blues definitivt lyfta. Grymt fin utdelning vid bortaseger – in med trupperna från öster!

Peterborough – Wycombe 1

Ytterligare ett pinnhål ner är League One. Peterborough United är ett av seriens bättre hemmalag med ett facit som lyder 7-3-2. Magplasken på ABAX Stadium är få, och kommer sällan. Dessutom är Mark Beevers tillbaka från avstängning och går rätt in i försvaret för “Posh”. Likt Peterborough är Wycombes räddning hemmaspelet, och det är nästan förvånande att det räckt långt för The Wanderers. Med enkom tre bortajubel är det inte sannolikt att The Chairboys tar poäng här. Bäst värde är det på 1X vilket hackas in på radens nionde match.

Lyon – Lille 2

England lämnas åt sidan för kontinenten där semifinalen i den franska ligacupen är först ut. Värdarna Lyon tog sig hit efter att ha eliminerat Brest (3-1) med bland annat mål av cupspecialisten Jean Lucas. Formen ser allt bättre ut, men så svängigt det varit i OL under hela säsongen ska man som tippare vara på sin vakt. Lille har precis som sina motståndare gått bra i cupspelet i januari och tar med sig det in i denna kamp. Victor Osimhen trivs som fisken i vattnet i cupsammanhang och torde peta in åtminstone en boll. Betalningen på LOSC får det att vattnas i munnen, men knallen behöver så mycket support det bara går.

Braga – Sporting Lissabon 1

Två gånger på kort tid kommer dessa två portugisiska kombattanter stångas där rond 1 utspelas i ligacupen. Bragas fans fick en ljuvlig helg med start redan på fredagen när alltid lika målsugne Paulinho sänkte självaste Porto på Estadio do Dragao (2-1). Därmed är Ärkebiskoparna bara två poäng bakom kvällens stukade motståndare. 0-2 i derbyt mot Benfica för Sporting som ser ut att tappa Bruno Fernandes innan transferfönstret stänger. Lissabons Lejon börjar tappa greppet, och således är ettan på Estádio Municipal de Braga troligast.

Sevilla – Levante 1

Copa del Rey är framme i sextondelsfinaler. Sevilla är i mötet mot Levante storfavoriter av flera skäl. Det första är att Los Rojiblancos brukar slakta de mindre lagen utan pardon. Det andra är att den ramstarka defensiven som är en av Spaniens absolut bästa delvis tack vare Tomás Vaclíks åtta nollor på 20 kamper. Valencias andralag reser till Andalusien med ett självförtroende som inte är det bästa efter två raka nederlag i serien och ett nervigt straffsparksavgörande mot Real Jaen från fjärdedivisionen. Värdarna asfalterar besökarna och ettan sitter som berget.

Fortuna Sittard – Feyenoord 2

Då var det dags att stänga butiken och det sker i södra Nederländerna med en cupkamp. I hemmalaget spelar en svensk doldis i form av Tesfaldet Tekie som fått bra med speltid denna säsong. Dock har det inte hjälpt Fortuna särskilt mycket då värdarna harvar i botten under detta svåra andraår. Feyenoord har ryckt upp sig efter den bitvis svaga hösten, och de rödsvartvita inledde den nya året med en 3-1-viktoria mot Heerenveen och två baljor av Nicolai Jörgensen. Klasskillnaden gör att tvåan inte behöver några extratecken.

Bästa spiken!

Sevilla – Även om Sevilla inte är lika sprudlande som tidigare år nås resultat i både liga- och Europaspel. För Levante blir detta bara jobbigt och till slut faller gästerna. Vamos mi Sevilla!

Kupongens luring!

Lille – LOSC är ett storlag i grunden, och besitter tillräckligt med potential för att slå alla lag i Frankrike. OL har börjat stabilisera sig, men är långt ifrån det lag som vi såg för 15 år sedan. Allez, Lille!

Till Europatipset

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Chelsea – Arsenal x2
  2. Sheffield U – Man City 2
  3. Aston Villa – Watford 2
  4. Everton – Newcastle x2
  5. Bournemouth – Brighton 2
  6. Crystal P – Southampton x2
  7. Barnsley – Preston 1x
  8. Mboro – Birmingham x2
  9. Peterbor. – Wycombe 1x
  10. Lyon – Lille x2
  11. Braga – Sporting 1
  12. Sevilla – Levante 1
  13. F.Sittard – Feyenoord 2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Chelsea – Arsenal 1×2
  2. Sheffield U – Man City 2
  3. Aston Villa – Watford 2
  4. Everton – Newcastle 1×2
  5. Bournemouth – Brighton 2
  6. Crystal P – Southampton x2
  7. Barnsley – Preston 1x
  8. Mboro – Birmingham 1×2
  9. Peterbor. – Wycombe 1x
  10. Lyon – Lille 1×2
  11. Braga – Sporting 1x
  12. Sevilla – Levante 1
  13. F.Sittard – Feyenoord 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 januari, 2020