Europatipset 26/1 – spelförslag, analyser & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Vinbältet Italien-Spanien-Frankrike utgör lejonparten av denna trevliga Europatipset-kupong med stormatcher i Neapel, Rom och Lille då olika nyanser av blått ger klirr i kassan. Tyskt och engelskt färdigställer raden som har alla förutsättningar att ge lycka på många plan!

Spelstopp: 14.59

Till Europatipset

1. Napoli – Juventus 1

Start i en av Europas äldsta städer, och det som varit de senaste årens kamp mellan tvåan och ettan i Serie A. San Paolos publik hade tvingats genomlida fyra hemmanederlag i följd innan Lorenzo Insignes tidiga balja sänkte SS Lazio i tisdagens cupkvartsfinal (1-0). Inga betydande skador för de ljusblå som kan räkna med högljutt läktarstöd. Redan i paus hade Juventus dödat cupmötet mot Roma som slutade 3-1 efter att Buffon reducerat åt de gulröda via en olycklig studs in i mål. Med en dags mindre vila kan “Den Gamla Damen” vara lite trött och det kapitaliserar Gattusos mannar på. Börja med Napoli och bygg på.

2. Roma – Lazio 2

I Roms gulröda halva växer ångesten för varje vecka då Lazio har en realistisk chans att vinna scudetton. Insatsen i onsdags på Juventus Stadium (1-3) var ur försvarssynpunkt riktigt sorglig att skåda då det var vidöppet på kontringar och fasta situationer. Inga nederlag på Stadio Olimpico mot italienskt motstånd för Simone Inzaghis urstarka Lazio sedan början av maj är enormt starkt. Cupförlusten i Neapel (0-1) var lite orättvis då “La Lazio” träffade virket två gånger, fick två mål underkända och såg Neapel-sonen Ciro Immobile snubbla från elva meter. Formen är fortsatt bra. Det mesta kan ske i derbyn, men Varginnan, tröttkörd efter fotbollslektionen uppe i Turin, stoppar inte Örnens flygtur där uppe och åker på stryk. X2!

3. Parma – Udinese 2

Europahungriga Parma (två poäng från EL-plats inför omgången) har det lite jobbigt skademässigt i offensiven; Inglese har precis gått sönder och Gervinho har inte synts till på den här sidan nyår. Då får de gulblå hoppas på Kucka-Kulusevski-Klan, samt den pigmentsvage jätten Cornelius som står på sju ligamål. Gästerna från nordost förtjänade inte att tappa två poäng i 93:e på San Siro, och ska vara stolta över prestationen. Dessförinnan hade “småzebrorna” nio ligapoäng av nio, och vid en närmare titt brukar Parma slita rejält mot “le provinciali”, alltså lagen från de mindre städer. Trevligt värde på de svartvita som streckandet inleds med.

4. Hellas Verona – Lecce 1

Nykomlingsmötet på Bentegodi kännetecknas av ojämlikhet i form. Lecce fick mirakulöst ett oavgjort resultat med sig mot Inter på Via del Mare (1-1) tack vare Marco Mancusos påpassliga bredsida med knappa kvarten kvar. Spelet var emellertid hafsigt och Lecce saknar försvaren Marco Calderoni som utöver att vara ordinarie är en tillgång i offensiven. Sju poäng på tre omgångar under 2020 för Hellas som möjligtvis fick det att lossna för Fabio Borini då denna utjämnade i Bologna (1-1). Ivan Juric manskap är täta bakåt på klassiskt italienskt manér och det räcker för att hamra in ettan i Venetien!

5. Sampdoria – Sassuolo 2

Pestons hemstad Genua blir vår sista italienska anhalt. Mellan dessa två bottenlag har det varit tämligen målrikt, i alla fall i de två senaste tillställningarna. Sassuolo vann med 4-1 i höstas efter ett hattrick av Berardi, men det möte som föregick det slutade 5-3 till Samp med åtta olika målskyttar däribland den numera före detta Sampdoriaspelaren Defrel (skadad). Gästerna saknar även startförsvararen Marlon. Mål gillas som sagt av Doria som åkte på däng så det skrek om det på Olimpico mot Lazio (1-5). Mittbacken Chabot kommer inte att medverka på grund av utvisningen i Rom, och då dessa matcher tenderar att bli galna går vi på värdet som stavas Sassuolo. Släng in krysset på större system.

6. Getafe – Real Betis 1

Italiens kusinland Spanien gäller nu, och i Madrids utkanter tänker många kanske mer på Getafe än kolosserna från centrum. Getafe ligger inte långt från fjärdeplatsen i La Liga när 20 omgångar har avverkats, och i såväl Europa som i La Liga har de blåklädda ett fint poängsnitt. 1-4-4 lyder Betis bortaskörd, och det ingjuter inte mod i de grönvita spelarna. Straffuttåg ur cupen, trots nytt mål av gamlingen Joaquin, mot Rayo på torsdagskvällen gör Los Béticos ännu mer sårbara. Ettan räcker och blir över.

7. Real Sociedad – Mallorca 1

Anoetas publik är kanske inte jättenöjda med omstarten efter nyår, men säsongen som helhet är det inget fel på; 20 omgångar in parkerar de blåvitrandiga på den sista Europaplatsen och har sänkt Atletico (2-0) samt spela lika mot Barca (2-2) hemma i Baskien. Med Igor Zubeldia tillbaka efter avstängning stärks hemmalagets mittfält upp. Ante Budimir var den stora hjälten mot Valencia i Mallorcas bästa prestation för säsongen. 4-1 på Los Ches var kroatens verk som med två mål och en assist präglade kampen. På fastlandet är dock de rödsvarta ett helt annat lag efter att ha plockat en ynka på pinne på nio försök. La Sociedad är lite överstreckade, så krysset är värt investeringen.

8. Valladolid – Real Madrid 2

Mycket cupspel för Real Madrid i januari med framgångar i supercupen samt Copa del Rey mot lilla Unionistas (3-1). Golf-fantasten Gareth Bale gav Marängerna ledningen, men att walesaren får spela mot Valladolid förefaller osannolikt då han inte ens var med i truppen mot Sevilla (2-1) och har problem med en vrist. Hemmalaget lyckas lite då och då men är truppmässigt inte mycket att hänga i granen. Så mycket mer analys behövs inte då skillnaden är på tok för stor. Vråltvåa.

9. Shrewsbury – Liverpool 1

Shrewsbury har en unik chans att skriva in sig i annalerna i detta möte i FA-cupen. Värdarna har fått över en veckas vila inför jätten från Merseyside. Shaun Whalley, född 13 kilometer från centrala Liverpool, är på gång rent formmässigt efter struten borta mot Fleetwood (2-2). I den mycket luriga bortaresan till Wolverhampton i torsdags fick Liverpool med sig alla poängen (2-1) i det så prioriterade seriespelet. Jordan Henderson blev inte matchhjälte, men var klart viktigast med ett mål och en assist. Räkna med rotation i detta möte. Låt romantikern och ekonomen i dig utgå från superknallen och strecka från vänster!

10. Lille – PSG 2

Över den engelska kanalen, och över till till norra Frankrike. Lille må inför Ligue 1-omgång 21 ligga femma i serien, men mediokra resultat mot storlagen har lett till flertalet nederlag. Respass i ligcupens semifinal mot Lyon blev det på tisdagskvällen efter en utdragen historia med straffsparkar. Domagoj Bredaric saknas fortfarande efter att ha hoppat det mötet. PSG avfärdar det mesta av motståndet på fransk territorium utan att behöva förta sig. Nu väntar den fjärde raka bortabataljen på elva dagar för Les Parisiens som vunnit i både cup och serie. Få skador i en trupp byggd för just intensiva perioder. Klar tvåa!

11. Nantes – Bordeaux 2

Mot Atlantkusten. Nantes lär vara förargade över den trend som uppstått efter Lucia; enkom hemmaförluster i samtliga tre franska turneringar. Förra helgen kom Lyon till Stade de la Beaujoir och slog ut Les Canaris ur Coupe de France med 4-3. Sådant sitter i bakhuvudet på värdarna. Inga muntra miner heller hos gästande Bordeaux, men en liten fördel i att Les Girondins besegrade FCN i höstas (2-0), och förutom den skadade Francois Kamano (som ändå inte gjort något avtryck i offensiven) har Paulo Sousa alla spelare tillgängliga. Fina resultat för Bordeaux mot de gulgröna minskar inte lusten att välja den av utdelning välfyllda tvåan. Stora penseldrag behövs dock.

12. Werder Bremen – Hoffenheim 2

Tysk avslutning med start i landets nordvästra del i Bundesliga. Skadade Ludwig Augustinssons Werder är uppe i sin sämsta säsong på mycket länge och är kanske blir det en första degradering sedan 80-talet för de grönvita vars hemmafacit är under isen; 1-2-5 skickar kalla kårar längs fansens något krökta ryggar. Förändringar har skett i Hoffenheims trupp. Moanes Dabbour har köpts in från Sevilla, och Hannovers burväktare Michael Esser är tänkt att ersätta skadade Oliver Bauman, men frågan är om inte Philip Pentke, som i förra veckan Bundesliga-debuterade som 34-åring, får fortsatt förtroende, förlusten mot Eintracht (1-2) till trots. Gästerna är jämnare och har mycket bättre skador. Tvåa.

13. Bayer Leverkusen – Fortuna Düsseldorf X

Vi säger “bye, bye” på BayArena. Före och efter jul hade Leverkusen det behagligt när Mainz (1-0) och Paderborn (4-1) avfärdades, men endast den sistnämnda matchen gick enkelt. Dessutom saknas den sydamerikanska trion Paulinho (landslagsuppdrag), Aránguiz (vadskada) samt nyförvärvet Palacios (avstängning från tiden i Argentina). Nykomlingen Fortuna har fortsatt kontakt med kvalplatsen, och oavgjort borta har Dusseldorf klarat innan mot både Schalke (3-3) och Hoffenheim (1-1). Gå för utdelningskrysset och komplettera med den tunga ettan.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Real Madrid – Även om ett par skador förändrar truppsammansättningen är Real alldeles för bra för att tappa poäng mot detta mycket mesiga Valladolid. Asi gana Madrid!

Kupongens luring!

Shrewsbury – Värdarna har passionen, hemmapubliken och magin runt FA-cupen med sig. Pool har en skada på Mané, en späckad vår och hårt pressade spelare. Make us dream, Shrew!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Napoli – Juventus 1x
  2. Roma – Lazio x2
  3. Parma – Udinese x2
  4. H.Verona – Lecce 1
  5. Sampdoria – Sassuolo 2
  6. Getafe – Real Betis 1
  7. R.Sociedad – Mallorca 1x
  8. Valladolid – R.Madrid 2
  9. Shrewsbury – Liverpool 1x
  10. Lille – PSG 2
  11. Nantes – Bordeaux x2
  12. W.Bremen – Hoffenheim 2
  13. Leverkusen – Düsseldorf 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Napoli – Juventus 1×2
  2. Roma – Lazio x2
  3. Parma – Udinese 1×2
  4. H.Verona – Lecce 1
  5. Sampdoria – Sassuolo x2
  6. Getafe – Real Betis 1
  7. R.Sociedad – Mallorca 1x
  8. Valladolid – R.Madrid 2
  9. Shrewsbury – Liverpool 1×2
  10. Lille – PSG 2
  11. Nantes – Bordeaux 1×2
  12. W.Bremen – Hoffenheim 2
  13. Leverkusen – Düsseldorf 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 januari, 2020