Europatipset 26/8 – analyser, spelförslag & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Vilket härligt Europatips det är som väntar. Skev streckningen hittas i var och varannan match vilket är ett perfekt recept för fin utdelning. Här gäller det verkligen att hålla tunga rätt i mun när kval till Champions League och Europa League bland annat ska avhandlas. Vi inleder dock i Spanien med den spännande semifinalen från damernas Champions League mellan PSG och Lyon.

Spelstopp: 18:59

Till Europatipset

1. PSG – Lyon 2

Lyon har vunnit Champions League fyra år i rad och faktiskt inte förlorat en enda tävlingsmatch på över tre år. Snacka om att vara dominant. I kvartsfinalen mot Bayern München fick Lyon kämpa rejält, men kunde till sist avgå med en 2-1-seger. Den väldige Renard dominerar fortfarande backlinjen medan Cascarino, Le Sommer och Henry sköter offensiven. Ett i det närmaste komplett lag. PSG närmar sig Lyon mer år för år men är inte riktigt där än. I sin kvartsfinal hade parisarna stora problem med Arsenal och vann, inte helt rättvist, efter ett sent mål av Bruun. PSG och Lyon möttes för drygt två veckor sedan i finalen av Franska Cupen och då gick det till straffar där OL drog det längsta strået. Denna gången räcker det med 90 minuter för att ta hem segern. Tvåan spikas.

2. Celtic – Ferencváros 2

Tokmac Nguen var tungan på vågen när Ferencváros slog ut Djurgården med 2-0 i den förra kvalomgången mot Champions League. Norrmannen kommer spela en viktig roll även nu då ungrarna säkerligen kommer satsa en hel del på omställningar, något som passar kvicke Nguen utmärkt. Celtic har det senaste året fått stryk av klubbar som FC Köpenhamn och Cluj i Europaspelet och ska inte känna sig helt säkra på avancemang här heller. Ettan streckas upp runt 80 procent och det är alldeles för högt. Gå för superknallen och strecka från höger även om alla tecken är att föredra.

3. Cluj – Dinamo Zagreb 2

Dinamo Zagreb har inlett den nya säsongen som den gamla avslutades. 1-0 mot Istra och hela 6-0 mot stadsrivalen Lokomotiva Zagreb är imponerande siffror. Mislav Orsic är kvar i laget och det är en spelare med hög kapacitet. Anfallaren fick speltid i senaste EM-kvalet för Kroatien och ryktas till WBA i Premier League. Cluj gjorde det väldigt bra i Europaspelet i fjol där de åkte ur Europa League mot Sevilla, som ju sedan gick och vann hela turneringen, på bortamål. Rumänerna känns dock inte lika starka nu som de gjorde då och här ska de slå ur underläge. Tvåan först! 

4. Lokomotiva Zagreb – Rapid Wien 2

Lokomotiva Zagreb åkte på en riktig stjärnsmäll i premiären av den kroatiska ligan då de föll mot värsta rivalen Dinamo med hela 0-6! I den andra omgången besegrades Rijeka med 1-0 men i ärlighetens namn var Lokomotiva satta under hård press större delen av den fajten. Nu väntar ett lurigt motstånd i form av Rapid Wien. Österrikarna har blivit av med viktiga Stefan Schwab som lämnat för PAOK, men har ändå en fin trupp med den grekiska målkungen Taxiarchis Fountas i spetsen. För två säsonger sedan lirade Rapid i Europa League och tog sig då hela vägen till slutspel. Klubben från Wien ska hållas klart högre här och tvåan spikas.

5. Legia Warszawa – Omonia Nicosia X

Omonia Nicosia lyckades knipa den cypriotiska ligatiteln och ska nu kvala mot Champions League. Det kommer krävas en bättre prestation här än vad Omonia stod för i ligapremiären i helgen. 2-2 mot Paphos var inget vidare. Fransmannen Bautheac, med förflutet i klubbar som Nice, Lille och Dijon, stod för två mål då och håller i alla fall hög klass. Legia har inte heller de haft någon imponerande start på säsongen. 1-0 mot lilla LInfield i den förra kvalomgången och 2-1 i första ligaomgången mot Rakow är inga resultat som skrämmer. Visst ska polackerna hållas snäppet högre, men ettan borde ligga runt 60 procent och inte 75-80 procent som den är i skrivande stund. Plocka med alla tecken fortast möjligt och hoppas cyprioterna kan lösa en jätteknall.

6. Ludogorets – Midtjylland 2

Även i Bulgarien har streckningen blivit helt skev. Ludogorets är ett skickligt lag fyllt med brassar som i sina bästa stunder kan utmana större klubbar i Europa. De är dock rejält ojämna och insatsen i den förra omgången mot Buducnost från Montenegro var inget vidare. Den danska ligan rankas högre än den bulgariska av UEFA, mycket tack vare FC Köpenhamns framgångar. FCK var dock chanslösa i seriespelet mot Midtjylland som vann överlägset. Med klasspelare som Lasse Vibe, Awer Mabil och Ronnie Schwartz i laget ska Midtjylland definitivt ses med chans att avancera. Supervärde till höger och då är det X2 som blir valet.

7. Krasnodar – CSKA Moskva 1

Marcus Berg har fått en fin start på säsongen i Krasnodar med mål i två av de inledande fyra omgångarna av seriespelet. Bakom sig har han Kristoffer Olsson och nu har dessutom Viktor Claesson börjat få speltid igen. Ytterspringaren, med förflutet i Elfsborg, var lagets bästa spelare innan han gick sönder. Pantaleao är avstängd, men trots det ska de grönsvarta ses med bra chans mot CSKA Moskva. Gästerna har tunga skadeavbräck då både Akhmetov och Dzagoev saknas. Det är lagets kanske viktigaste spelare tillsammans med Nikola Vlasic. Den sistnämnda levererar åtminstone men blir för ensam. Ettan är en fin utgång. 

Till Europatipset

8. Dynamo Moskva – Zenit 2

Zenit St. Petersburg har vunnit två raka mästerskap i Ryssland och är på god väg mot ett tredje. Efter fyra omgångar har de ljusblåa spelat in maximala tolv poäng. I fjol delade Azmoun och Dzyuba på skytteligatiteln med 17 fullträffar vardera och det är en duo som kommer göra en hel del mål även denna säsong. Dessutom ser Driussi riktigt bra ut. Nu väntar dock en lurig match, Dynamo Moskva har fina spelare som Clinton N’Jie (tidigare i Marseille och Lyon) och Maximilian Philipp (Borussia Dortmund). Hemma i huvudstaden har Dynamo tagit poäng i fyra av de sju senaste inbördes mötena. Strecka från höger men gardera tidigt efter vad plånboken tillåter.

9. Inter Miami – Atlanta United 1

Atlanta United lyckades besegra Nashville med 2-0 efter två mål av Pity Martinez. Det var argentinarens första mål på fem månader och visst måste han kliva fram nu när namnen Josef Martínez, som vräkt in mål under de senaste säsongerna, är skadad. Trots segern har United fortfarande ganska svårt att få det att stämma fullt ut. Inter Miami, som är ett nystartat lag som ägs av David Beckham, tog sin första seger i Florida-derbyt mot Orlando efter att Carranza stått för två fullträffar. Potential finns helt klart i truppen för att plocka fler trepoängare. Ettan är av högsta prioritet, även om gaffeln (etta-tvåa) föredras.

10. Real Salt Lake – Los Angeles FC 2

Carlos Vela, som vann skytteligan på 34 baljor i fjol, har inte haft någon vidare start på säsongen. Mexikanen missade större delen av MLS is back tournament på grund av familjära skäl och utgick skadad i derbyförlusten mot Galaxy. Det var första förlusten för säsongen för LAFC som trots allt har ett lag för den absoluta toppen. När Vela är borta betyder det att den unga uruguayanska duon Diego Rossi (17 mål i fjol) och Brian Rodríguez får kliva fram. Salt Lake har förlorat fem av sina sex möten mot Los Angeles FC och håller inte samma höga klass i grunden. Trolig tvåa.

11. LA Galaxy – Seattle 1

Livet utan Zlatan Ibrahimovic har inte varit lätt för Los Angeles Galaxy även om en del gamla lagkamrater har uttryckt glädje över att den kravställande svensken är borta. I helgen plockades dock säsongens första seger och det var inte vilken som helst, 2-0 mot rivalen LAFC smakade säkert gott. Sebastian Lletget stod för ett av målen då och den landslagsmeriterade mittfältaren är väldigt viktig för detta lag. Det är även argentinaren Cristian Pavón som var VM-spelare för sitt land för två år sedan. Seattle, med Gustav Svensson i truppen, är regerande mästare och har vunnit MLS Cup tre gånger på de senaste fyra åren. Sounders kommer vara där uppe och tampas i år igen, men på bortaplan vann de bara fem av 17 fajter i grundserien i fjol. Etta först, tvåa om plånboken tillåter.

12. Malmö FF – Cracovia 1

Under torsdagen ska kvalet mot Europa League inledas och i den första omgången kliver två svenska lag in. Malmö FF ställs mot Cracovia och då MFF tagit sig till gruppspelet i turneringen två år i rad är svenskarna storfavoriter till att avancera. Kiese Thelin, Christiansen, Rieks med flera är spelare som ska hålla en nivå högre än polackerna. Samtidigt går det att störa MFF, kolla bara på Falkenberg som med lite tur kunde fått någon pinne med sig i helgens allsvenska fajt. Cracovia har nyligen värvat in Rivaldinho, son till legendaren Rivaldo, men har i övrigt ett ganska anonymt lag. Fördel Malmö, men här har streckningen på ettan tappat alla proportioner. Hemmasegern ska garderas tidigt och den ska garderas rejält.

13. Hammarby – Puskás Akadémia X

På Tele2 Arena ska den andra ronden mellan Sverige och Ungern spelas. Ferencváros slog som bekant ut Djurgården ur Champions League-kvalet och nu ska alltså Hammarby ta sig an fjolårets ungerska ligatrea Puskás Akadémia. Gästerna bildades så sent som 2015 men är en klubb som satsar ganska hårt. Truppen är inte så pjåkig och här får Hammarby verkligen se upp. Bajen visar relativt svag form och kommer närmast från en jobbig förlust mot Sirius. En del skador stör också Billborns gäng som övervärderas grovt av tipparna. X2 är av högsta prioritet i huvudstaden.

Till Europatipset

Bästa spiken! – Lyon

Även om PSG tar steg närmare Lyon hela tiden är det fortfarande OL som regerar i både Frankrike och i Europa på damsidan. På neutral plan tar Lyon sig till finalen.

Kupongens luring! – Ferencváros

Celtic har snubblat i Europa förr och Ferencváros håller högre klass än vad tipparna tror, något ungrarna visade mot Djurgården. På ett ekande tomt Celtic Park ska inte skottarna känna sig för säkra.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. PSG – Lyon 2
  2. Celtic – Ferencváros x2
  3. Cluj – Dinamo Zagreb 2
  4. Lok.Zagreb – Rapid Wien 2
  5. Legia Wars. – Om.Nicosia 1x
  6. Ludogorets – Midtjylland x2
  7. Krasnodar – CSKA Moskva 1
  8. Dynamo Moskva – Zenit x2
  9. Inter Miami – Atlanta United 12
  10. Salt Lake – Los Angeles FC 2
  11. LA Galaxy – Seattle 1
  12. Malmö FF – Cracovia 1x
  13. Hammarby – Puskás Akad. x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. PSG – Lyon 2
  2. Celtic – Ferencváros 1×2
  3. Cluj – Dinamo Zagreb 2
  4. Lok.Zagreb – Rapid Wien 2
  5. Legia Wars. – Om.Nicosia 1×2
  6. Ludogorets – Midtjylland x2
  7. Krasnodar – CSKA Moskva 1
  8. Dynamo Moskva – Zenit x2
  9. Inter Miami – Atlanta United 12
  10. Salt Lake – Los Angeles FC 2
  11. LA Galaxy – Seattle 12
  12. Malmö FF – Cracovia 1×2
  13. Hammarby – Puskás Akad. 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 25 augusti, 2020