Europatipset 28/6 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

En mysig Europatipset-söndag väntar när det bjuds på toppfotboll runt om Europa. England, Italien och Spanien står för underhållningen där samtidigt som vi bjuds på inte mindre än fem tillställningar från Allsvenskan. Där ska bland annat AIK försöka ta revansch på Malmö i en het duell. Nu sparkar vi igång denna härliga söndag!

Spelstopp: 14:29

Till Europatipset

1. Watford – Southampton 1

Watford reste till Turf Moor med gott mod men det blev en neslig förlust när Burnley kunde avgöra i helt fel läge av matchen. Tungt för The Hornets som alltjämt återfinns i ett prekärt läge i tabellen. God chans till tre poäng finns ändå här när ett Southampton som inte imponerade mot Arsenal (0-2) väntar. Viktiga Jack Stephens såg dessutom rött där och är således avstängd på Vicarage Road. Ett mer motiverat Watford får utgångstecknet, men tvåan är inget dumt komplement om plånboken är tillräckligt tjock.

2. Leicester – Chelsea 2

Det var längesen Leicester såg riktigt bra ut och nu är Chelsea bara en poäng bakom de tredjeplacerade “Rävarna” i Premier League. Insatsen i veckans 0-0-match mot Brighton var inte mycket att hänga i granen och faktum är att Jamie Vardy och company bara har två vinster på nio tävlingsmatcher sedan slutet av januari. I denna kvartsfinal i FA-cupen är känslan att det blir tufft. Chelsea kommer boostade till King Power Stadium efter att ha knäppt självaste Manchester City på näsan. Londongänget har ett fyndigt anfallsspel som ska kunna såra värdarna. Utgångstvåa där krysset får agera stödhjul.

3. Newcastle – Manchester City 2

Att det inte blir någon ny Premier League-titel för Manchester City har varit klart sedan länge. I torsdags gick de ljusblå på ännu en mina när det blev förlust på Stamford Bridge trots Kevin de Bruynes magiska frisparksmål. Det finns dock god chans till tre titlar för Pep Guardiolas manskap denna säsong. Ligacupen har redan vunnits, ena foten är i kvartsfinal i Champions League och i FA-cupen får de gälla som favoriter till att försvara titeln från i fjol. Newcastle är faktiskt ett lag som vållat problem genom åren, särskilt här på St. James’ Park. Då har dock “Skatorna” haft sina passionerade supportrar i ryggen. Inför en ödslig arena blir det tuffare. City ska bara vinna detta. Solklar tvåa.

4. Milan – Roma 2

Milan tryckte gasen i bott direkt mot Lecce och kunde utan några större åthävor vinna med 4-1. Castillejo och Rebic nätade bland annat och det är viktigt att dessa spelare kliver fram i Ibras frånvaro. Nu har de rödsvarta faktiskt lite häng på sexan Napoli så det finns ännu tid att rädda säsongen. Roma kämpar förtvivlat för att nå Champions League men toppkvartetten, där Atalanta ligger närmast i tabellen, ser för stark ut. Vargarna gjorde åtminstone sitt när de besegrade Sampdoria med 2-1 efter dubbla klassmål av Dzeko. Nu känns det mycket ovisst när lagen ställs mot varandra på San Siro. Plocka med alla tecken fortast möjligt.

5. Sampdoria – Bologna 2

I Genua ska Claudio Ranieris Sampdoria ställas mot Bologna och det är ett Sampdoria i kris. Värdarna har startat om ligaspelet med två hedersamma förluster. Inget att skämmas för men heller inte tillräckligt bra med tanke på att Samp bara har en poäng ner till nedflyttningsstrecket när det återstår elva omgångar av Serie A. Quagliarella är fortsatt skadad och nu är dessutom Jankto avstängd. Bologna får däremot tillbaka Bani, Schouten och Santander från avstängning och kan nu mönstra sitt starkaste lag. Det är helt klart gästerna som imponerat mest under säsongen och här ska de hållas snäppet högre. Tvåan är så pass kittlande att den spikas.

6. Parma – Inter X

Med svenska ögon ska det såklart som alltid bli extra intressant att följa Parma. Här hittas landslagsmännen Gagliolo och Kulusevski och den sistnämnde avslutade målskyttet i 4-1-segern mot Genoa. Parma har stått för en storstilad säsong och utmanar om Europaplatserna. Förutom de svenska stjärnorna hittas här namn som Gervinho och Kurtic, en duo av mycket hög nivå. Inter hade ett par jobbiga slutminuter mot Sassuolo. De grönsvarta kvitterade då samtidigt som Skriniar blev utvisad och därmed är avstängd här. 3-3 hemma mot Sassarna är inget resultat som skrämmer och det är inte heller knappa 2-1 mot Sampdoria. Höstens möte mellan lagen slutade oavgjort och det blir jämnt igen. Utgå från krysset men smaska på med så många tecken plånboken tillåter.

7. Villarreal – Valencia 1

Vilken besvikelse Valencia var i bortamötet mot Eibar. De vitklädda fladdermössen kom ingenstans mot baskerna och fick stryk med 0-1. Dessutom blev Mangala utvisad och saknas nu i försvaret, precis som skadade duon Garay och Diakhaby. Inga vidare förutsättningar inför en viktig match i jakten på Europaplatserna. Villarreal har passerat Los Che i tabellen genom att plocka tre segrar på de fyra omgångarna som spelats efter uppehållet. På dessa fajter har “ubåtarna” dessutom hållit nollan i samtliga segermatcher. Valencia har bara vunnit tre bortamatcher på hela säsongen och får stryk igen. Trolig etta.

8. Espanyol – Real Madrid 2

Espanyol behöver alla poäng de kan få och i bortamötet mot Real Betis var det näst intill osannolikt att katalanerna inte fick med sig en pinne. I slutminuterna missade nämligen Lei ett läge som ska vara mål tio gånger av tio. Det blev förlust för de blåvita som är jumbo i tabellen med långt upp till säker mark. Här lär vi få se ett desperat hemmalag som gör allt för att ta poäng. Det blir såklart inte det enklaste när Real Madrid står på andra sidan. Zidanes mannar har ett perfekt facit efter pausen med fyra trepoängare. Samtidigt har Los Blancos bara vunnit åtta av sina 15 bortafajter under ligasäsongen och bland annat tagit stryk av Mallorca på resande tass. Mot vilt kämpande katalaner streckas tvåan upp lite väl högt. Den som går för utdelning garderar.

9. AIK – Malmö FF 2

Det var inget snack när dessa lag möttes på Eleda Stadion i torsdagens kvartsfinal i Svenska Cupen. Paulos Abrahams fina ledningsmål för AIK hjälpte föga när Malmö satte fart. 4-1 lyste på tavlan efter 90 minuter och Anders Christiansen-show. Dansken var planens överlägset bästa spelare med ett hattrick. Kaptenen är dock avstängd här vilket såklart är ett tungt avbräck för skåningarna. Med det sagt ska de himmelsblå ändå vara det vassare laget och här kan möjligen Ola Toivonen göra debut. Håller sig tvåan omkring 40-45 procent är den fullt gångbar som spik.

10. Djurgården – Kalmar FF 2

På Tele2 Arena ska de regerande svenska mästarna försöka hitta tillbaka till vinnarspåret. Efter premiärvinsten mot Sirius har det blivit två raka nederlag för Djurgården. 0-3 mot IFK Norrköping senast var en rejäl käftsmäll även om den spelmässiga prestationer var skaplig. Kalmar har börjat på motsatt sätt, med en inledande förlust och två vinster därefter. Smålänningarna har sett småtrevliga ut där ynglingarna Nils Fröling och Isak Jansson tagit för sig. Precis som Djurgården har de haft spelledigt i veckan då de blev utslagna i gruppspelsfasen av Svenska Cupen. Kapaciteten finns definitivt för att störa Blåränderna som inte fått igång sitt maskineri. Alla tecken rekommenderas i södra Stockholm där tvåan rensar mycket fint.

11. Mjällby – Hammarby X

Hammarby har ett av Sveriges spelskickligaste lag, om det råder inga tvivel. De grönvitas spel passar dock bäst på plast. På naturgräs vann Bajen faktiskt bara en av sex matcher i fjolårets allsvenska. Nu ska det spelas på riktigt gräs igen och dessutom kommer Hammarby med 120 minuters cupfotboll i benen som slutade i uttåg mot IFK Göteborg. Mjällby behövde bara 90 minuter för att slå ut Falkenberg och roterade en del i sitt lag då. Piggare ben hos värdarna således, speciellt då de inte har behövt resa till denna kamp. Hammarby är såklart bättre i grunden men de yttre förutsättningarna talar emot söderbröderna. Utgå från mittentecknet och måla sedan på med stora penseln.

12. Sirius – IFK Göteborg 1

Det var många glada besked för IFK Göteborg-supportrar under torsdagen. Blåvitt slog ut Hammarby och gick till semifinal i Svenska Cupen, Hosam Aiesh närmar sig storformen och André Calisir var åter i matchdugligt skick. Sämre nyheter kom under fredagen där det rapporterades att lagets enda anfallare, Robin Söder, måste opereras och förväntas missa större delen av säsongen. Tungt för IFK. Sirius var spellediga i veckan och bör vara betydligt piggare. Det kombinerat med att Uppsala-sönerna faktiskt imponerat mer än göteborgarna inledningsvis borgar för hemmadominans. Ettan lämnas ensam.

13. Elfsborg – Örebro 2

Elfsborg är ett av de lag som imponerat allra mest inledningsvis. Trots att Jimmy Thelins trupp inte ser bättre ut än under 2019 har de gulsvarta fått med sig resultaten inledningsvis. Vinst mot IFK Göteborg och kryss mot Hammarby är starka papper, så även cupvinsten borta mot Häcken. Den matchen borde dock slitit en del på kroppar och huvud och frågan är om Elfsborgs tunna trupp klarar av det. Örebro är inga duvungar. Närkingarna har redan hunnit med att bortabesegra mästarna Djurgården och dessutom spelat helt jämnt med AIK. ÖSK räds garanterat inte boråsarna och här blir steckningen ruskigt skev. Allt värde till höger innebär att det är därifrån det ska streckas.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Sirius – Henrik Rydströms Uppsala-gäng har imponerat och ställs nu mot ett Blåvitt som lär ha tunga ben efter torsdagens holmgång mot Hammarby. Strålande värde dukas upp på Sirius som får betraktas som en högst gångbar spik denna söndag.

Kupongens luring!

Örebro – Elfsborg tog sig vidare i cupen i torsdags men roterade knappt överhuvudtaget. Det kan bli kostsamt mot ett Örebro som kommer utvilade till Borås Arena. Den överstreckade ettan kan med gott samvete skippas i Knalleland.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Watford – Southampton 1
  2. Leicester – Chelsea x2
  3. Newcastle – Man City 2
  4. Milan – Roma 12
  5. Sampdoria – Bologna 2
  6. Parma – Inter x2
  7. Villarreal – Valencia 1
  8. Espanyol – R.Madrid x2
  9. AIK – Malmö FF 2
  10. Djurgården – Kalmar 12
  11. Mjällby – Hammarby x2
  12. Sirius – Göteborg 1
  13. Elfsborg – Örebro x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Watford – Southampton 12
  2. Leicester – Chelsea x2
  3. Newcastle – Man City 2
  4. Milan – Roma 1×2
  5. Sampdoria – Bologna 2
  6. Parma – Inter 1×2
  7. Villarreal – Valencia 1
  8. Espanyol – R.Madrid x2
  9. AIK – Malmö FF 2
  10. Djurgården – Kalmar 1×2
  11. Mjällby – Hammarby 1×2
  12. Sirius – Göteborg 1
  13. Elfsborg – Örebro x2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 26 juni, 2020