Europatipset 29/12 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det hektiska spelschemat i Premier League betyder mer av världens bästa liga i TV-rutan och samtidigt tipskuponger fullspäckade med toppmatcher. Under söndagen gör Arsenal och Chelsea upp i ett stekhett derby samtidigt som både Man City och Liverpool ska upp i ringen. 13 rätt på Europatipset ska håvas in med smarrig utdelning!

Spelstopp: 14.59

1. Arsenal – Chelsea 2

Pang på rödbetan i London. Efter Emery och Ljungberg är nu Arsenal inne på sin tredje huvudtränare denna säsong. Mikel Arteta har en tuff uppgift framför sig, Arsenal ligger i mitten av tabellen efter att halva Premier League avgjorts, försvaret är rena hönsgården. Desto trevligare tillvaro har Frank Lampard som manager för Chelsea. Lamps ungdomliga manskap har varit särskilt framgångsrika på bortagräs där de triumferat i sex av nio PL-dueller under hösten. I förra helgens bortaderby mot Tottenham var det gamle räven Willian som fällde avgörandet med dubbla baljor för The Blues, efteråt sa brassen att han vill stanna i den mörkblå tröjan till han är 40 bast. Arsenal har inte vunnit en hemmamatch i ligan sedan början av oktober, här ska halvgarderingen till höger räcka gott.

2. Liverpool – Wolverhampton 1

Två extremt formstarka gäng drabbar samman på Anfield under söndagseftermiddagen. Liverpool har haft grym form i år och dar, hemmaformen 9-0-0 gör att Jürgen Klopp somnar med ett serieledarleende varje kväll. Nu kommer ett av seriens mest svårbemästrade bortalag på besök hos Klopp och company. Wolverhampton har plockat poäng i alla bortamatcher utom en denna höst. Wolves har gjort ett starkt avtryck i både Europa League och Premier League. Nuno Espiríto Santos orangeklädda vargar ska aldrig räknas bort, det vet både Man City och Leicester, snart vet även Jürgen Klopp detta. Här får dock Wolves bara en dags hel vila från bortamötet mot Manchester City. Då blir det ruggigt tufft att åka till Anfield och möta ett formtoppat Pool med 16 raka hemmasegrar. Ettan lämnas ensam med viss tvekan. 

3. Manchester City – Sheffield United 1

Stålstadens eget United lyckades inte luckra upp dåvarande jumbon Watford på annandagen. 1-1 var svagt av sherifferna från Sheffield som annars gjort en vass höst med sin primitiva fotboll. Manchester Citys allt annat än primitiva fotboll har inte riktigt räckt till i jämförelse med vad Liverpool gjort. Guardiolas grabbar måste förmodligen göra rent hus resten av säsongen om man ska kunna försvara sin titel. På Etihad är The Citizens dokumenterat stenhårda att stångas med, förra säsongen segrade de ljusblå i 18 av 19 PL-kamper på det egna gräset och Sheffield United ska inte kunna åstadkomma någonting i denna borg. Ettan är bankad och klar!

4. Birmingham – Leeds 2

I Englands näst högsta liga besitter Leeds en av de två åtråvärda biljetterna till finrummet när 24 omgångar avverkats. The Peacocks har plockat hem tre av sina senaste fyra bortamatcher och Patrick Bamford målar i strid ström till Marcelo Bielsas belåtenhet. Birmingham lever i en mörkare tillvaro på den nedre halvan av The Championships tabell. Blånäsorna har plockat en poäng av tolv möjliga på sina senaste fyra matcher som värdlag. Pep Clotets blånäsor fick på näbben av Påfåglarna i säsongens första möte, att värdarna ska rå på Bielsas boys nu är föga troligt. Tvåa.

5. Bristol City – Luton 1

Brunkarna från Bristol är ett av de lag som ligger och lurar i toppduons bakvatten för att åtminstone sno åt sig en plats i playoff. Trots att Niclas Eliasson fått varierat med speltid hos The Robins har hallänningen snart nått tvåsiffrigt antal framspelningar och finns med i budet om att vinna assistligan. Luton befinner sig i andra änden av tabellen och nykomlingarna lär få strida för nytt kontrakt hela vägen in på målsnöret.

När dessa klubbar drabbade samman första gången denna säsong var det Luton som hissade flagg efter 90 minuter. Då utspelade sig striden på Kenilworth Road, på bortabana är gästerna ett helt annat lag med den dystra resultatraden 2-0-10. Ettan står sig på Ashton Gate Stadium.

6. Huddersfield – Blackburn 2

På tal om lag som beter sig på vitt skilda sätt beroende på vilken gräsmatta som agerar underlag ankommer vi osökt till John Smith’s Stadium. Här huserar The Championships näst sämsta hemmalag. Till saken hör att Huddersfield historiskt sett trivts ytterst illa mot Blackburn. Den blåvita armén har kommit på besök här vid sex tillfällen under 2000-talet och aldrig behövt åka hem med doft av torsk i bussen. Tabellen och färsk form talar också till Blackburns fördel, här streckar vi från höger!

7. Millwall – Brentford 2

Lejon och bin ska duellera i ett huvudstadsderby på anrika The Den. Millwall har haft trevlig formkurva en längre tid men i senaste tillställningen på denna arena blev det en riktig propp för The Lions som fick retirera mot beskedliga Barnsley. Pontus Jansson och hans Brentford hade en svag start på säsongen men har lyft likt ett lyckligt bi när hösten övergått i vinter. The Bees lyckades hålla stången borta mot självaste West Bromwich förra helgen och gästerna vann säsongens första inbördes batalj mot Millwall trots att Watkins kostade på sig att bränna en elvametersspark. Trolig tvåa.

8. Nottingham – Wigan 1

0-4-8 är en alldeles bedrövlig bortarad, på gränsen till skamlig. Wigan har inte precis varit någon segermaskin hemma på DW Stadium heller, därmed är livet under giljotinen synnerligen välförtjänt. Nottingham har en helt annan höjd i både sitt spel och sin tabellplacering. Forest har vunnit motsvarande möte tre gånger på raken men fick åka bananbåt på DW Stadium tidigare i höstas när Jamal Lowe var ensam om att sprida kärlek till målprotokollet. Med tanke på att ettan lär bli stenhårt åtgången är det en god idé att peta med ett stödkryss. 1X smakar bäst på City Ground.

9. Preston – Reading 1

Rojalisterna från Reading ser fram emot helgen med tanke på sitt mentala övertag gentemot Preston. Chelsea-lånet Matthew Miazga avgjorde höstens första möte i matchminut 97(!) och förlängde sviten till fyra segrar i inbördes möten. I övrigt har säsongen varit betydligt bättre från värdarnas sida, The Invincibles har bara lagts på rygg vid ett enda tillfälle i hemmaborgen och aspirerar på en plats i Premier League.

Spänn fast hela säkerhetsbältet för det kommer bli en redig holmgång på Deepdale!

10. QPR – Hull 1

Åter till Englands huvudstad och seriens mest målglada sällskap. Queens Park Rangers har lirat med öppna spjäll hela säsongen och när Hull bjöd upp till dans på KCOM Stadium i oktober var det full sula ända in i kaklet. När tolv minuter återstod av ordinarie matchtid stod det 1-1 men när domaren blåste av duellen stod det 3-2 till QPR på tavlan. Ett av Hulls mål gjordes av Jarrod Bowen som fortsatt leverera och slåss med Fulhams Mitrovic om guldskon. De gästande tigrarna har plockat pinnar på lejonparten av sina resor, bland annat åkte Hull hem med en 3-0-viktoria från besöket på svårspelade Craven Cottage. Gaffeln (etta-tvåa) smakar fågel i London.

11. Sheffield Wednesday – Cardiff X

Stålstaden Sheffield arrangerar matchen mellan två klubbar i medvind. Wednesday har radat upp goda prestationer senaste tiden, att slå Brentford på fingrarna var skönt men allra skönast var det för Ugglorna att lämna Nottingham med en 4-0-kross i ryggsäcken. Cardiff har också varit på City Ground och klappat till Nottingham senaste månaden men allra skönast lär upphämtningen mot Leeds ha varit. Neil Harris mannar gjorde 0-3-underläget på Elland Road efter en timmes spel till 3-3 som slutresultat, moralhöjande deluxe. Cardiff är ligans mest kryssbenägna bortalag, hälften av matcherna har slutat med delad ära. Det luktar kryss lång väg!

12. Swansea – Barnsley 1

Från Hillsborough till Liberty Stadium och The Championships andra walesiska representant. Swansea har inte förlorat mot Barnsley på de tolv senaste mötena, sex vinster och sex kryss. Av tabellen att döma råder också klasskillnad men gästerna har verkligen vaknat till liv på slutet. Vinsten hemma mot QPR följdes upp med en ny trepoängare borta mot Millwall, nykomlingarna från League One kommer inte ge sig utan strid. Ettan är en sund utgång med tanke på Svanarnas mentala övertag men här bör garderingspennan komma lastat med ännu en skräll signerad The Tykes.

13. West Bromwich – Middlesbrough 1

Kupongen gör sorti med stor stil hemma hos serieledarna. West Bromwich har bara förlorat vid ett tillfälle på hela säsongens 24 omgångar, det är mäkta imponerande. På The Hawthorns är förlustnollan alltjämt intakt. Middlesbrough är ett lag som vet hur man kan vinna på denna arena, höstens besök här slutade med segersötma i omklädningsrummet efteråt. Boro har haft svårt att få kontinuitet i prestationerna denna säsong och får finna sig i en tillvaro på nedre halvan av tabellen. Det är dumt att lägga samtliga ägg i serieledarnas korg, i likhet med de flesta andra Europatippare. Gardera gärna hela vägen för att pusha fram friska vindar på kupongens sista rad!

Till Europatipset

Spiken! – Man City

Sheffield United som inte lyckades vinna hemma mot Watford ska självklart inte kunna hävda sig mot det Manchester City som kört över både Leicester och Arsenal senaste veckorna. Att City fick en lavett av Vargarna är knappast till Sheffields fördel.

Skrällen! – Wolves

Ett av få lag som kunnat hävda sig på Etihad är Wolverhampton. Wolves vann där med 2-0 och även om Pool ser ut som monster för tillfället finns chans att Klopp roterar och att Traoré löser en ny skräll som banar väg för jackpotten!

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Arsenal – Chelsea x2
  2. Liverpool – Wolves 1
  3. Man City – Sheffield U 1
  4. Birmingham – Leeds 2
  5. Bristol City – Luton 1
  6. Huddersf. – Blackburn x2
  7. Millwall – Brentford 2
  8. Nottingham – Wigan 1x
  9. Preston – Reading 1×2
  10. QPR – Hull 12
  11. Sheffield W – Cardiff x
  12. Swansea – Barnsley 1×2
  13. West Brom – Mboro 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Mathias

Skriven den 28 december, 2019