Europatipset 29/7 – speltips, analyser & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Åtta svenska matcher tar plats på Europatipset där Superettan dominerar. I övrigt är det matcher från Serie A, kvalet till Premier League samt finalen i Svenska Cupen som ska analyseras. Denna tvådagarskupong kryllar av fina tecken och utdelningen kan bli riktigt bra om vi hittar rätt. Häng med!

Till Europatipset

Spelstopp: 18.59

1. Sampdoria – Milan 1

Det hade kunnat bli ett laddat möte mellan Albin Ekdal och Zlatan Ibrahimovic detta. Zlatan hade mycket väl kunnat ha en del åsikter om Ekdals sommarprat men nu är den svenska landslagsmittfältaren skadad och missar detta mötet. Det gör även den avstängda norrmannen Thorsby. Sampdoria har ändå ett intressant lag där Quagliarella, Gabbiadini och Ramírez sticker ut. Milan är ruskigt formstarka och har inte förlorat en enda match under hela sommaren. Calhanoglu och Zlatan är bara två av flera lirare som imponerat de senaste veckorna. Rossoneri har dock en del defensiva avbräck och streckningen blir alldeles för högervriden. I Genua ska inte Doria stå utan chans. Strecka från vänster.

2. Torino – Roma 2

En seger till är allt som krävs för att Roma ska säkra femteplatsen i Serie A som garanterar spel i gruppspelet av nästa säsongs Europa League. Fonseca har fått fart på sina Vargar som plockat fem segrar de sex senaste omgångarna. Smalling styr upp försvaret medan Dzeko, Mkhitaryan, Zaniolo, Kalinic med flera finns till förfogande i offensiven. Ingen dålig uppställning. Torino har bara två segrar på sina nio senaste och med Tomás Rincón på botbänken saknas det viktiga mittfältsankaret. Roma vinner detta. Tvåan spikas.

3. Udinese – Lecce 2

Udinese har ett fint spelarmaterial på pappret och de senaste veckorna har de svartvita börjat leva upp till sin potential. Två raka segrar mot Cagliari och Juventus imponerar och spelare som Sema, De Paul och Lasagna är alltid farliga framåt. Nu blir dock zebrorna rejält övervärderade. Lecce slåss för sin fortsatta existens i det italienska finrummet och behöver verkligen tre poäng här. Ett desperat bortalag som kommer satsa framåt bör öppna upp för en underhållande match. Värdet på tvåan är superbt och då Lecce kommer vara mer desperata är det ett tecken som måste med. Gaffeln (etta-tvåa) smakar dock bäst.

4. Brentford – Swansea 1

Brentford avslutade seriespelet med två raka förluster och det hade faktiskt räckt att vinna en av dessa fajter för att redan vara klara för Premier League. Tungt för Pontus Jansson och hans lagkamrater som nu dessutom slår ur underläge mot Swansea. Svanarna vann nämligen första mötet i Wales med 1-0 och dessutom missade walesarna en straff. På Griffin Park bör dock Brentford kunna ta tag i taktpinnen från start. Thomas Frank har så mycket kvalité i sitt lag och med Pontus Jansson som härförare i mittförsvaret vänder The Bees på steken. Ettan singlas.

5. Jönköpings Södra – GIF Sundsvall 1

Jönköpings Södra har haft en småjobbig start på säsongen men den senaste veckan har smålänningarna börjat växla upp. 2-0 mot förmodade toppkonkurrenten Brage var andra raka segern. Omondi hittade målet då och tillsammans med Hamidovic bildar han en sylvass anfallsduo. Vagic fick dock syna det röda kortet och är därmed avstängd här. GIF Sundsvall är fortfarande obesegrade efter åtta omgångar och blir en tuff nöt att knäcka för samtliga lag i serien. Pontus Engblom har nätat åtta gånger redan och är en spelare J-Södra måste stoppa. Kan de grönklädda lyckas med det ska det finnas bra chans till att de grönklädda åsamkar Giffarna säsongens första förlust. Ettan först!

6. Västerås – Halmstad 2

Halmstad föll mycket oväntat hemma mot Akropolis med 2-3, trots kraftig dominans rent spelmässigt. Hallänningarnas målman Nilsson stod för en sämre prestation och det håller inte på den här nivån. I övrigt osar dock truppen klass och med lirare som Wiedesheim-Paul, Boman och Djuric ska HBK vara favoriter mot allt motstånd i den här serien. Västerås har ett ganska intressant lag men har förlorat tre av sina fyra senaste och sjunker i tabellen. Här får de grönvita slå ur underläge. Strecka från höger.

Till Europatipset

7. Dalkurd – Örgryte X

På Studenternas i Uppsala ska ett viktigt bottenmöte gå av stapeln. Örgryte IS tappade flera tongivande spelare under vintern, bland annat Gustav Ludwigson som gör succé i Allsvenskan med Hammarby. Insatsen hemma mot Degerfors var åtminstone ett steg framåt men göteborgarna ligger fortfarande på negativ kvalplats. Dalkurd har vunnit sina tre senaste hemmamöten mot ÖIS och har en intressant topptrio där nigerianerna Offia och John Junior hittas. Samtidigt får värdarna klara sig utan den avstängda duon Stensson och Styffe. Ovisst i Uppsala och helst ska alla tecken med.

8. Degerfors – Öster 2

En av de bästa skrällchanserna på kupongen hittas på Stora Valla. Degerfors har sett fina ut i inledningen av Superettan och leder tabellen med 17 inspelade poäng. Imponerande av värmlänningarna som har varit tajta bakåt med bara sex baljor i baken. Här blir dock DIF överskattade. Öster stod för en katastrofal fjolårssäsong och var då inte långt borta från att trilla ut. Nu siktar smålänningarna högre och än så länge har de bara torskat en match under 2020. Ammar Ahmed och Simon Alexandersson är två spelare som Degerfors-försvaret verkligen får se upp med. Den lågt streckade tvåan är av högsta prioritet.

9. GAIS – Ljungskile 2

GAIS fortsätter sin kräftgång i bottenskiktet av Superettan och har bara vunnit en av sina sju senaste ligafajter. Senast blev det 0-2 mot AFC Eskilstuna och grönsvart fick då dessutom Carl Nyström varnad. Den viktige försvararen är därmed avstängd här och det är ett rejält avbräck. Ljungskile har haft svårt att acklimatisera sig till den högre nivån i Superettan och bottnar tabellen. Det svänger dock rejält om LSK som snittar ett och halvt mål framåt. Linus Dahl är avstängd för gästerna, men Ljungskile ska absolut inte räknas bort här. Värdet sitter klockrent till höger och då är det X2 som spelas.

10. Norrby – AFC Eskilstuna 2

Norrby har stått för en fin start på säsongen med tolv inspelade poäng. Närmast kommer boråsarna från en fin 2-1-seger borta mot Västerås där båda de nya anfallarna Akpoveta och Montagna hittade nätet. De två senaste hemmamatcherna har dock slutat med delad pott och här blir Norrby överstreckade. AFC Eskilstuna drabbades av flera corona-fall i laget i början av säsongen och det påverkade flera av matcherna. Närmast kommer dock AFC från en fin 2-0-seger mot GAIS och med spelare som Nnamani Lushaku och Manns i truppen ska gästerna kunna klättra i tabellen. Strecka från höger.

11. IFK Göteborg – Malmö FF 2

Under torsdagen ska finalen av Svenska Cupen gå av stapeln. Matchen spelas på Gamla Ullevi den något ovanliga starttiden 17.45 och det är rivalklubbarna IFK Göteborg och Malmö FF som möts. Blåvitt har stundtals spelat riktigt fin fotboll under säsongen men är i desperat behov av en anfallare. Christian Kouakou har kommit till klubben men är inte spelklar än. Malmö FF har börjat tugga igång och besegrade Sirius med hela 5-2 i sin senaste match. Jon Dahl Tomasson förfogar över en både bred och spetsig trupp och visst ska MFF vara favoriter trots bortaplan. Tvåan i utgång således, men då värdet på ettan verkar bli fint är 1/2 att föredra.

12. Brage – Akropolis 1

Akropolis slaktade allt motstånd i ettan i fjol och gick upp till Superettan med ganska hög svansföring. Stockholmarna har absolut inte gjort bort sig i den högre omgivningen heller och besegrade topplaget Halmstads BK med 3-2 på bortaplan i den senaste omgången. Imponerande, men nu tyder mycket på att Akropolis går på pumpen. Brage har ett skickligt lag som ska vara med och hugga på en topp 3-placering även denna säsong. Med spelare som Pllana, Andersén, Lundin och Lundin ska hemmalaget hållas snäppet högre. Etta!

13. Fulham – Cardiff X

Fulham stod för två drömmål mot Cardiff och har därmed ett gyllene läge att ta sig till final i playoff-spelet. Nu verkar svenska folket tro att det bara är att gå och köra över Cardiff i det andra mötet, men så enkelt är det inte. Dels är Cardiff inga duvungar och dels saknades Mitrovic i första mötet för Fulham och serben är fortsatt ett osäkert kort. Cardiff har ett skickligt lag med spelare som Glatzel, Pack, Ralls och Mendez-Laing. Då Fulham tar sig vidare till final vid både oavgjort resultat och uddamålsförluster känns inte den överdrivna streckningen på ettan speciellt intressant. Börja med X2.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Brentford – Brentford torskade med 0-1 i Wales men hemma på Griffin Park är The Bees normalt sett ruskigt starka. Kapten Jansson kliver fram och skriker sina mannar till final.

Kupongens luring!

Sampdoria – Sampdoria var riktigt bra mot Juventus, även med en man mindre, och det hade inte varit oförtjänt med poäng där. Hemma i Genua ska Doria absolut inte vara chanslösa mot Milan.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Sampdoria – Milan 1x
  2. Torino – Roma 2
  3. Udinese – Lecce 12
  4. Brentford – Swansea 1
  5. Jönköping – Sundsvall 1
  6. Västerås – Halmstad x2
  7. Dalkurd – Örgryte 1x
  8. Degerfors – Öster 2
  9. GAIS – Ljungskile x2
  10. Norrby – AFC Eskils. x2
  11. Göteborg – Malmö 2
  12. Brage – Akropolis 1
  13. Fulham – Cardiff x2

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Sampdoria – Milan 1×2
  2. Torino – Roma 2
  3. Udinese – Lecce 12
  4. Brentford – Swansea 1
  5. Jönköping – Sundsvall 1
  6. Västerås – Halmstad x2
  7. Dalkurd – Örgryte 1×2
  8. Degerfors – Öster 2
  9. GAIS – Ljungskile x2
  10. Norrby – AFC Eskils. 1×2
  11. Göteborg – Malmö 12
  12. Brage – Akropolis 1
  13. Fulham – Cardiff 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 juli, 2020