Europatipset 5/8 – spelförslag, analyser & speltips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Det är ett finfint Europatips som vi bjuds på i mitten av veckan. Raden sträcker sig över två dagar och består främst av matcher från Europa League och Allsvenskan. Dessutom har en fajt från norska högstaserien letat sig in där det bara är att spika av hemmafavoriten. Skrälldrag finns det gott om på andra håll och här är bästa vägen till 13 rätt!

Spelstopp: 18.54

Till Europatipset

1. Manchester United – LASK Linz 1

Kupongens mest betydelselösa match hittas på Old Trafford i Europa League. Här ska vi i praktiken bevittna 90 minuters träningsmatch då United innan pandemin besegrade LASK Linz med 5-0 på bortaplan, ett försprång de rödklädda såklart inte kommer tappa. Det gör att det blir väldigt svårt att sia om startelvor och vilket lag som egentligen kommer vara mest motiverade här. Samtidigt är det så att United behöver hålla igång sina spelare inför kvartsfinalen av Europa League medan Linz går på semester direkt efter att matchen är slut. Den betydligt högre kvalitén hos hemmalaget avgör. Ettan spikas.

2. Inter – Getafe X

Getafe hade en urusel sommardel av La Liga och slutade till slut åtta och missade därmed nästa säsongs Europaspel helt och hållet. Madridklubben har faktiskt bara vunnit en match sedan all fotboll återupptogs. Det gör att spanjorerna underskattas brutalt här. Truppen är fortfarande bred och Getafe har under året slagit ut Ajax ur Europa League. En del tippare ser dessutom ut att missa att den här matchen ska spelas som enkelmöte på neutral plan i Gelsenkirchen och inte i Milano. Inter har matchvinnare av rang i Sánchez, Martínez och Lukaku, men ska inte alls känna sig säkra på avancemang. X2 skapar korsdrag bland kupongerna och är av högsta prioritet.

3. FC Köpenhamn – Istanbul Basaksehir 2

FCK torskade med 0-1 i Turkiet innan pandemin bröt ut ordentligt och måste alltså vinna här. Avslutningen på seriespelet var dock inte det bästa med endast två vinster på de åtta sista omgångarna. Nu har dessutom Dame N’Doye, klubbens bästa målskytt genom tiderna, lämnat klubben då de inte kom överens om ett nytt kontrakt. Basaksehir vann den turkiska ligan och har en intressant trupp där Gulbrandsen, Crivelli, Clichy, Ba, Skrtel, Robinho och Visca är namn de flesta känner igen. Turkarna ska hållas snäppet högre och streckningen ska starta från höger.

4. Shakhtar Donetsk – Wolfsburg 1

Wolfsburg har ett väldigt tufft utgångsläge i sin åttondelsfinal. Vargarna från Tyskland förlorade med 1-2 i hemmamötet med Shakhtar innan Europaspelet avbröts och nu åker de till Ukraina med väldigt många lirare på skadelistan samt ett corona-fall (Mbabu) i truppen. Shakhtar körde som väntat över allt motstånd i den inhemska ligan som de vann med 23 poäng före tvåan Dynamo Kiev. Truppen är sylvass med Junior Moraes, Konoplyanka och Taison som tre av de största stjärnorna. Maycon är skadad och det är ett avbräck, men det är ändå fördel Shakhtar, både i den enskilda matchen och i dubbelmötet i stort.

5. Hammarby – Falkenberg 2

Målmaskinen Falkenberg, ja så kan vi snart beteckna Hasse Eklunds mannar som har dunkat in nio bollar på de fyra senaste omgångarna. Det har räckt till sex poäng trots tufft motstånd i form av bland annat IFK Norrköping och IFK Göteborg. I fjol gjorde hallänningarna även två mål borta mot Bajen, men då släppte de å andra sidan in sex. Nu behöver Karlsson, Mathisen, Johansson och de andra tajta till försvaret, för framåt kan alltid Sylisufaj hitta på något. Hammarby fick till slut en pinne mot Helsingborg efter att ha stångat sig blodiga mot ett skånskt säckförsvar. Bajen anno 2020 klarar inte av att bryta ner lågt stående försvar och de grönvita kan få problem igen. Med en etta streckad till månen lockar högersidan, men visst är alla tecken bäst.

6. Malmö FF – Helsingborg 1

Malmö FF har verkligen växlat upp och har nu fem raka segrar i Allsvenskan. Insatsen mot IFK Göteborg (3-0) i söndags kanske inte var den allra bästa spelmässigt sett men de himmelsblå visade effektivitet. Dessutom passade Tomasson på att lufta sin trupp. Här lär bland andra Toivonen vara tillbaka och där finns det verkligen mycket kvalité. Helsingborg får klara sig utan Abubakari som är både avstängd och skadad, samt Olof Mellberg som bara är avstängd. Truppen är skadeskjuten, men ändå har de rödblå löst poäng i sju raka matcher. Visst ska MFF gälla som klara favoriter, men en streckning närmare 90 procent lockar inte. Gardera utefter storleken på plånboken.

Till Europatipset

7. Varberg – Djurgården 2

Djurgården stod för en av säsongens bättre insatser när Häcken avfärdades med 3-1. Kalle Holmberg nätade två gånger och Erik Berg fastställde slutresultatet i den andra halvleken. Den landslagsmeriterade mittbacken får inte delta nu då han är avstängd och det är även Jesper Karlström. Trots det ska Blåränderna gälla som klara favoriter mot ett Varberg som har svårt att vinna fotbollsmatcher för tillfället. Den frejdiga nykomlingen har fyra raka utan triumf och får en dags kortare vila till den tillställningen. Då räcker det inte med Jocke Perssons förmaningar och en evigt löpande Selmani. Strecka från höger.

8. Molde – Start 1

5-0-0 och 16-3 i målskillnad, det är Moldes perfekta hemmafacit i årets Elitserien. Hemmalaget har faktiskt inte förlorat på Aker Stadion i seriesammanhang sedan augusti 2018. Det är alltså ingen lätt arena som 14:e-placerade Start reser till. Nykomlingen tog säsongens första seger i helgen när Mjöndalen besegrades men får betydligt tuffare nu. Molde har målskyttar som James och Omoijuanfu samt en av seriens bästa framspelare i Malmö-bekantingen Eikrem. Det räcker. Molde vinner utan några större problem och ettan är bara att spika av.

9. AIK – Elfsborg 1

Rikard Norling fick lämna det sjunkande skeppet AIK och Bartosz Grzelak är ny kapten på skutan. Mot Kalmar blev det en pinne i polackens debut som ansvarig, men spelmässigt var det inte mycket som klaffade. Kanske kan det bli islossning nu på Friends där en riktig favoritmotståndare väntar. Elfsborg har inte bortabesegrat AIK sedan 2011. Boråsarna ser dock bättre ut än på många år och mot Sirius hämtade Thelins mannar in 1-3 till 3-3 i slutet av matchen. Sedan var det bara centimeter ifrån att Olsson kunde avgjort i slutskedet. 1X blir valet men det är en skakig utgång.

10. Häcken – IFK Norrköping 2

Efter tolv spelade omgångar av Allsvenskan är IFK Norrköping fortsatt i topp men nu är Malmö FF på samma poäng. Detta efter att Peking tappat viktiga poäng hemma mot Mjällby. Simon Thern såg slarvig ut och Alexander Fransson stod för ett makalöst uselt inhopp. Positivt dock att Hallenius gjorde sina första pigga minuter och att Nyman återigen nätade, även om det märkligt nog blev bortdömt. Häcken föll mot Djurgården och fick där sin målvakt, Peter Abrahamsson, knäskadad. Ett hårt slag för de gulsvarta som nu får luta sig mot Rasheed. Även Youssef fick gå av planen i den första halvleken med en skada. Gästerna ska med dessa förutsättningar hållas snäppet högre och då är det från höger det ska streckas.

11. IFK Göteborg – Östersund 1

IFK Göteborg besegrade sina ärkerivaler Malmö FF i cupfinalen och fick lyfta bucklan för en vecka sedan. Lika bra gick det inte i seriematchen mot samma motstånd tre dagar senare där det blev torsk med 0-3. Nu måste Kamraterna börja plocka poäng även i Allsvenskan för bottenstriden rycker allt närmare. Kharaishvili är tveksam till spel efter sin skada men i övrigt ska alla stjärnor finnas tillgängliga. Östersund hade svårt att skapa chanser mot Varberg utan Kadiri men i den 94:e minuten fick Fritzson in en helt oförtjänt kvittering. Nu blir det ännu svårare för jämtarna som får resa den långa vägen hem utan poäng. Ettan spikas.

12. Kalmar FF – Örebro 1

Kalmars skadeläge börjar ljusna något och dessutom kunde nyförvärven Douglas Bergqvist och Erik Israelsson starta mot AIK. Det gav laget en helt annan tyngd och stabilitet. Kalmar låg närmast segern i den matchen och kan de fortsätta på inslagen väg ska Nannes mannar ha goda chanser att lyfta från jumboplatsen. Örebro ser tröga ut och sjunker i den allsvenska tabellen. Här är dessutom känslan att närkingarna får svårt att försvara på fasta mot nickstarka Kalmar. En etta under 50 procent är bara att singla.

13. Mjällby – Sirius 1

Efter en lite sämre period såg Mjällby återigen giftiga ut borta mot IFK Norrköping. Bergström längst fram och Löfquist på mitten kunde hålla i bollen och på kanterna löpte Nilsson och Jeahze ständigt. Dessutom såg Moses Ogbu bättre ut än på mycket länge och fick också kröna sin insats med ett mål. Något att bygga på för Marcus Lantz. Sirius har problem på målvaktsfronten. Lukas Jonsson stod återigen för en tavla modell större och Henrik Rydström var inte speciellt nöjd med sin keepers agerande. En lurig match helt klart men då Sirius sett ganska svaga ut på naturgräs är det från vänster det ska streckas.

Till Europatipset

Bästa spiken!

Djurgården – Djurgården stod för en av säsongens allra bästa insatser när de besegrade Häcken med 3-1. Kommer Blåränderna upp i den nivån får Varberg det svårt. Tvåan singlas till vad det verkar trevligt värde.

Kupongens luring!

Falkenberg – Hammarby hade svårt att bryta ner Helsingborgs försvar i helgen och Falkenberg lär knappast bjuda på ytor de heller. X2 streckas extremt lågt och är ett måste om utdelningen ska skjuta iväg.

Speltips & spelförslag – 128 rader

  1. Man.United – Linz 1
  2. Inter – Getafe x2
  3. FCK – Basaksehir x2
  4. Shakhtar – Wolfsburg 1x
  5. Hammarby – Falkenberg x2
  6. Malmö FF – Helsingborg 1x
  7. Varberg – Djurgården 2
  8. Molde – Start 1
  9. AIK – Elfsborg 1x
  10. Häcken – IFK Norrköping x2
  11. IFK Göteborg – Östersund 1
  12. Kalmar FF – Örebro 1
  13. Mjällby – Sirius 1

Speltips & spelförslag – 1296 rader

  1. Man.United – Linz 1
  2. Inter – Getafe 1×2
  3. FCK – Basaksehir x2
  4. Shakhtar – Wolfsburg 1×2
  5. Hammarby – Falkenberg 1×2
  6. Malmö FF – Helsingborg 1×2
  7. Varberg – Djurgården 2
  8. Molde – Start 1
  9. AIK – Elfsborg 1x
  10. Häcken – IFK Norrköping x2
  11. IFK Göteborg – Östersund 1
  12. Kalmar FF – Örebro 1
  13. Mjällby – Sirius 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 augusti, 2020