Europatipset idag 11/12 – analys, spelförslag & tips

Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Dags att stänga Champions Leagues gruppspel nu! Sex matcher från den finaste av europeiska turneringar finns att bemästra. Tillsammans med sex fina bataljer från The Championship och en avslutande skandinavisk jättefajt. Kupongen är dessutom kryddad med fyra fina jackpot-miljoner! En guideline till 13 rätt, ära, berömmelse och deg kommer här på Europatipset.

Till Europatipset

Spelstopp: 20:44

1. Club Brügge – Real Madrid X

Simon Mignolet är en världsmålvakt fortfarande. 31-åringen som kom hem till sitt Brügge har bara förlorat tre av 26 spelade matcher och klivit av gräset med ett “clean sheet” i hälften av dessa bataljer. Ruskigt imponerande! Nu ställs den rutinerade Mignolet mot svårast tänkbara motstånd. Real Madrid ska besöka Belgien, och är visserligen klara för nästa runda, men ändå finns kvalité rakt igenom hos Galacticos. Här kommer troligen Zidane rotera på en hel del och då ska inte gästerna kliva över 50 procents-strecket. Helgardera och jobba in den spelvärda ettan.

2. Bayern München – Tottenham 1

Både Bayern och Tottenham är klara för nästa runda i Champions League. Det finns dock en hel del prestige här. Spurs blev som bekant totalt vingklippta senast lagen möttes och Mourinho och hans liljor är säkerligen sugna på revansch. Kane kommer dock vilas och chansen är såklart stor att ytterligare ett par stjärnlirare ställs åt sidan då mötet är mer av akademiskt slag. Detsamma gäller så även Bayern som redan är klar gruppetta men har en sämre form att försöka vända. Ettan är klart spikbar upp till 70 procent.

3. PSG – Galatasaray 1

Paris har promenerat igenom Grupp A utan problem. Fransmännen kommer sluta etta och Real Madrid tvåa. Det är klart sedan tidigare. För Galatasarays del skulle detta möjligen kunna ge gästerna lite hopp i jakten om en tredjeplats som innebär spel i Europa League. PSG brinner för Champions League och kommer försöka fortsätta sitt segertåg trots en mindre rotation i startelvan. Gala går halvtrögt i Süper Lig och kommer få spela försvarsfotboll. Ettan är svår att ifrågasätta och även om vi jagar skrällar i jakten på jackpotten känns X2 som vask här!

4. Olympiakos – Röda Stjärnan X

Olympiakos har varit en besvikelse i årets upplaga av mästarcupen! Grekerna står fortsatt på en poäng efter fem matcher. Nu får värdarna från Pireus chansen att lösa en seger och krydda klubbkassan med omkring 30 miljoner kronor och fortsatt chans att spela Europa League-spel senare under säsongen. Serberna vann mötet i Belgrad med 3-1. Gästerna är dock ljusår bättre hemma jämfört med borta och här ska absolut ettan få sin plats först. Kliver grejerna upp över 60 procent är det dock läge att snegla åtminstone mot mitten.

5. Atlético Madrid – Lokomotiv Moskva 1

Lokomotiv Moskva är rejält under press. Gästerna ligger sist i Grupp D och går dessutom bedrövligt hemma i Ryssland. Frågan är hur länge Yuri Semin får sitta kvar på sin tränarstol? Madrid är också en aning pressade. Spanjorerna gör inga mål för tillfället och då vinner man inga matcher heller! Hemma på Wanda Metropolitano är dock Simeones mannar oftast starka. Faktum är att 0-1-förlusten mot Barcelona här senast var en aning missvisande. Nu behöver dessutom värdarna gå för segern och då finns tyvärr inte mycket för Lokomotivet att sätta emot. Enkel etta!

6. Bayer Leverkusen – Juventus 1

Juventus är klara för nästa runda men det är knappast frid och fröjd i bortalägret för det. Den gamla damen har råkat ut för en drös med skador på slutet och dessutom finns en del avstängningar att ta hänsyn till i ligan. Här kan dock Sarri rotera bäst han vill. Gruppsegern är redan i hamn! Leverkusen lever! Tyskarna har efter dubbla skalper mot i tur och ordning Atlético och Moskva fortfarande en möjlighet till en topp 2-placering. Formen är god så räkna med ett frejdigt offensivt Bayer här. Ettan ser ut att lägga sig strax under 50 procent och då är känslan faktiskt god för en tysk spik.

7. Brentford – Cardiff 1

Vi sätter riktning mot England och London. Första The Championship-fajten ska gå av stapeln på Griffin Park där Brentford numera får anse sig starka. The Bees har nämligen bara torskat en av nio matcher här. Senast i raden av lag som fått lämna den klassiska arenan var Luton. Nykomlingen blev rejält kölhalad, Pontus Jansson och company vann med brutala 7-0! Cardiff har varit usla på bortagräs. Walesarna tog dock sin första skalp utanför sin egen arena mot Nottingham för två omgångar sedan. Av bara farten följde dessutom laget upp med en 3-2-seger hemma mot Barnsley i helgen. Att Harris mannar ska kunna kriga till sig ett kryss känns möjligt. Någon seger är dock inte att räkna med. 1X ska stå sig fint.

8. Derby – Sheffield Wednesday 1

Derby har inte alls kommit upp i fjolårsformen. Sex segrar på 20 matcher är inget som skrämmer. The Rams kommer nu senast från en slätstruken tillställning mot Blackburn som förlorades med 0-1. Sheffield har seglat upp som en liten outsider i ligan. Ugglorna finns efter dubbla segrar på en topp 6-plats i tabellen och är mindre favoriter inför mötet här. Kollar vi historiskt är det dock ruskig fördel för Cocus mannar! En seger sedan 1990(!) har besökarna mäktat med här. Att strecka från vänster är kanske inte så dumt ändå!

9. Swansea – Blackburn 1

Blackburn sitter på ett småvingligt segertåg just nu. Fyra raka segrar har Rovers noterats för men spelmässigt finns mer att önska. Gästerna har faktiskt kommit undan med en del flax i samtliga av dessa vinster. Swansea ser trötta ut! 1-5 mot West Brom får ändå anses som säsongens lågvattenmärke och nu finns bara uppåt att titta. Svenska folket har tittat en del på tabell och form inför sitt spelande här vilket gör ettan till ett riktigt bra tecken på kupongen. Strecka från vänster men finns resurser kan alla tecken tas i beaktande.

10. Birmingham – QPR X

Både Birmingham och QPR kommer från varsin seger. Gästerna tog i och med 2-0-skalpen mot Preston lagets första viktoria sedan Hull besegrades för nästan två månader sedan. Josep Clotet Ruiz mannar vann med 3-2 mot Reading senast och står faktiskt med exakt samma rad 8-4-8 efter 20 omgångar. På St Andrew’s har Londonlaget haft en del framgång innan och här ser det ut att bli en hel del härligt värde till höger. X2 känns som en lösning att titta på allra först!

11. Barnsley – Reading 1

Det är sällan som jumbon Barnsley målas upp som favorit hos spelbolagen. Nu ser dock fallet ut att bli så. The Tykes får ett par procents fördel gentemot Reading hemma på Oakwell. Inte mer än rätt faktiskt då nykomlingen bröstat upp sig rejält på slutet. Mot Cardiff i Wales senast var faktiskt Murrays mannar nära att åter ta en fin skalp men föll i slutminuterna. Reading är inte alls i balans. Insatserna på resande fot är inte bra och dessutom fick laget en rungande utskällning efter och under insatsen mot Birmingham senast av coach Bowen. Tvåan överstreckas duktigt här och valet att fatta pennan från vänster blir därmed enkelt.

12. Wigan – West Bromwich 2

Botten mot absoluta toppen är kampen som gäller på DW Stadium. West Brom ser fantastiskt fina ut just nu och radar upp välgrundade prestationer. 5-1-krossen mot Swansea senast är bara en i raden av segrar på slutet. Wigan är iskalla återigen. The Latics hade en period under slutet av september till början av oktober då laget vann tre raka bataljer hemma. Den trenden är sedan länge bortblåst och nu har värdarna åtta raka drabbningar utan trepoängare. Här målas dock The Baggies upp helt på tok. En tvåa cirkulerandes kring 80 procent måste garderas. Framförallt då Wigan mer eller mindre bara plockar sina poäng på hemmagräs!

13. FC Köpenhamn – Malmö FF X

Sist ut blir en riktigt spännande och betydande drabbning från Europa League. Köpenhamn och Malmö ska göra upp om en plats i ett kommande slutspel och här är det FCK som sitter i förarsätet. Malmö behöver av allt att döma vinna på Parken. En uppgift laget får klara utan sin lille trollkarl på mitten, Bachirou, som är avstängd. I mötet på Stadion i Skåne var det visserligen di blåe som styrde tillställningen men skapade inte sådär tokmycket framåt. Den danska försvarsinsatsen var solid. Ett offensivt Malmö kommer behöva få hål på muren och det bör bli en hel del fina omställningar från Köpenhamns sida. Mycket ovisst men möjligen en mindre fördel för värdlaget.

Till Europatipset

Omgångens säkra: Atlético Madrid

Atlético har haft enorma problem med målskyttet, men mot ett formsvagt skadeskjutet Lokomotiv Moskva bör de kunna hitta rätt. Ettan är given.

Omgångens skräll: Wigan

Wigan besegrade WBA på hemmaplan i fjol och ska absolut inte vara chanslösa nu heller, trots bortalagets fina form. Ettan måste med.

Speltips & spelförslag på 432 rader

  1. Club Brügge – R.Madrid 1×2
  2. B.München – Tottenham 1
  3. PSG – Galatasaray 1
  4. Olympiakos – Crvena Z. 1
  5. A.Madrid – Lok.Moskva 1
  6. Leverkusen – Juventus 1
  7. Brentford – Cardiff 1x
  8. Derby – Sheffield W 1x
  9. Swansea – Blackburn 1×2
  10. Birmingham – QPR x2
  11. Barnsley – Reading 1
  12. Wigan – West Bromwich x2
  13. FC Köpenhamn – Malmö 1×2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 11 december, 2019