Europatipset idag 20/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Europas nästa bästa, men mest varierade, kontinentalturnering är tillbaka med sextondelsfinaler och massvis med godbitar väntar på Europatipset. MFF givetvis, och duktiga iberiska lag, men även italienska och engelska jättar i gungning. Kul väg mot tretton rätt!

Spelstopp: 18:54

Till Europatipset

1. Wolfsburg – Malmö FF 1

Europa League-orgien startar i bilstaden Wolfsburg. Efter den sista gruppspelsmatchen i december tackade Uwe Rösler för sig och ny tränare i Malmö är Jon Dahl Tomasson. Sedan dess har en ”tävlingskamp” i Svenska Cupen mot Syrianskas tonåringar (8-0) hunnits med för ett MFF som torde vara ganska rostigt. Värdarna har däremot ångan uppe, och genrepet mot jobbiga Hoffenheim slutade i triumf efter Wout Weghorsts tre fullträffar (3-2). För mycket talar för Die Wölfe för att Di Blåe, som gjort sig ett litet namn i Europa, ska kunna ta de grönvita på sängen. Och det utan pensionerade Rosenberg. Bortse från överstreckningen på VfL då det kan rinna iväg.

2. Club Brügge – Manchester United 1

I Belgien luktar det lite skräll. Brugge har alla förutsättningar att knäcka draken från Manchester. En helt skadefri trupp – check. Trygg serieledning – check. Mata och Diatta tillbaka efter avstängning – check. Formstark målskytt i Mats Rits – check. United, som med flyt slog Chelsea i måndags, plågas ännu av skador och vet sent om Lindelöf kommer till spel. The Red Devils är inte vad de var och Ole Gunnars svajiga manskap är inte värda en gardering i jakten på värdet som skrivs 1X.

3. Olympiakos – Arsenal 1

Det hör inte till ovanligheterna att grekiska lag sänker motståndare som tillhör viktklassen över de själva. Olympiakos har lyckats med detta i två av de tre senaste hemmamatcherna mot just The Gunners. Grekerna har dessutom laddat upp med två segrar på Karaiskakis på en vecka med mål i pluralis av El Arabi och Hassan. Även de engelska besökarna genrepade med seger (4-0 på Newcastle), men Londonlagets notoriska svårigheter utanför Emirates kan ligga dem i fatet. Ettan med krysset på stora maximerar värdechanserna samtidigt som riskerna inte är enorma. Go, greker!

4. Wolverhampton – Espanyol 2

Nunos vargar gör en fantastisk säsong så väl i Premier League som i Europa. Truppen räcker emellertid inte till när ett tvåfrontskrig ska utkämpas. Med bara en strut på tre kamper kan Wolves vara på väg att mattas av, och får se upp mot ett storsatsande Espanyol. 30 miljoner lade spanjorerna på nyförvärv i januari när de blåvita knöt till sig Raul de Tomas, Adrian Embarba och Oier Olazabal. Den förstnämnda utkämpar en kamp mot klockan för att hinna bli kvitt sin skada. I hans ställe spelade Wu Lei senast och nätade i 2-2- mötet borta mot Sevilla. Noterbart var att katalanerna spelade med en man mindre i över 20 minuter. Casha in och rensa med hjälp av tvåan. Stora penseldrag överlag.

5. Bayer Leverkusen – Porto 2

Porto vaknade sent i höstas, men när de väl gjorde det fick vi skåda det gamla FCP. Två trepoängare på Young Boys och Feyenoord med bland annat storspel av Aboubakar säkrade avancemanget. I Primeira fortsätter striden i toppen med oförminskad styrka. Även Leverkusen har en positiv formkurva, och har ett par segrar i bagaget så här långt under 2020 även om trean mot Union Berlin (3-2) var allt annat stabil. Portoseger betyder stålar så börja med portugiserna.

6. FC Köpenhamn – Celtic 1

Nordens jämnaste lag i Europa de senaste 15-20 åren är FC Köpenhamn. Danskarna har vid ett flertal tillfällen skjutit jättar som Lazio, Ajax, Manchester United och gästande Celtic i sank. Satsningen på denna match är stor då Köpenhamns lejon vilade flera ordinarie spelare, som Sotiriou och Sigurdsson, mot Esbjerg (0-1). Celtic spelar i en egen liga i Skottland och bristen på stimulans gör dessa storlag sårbara när riktiga matcher stundar. För skottarna är det nästan upplagt för ett nytt misslyckande, och således går vi på den värdepumpade ettan först och hoppar katolikerna från Glasgow.

7. Getafe – Ajax 1

På den iberiska halvön heter det stora utropstecknet Getafe. Madridklubben ligger på en sinnessjuk tredjeplats efter 24 omgångar, före klubbar som Atlético, Sevilla och Valencia. I Europa var El Geta jämna under hösten och gästerna bör ta dessa skadefria förortsbor på allvar. Serieledande Ajax kommer från två raka 3-0-triumfer, men samtidigt har de rödvita ett par spelare borta. Daley Blind är sakta på väg mot 90 minuter, men det är lite väl vågligt att förlita sig helt på försvararen. Det finns en del riksdaler att hämta på hemmasegern, men nederländarnas rutin i dessa sammanhang tvingar fram alla tecken.

8. Rangers – Braga 1

2008 var Rangers i UEFA-cupfinal och sedan dess har en del saker skett i klubben, minst sagt. Även om det är en bit kvar till Celtic har The Teddy Bears etablerat sig i toppen och kommer från tre poäng mot Livingston (1-0) och truppens bredd räcker för att täcka upp avstängde Ryan Jack med Glen Kamara. Morelos har nätat mot allt Europa-motstånd så här långt och letar nya offer på Ibrox. Hårda och kompakta Braga kan ha slösat lite väl mycket på krafterna i och med den blytunga segern på Estadio Da Luz mot Benfica (1-0). Detta är ingen enkel bortaresa för Ärkebiskoparna som kan leva med en uddamålsförlust. Till under 50% ska man kunna våga sig på en spik!

9. Roma – Gent 1

Romas 2020 har definitivt inte varit någon munter historia, men Europaspelet kan bli den omstart och källa till framgång och självförtroende Giallorossi behöver. Edin Dzeko fortsätter att leverera oavsett motstånd och den italienska ligan är bättre än den belgiska. Motståndarna är tvåa i den inhemska ligan, men då Gent saknar Roman Yaremchuk som gjorde tre mål på sex gruppspelsmatcher i höstas blir detta en mycket stor prövning. För elva år sedan, när lagen senast stångades, vann italienarna dubbelmötet med totalt 10-2. Romersk spik.

10. Shakhtar Donetsk – Benfica 1

Även Östeuropa har ett par lag i farten, och ett är Shakhtar Donetsk med sin mångåriga erfarenhet från kontinentalspel. Som trea i Champions League Grupp C efter City och Atalanta blev det Europa League och med enkom avstängde Dodo borta ser värdarna giftiga ut. Trea i sin grupp blev även Benfica, och 0-1 mot Braga var ingen vidare uppladdning för Lissabons örnar. Nu känner gästerna hur Porto flåsar dem i nacken. SLB, utan Julian Weigl som stannar hemma i Portugal på grund av avstängning, åker på pisk i Öst. Sol- och månklar etta, och till fin procent dessutom!

11. Eintracht Frankfurt – Red Bull Salzburg X

En tyskspråkig batalj på Commerzbank. Red Bull Salzburg är inte samma lag som i höstas skrämde livet ur Liverpool och Napoli. Kometen Erling Håland spelar numera i Dortmund, och Takumi Minamino är en Liverpool-spelare. En del av pengarna har investerats i Noah Okafor från Basel, och kan österrikarna förädla även denna talang ser framtiden ändå ljus ut. Storstryk i Dortmund (0-4) i fredags för Frankfurt, och även om Die Adler brukar övertyga hemma är inget givet denna säsong för Eintracht som är nere på tionde plats i Bundesliga. Oavgjort säger spåkulan, gardering med ettan säger skallen.

12. Ludogorets – Inter 1

Ludogorets spände musklerna riktigt ordentligt inför torsdag när man får storfrämmande. 6-0 slaktades Botev Vratsa med, och Marcelinho och Jakub Swierczok noterades bägge för två mål vardera. Inter vilade inga mot Lazio, men inte gick det mycket bättre för det. Romarna vände i andra, och inte nog med att Nerazzurri är nere på tredje plats; milanesarna har nu två nederlag i följd i tävlingssammanhang. ”Fet” skräll om ettan går in. Knö dock in även resterande tecken.

13. Cluj – Sevilla 2

Rumänsk-spansk avslutning på raden. Efter prestige-viktorian mot Steaua Bukarest (1-0) i början av månaden har Cluj tappat stinget. Två mållösa kamper har bjudit in Craiova i titelkampen och det oroar. Mesta Europa League-mästarna Sevilla har för ovanlighetens skull mycket svårt att näta, men ledningen har i och med januarivärvningarna av Suso och En-Nesyri försökt göra något åt saken. Den förstnämnde målade faktiskt mot Espanyol och räddade en pinne (2-2) i helgen. Los Rojiblancos DNA i denna turnering kommer att göra sig påmint – banka in Andalusiens bästa lag!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Wolfsburg – God form och flera inhåvade poäng för Bundesligas nia. Det råder inte ett MFF med en ny stämma på bänken och utan ikonen Rosenberg på planen på. Heimsieg!

Kupongens luring!

Espanyol – Trots ett jobbigt tabelläge ser det inte så illa ut för spanjorerna som satsar stort. Måltorkan i Wolves oroar, och kanske är engelsmännen slitna. Kämpa nu, Espanyol!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Wolfsburg – Malmö FF 1
  2. Cl.Brügge – Man United 1x
  3. Olympiakos – Arsenal 1
  4. Wolves – Espanyol x2
  5. Leverkusen – Porto x2
  6. Köpenhamn – Celtic 1x
  7. Getafe – Ajax 1x
  8. Rangers – Braga 1
  9. Roma – Gent 1
  10. Shakhtar – Benfica 1
  11. E.Frankfurt – Salzburg 1x
  12. Ludogorets – Inter 1x
  13. Cluj – Sevilla 2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Wolfsburg – Malmö FF 1
  2. Cl.Brügge – Man United 1x
  3. Olympiakos – Arsenal 1x
  4. Wolves – Espanyol 1×2
  5. Leverkusen – Porto 1×2
  6. Köpenhamn – Celtic 1x
  7. Getafe – Ajax 1×2
  8. Rangers – Braga 1
  9. Roma – Gent 1
  10. Shakhtar – Benfica 1
  11. E.Frankfurt – Salzburg 1x
  12. Ludogorets – Inter 1×2
  13. Cluj – Sevilla 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 20 februari, 2020