Europatipset idag 27/2 – analys, tips & spelförslag

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

13 matcher i Europa League utgör passande nog torsdagens Europatips. Med MFF i farten, flertalet storklubbar som är långt ifrån klara och 3,5 miljoner i jackpotten finns ingen anledning att missa resan mot full pott!

Spelstopp: 18:54

Till Europatipset

1. Malmö FF – Wolfsburg 2

Blir det en ny klassisk cupafton i Malmö? De senaste åren har Di Blåe lyckats hemmabesegra ett par klubbar från medelbra ligor som Skottland, Ukraina, Grekland och Turkiet. Lag från kontinentens största ligor har emellertid inte haft några problem med att segra på Stadion, och även fast Fouad Bachirou är tillbaka från avstängning räcker det troligtvis inte mot ett formstarkt Wolfsburg. Brekalo, som enkelt ryckte förbi det skånska försvaret och satte 1-1 i Tyskland, satte ytterligare en balja i helgen mot stackars Mainz. 4-0, och spända muskler inför resan till Skåne. Problemet med att hitta en lämplig högerback då Kevin Mbabu är avstängd och William skadad gör att vi plockar med krysset på större system.

2. Manchester United – Club Brügge X

Nere i Belgien fick ett reservbetonat United med sig ett oavgjort (1-1) och har således en liten fördel på Old Trafford. Dock är Manchester-klubben fullt inblandad i striden om den sista Champions League-platsen i Premier League, och det är oklart vad Ole-Gunnar vill satsa mest på. Det belgiska serieledarna går fram som en ångvält i det inhemska liga- och cupspelet. Gapet ner till Gent är nio poäng, och förutom avstängde Eder Balanta är truppen intakt. 1X ska ändå räcka.

3. Espanyol – Wolverhampton 1

Diego Jotas hattrick i Wolverhampton har sett till att engelsmännen i praktiken är vidare till åttondelsfinal. Med nio mål på elva matcher i kontinentalspelet är portugisen en riktig Europa League-expert. Gästerna torde vila ett par nyckelspelare då Spurs borta väntar i helgen. Espanyol kan inte hoppas på ett mirakel, men kan mycket väl ta hand om detta enskilda möte. På Cornella-El Prat var de blåvita bra i gruppspelet som katalanerna faktiskt vann. Då Nuno troligtvis låter en del bänkspelare starta går lutar vi oss på 1X i Barcelona!

4. Arsenal – Olympiakos 1

Tacken Alex Lacazette fick för att ha skjutit Olympiakos i sank i Aten (1-0) var att bli bänkad i trepoängaren mot Everton (3-2) på Emirates. Den (delvis) egna produkten Eddie Nketiah tog anfallspositionen i vad som en sund rotation, och ynglingen gav Mikel Arteta angenäma problem i offensiven; både 20-åringen och Pierre-Emerick Aubameyang (två baljor) gör att The Gunners har minst tre strikers i målform. Ett självmål av PAOK betydde att gästerna kunde gå segrande ur seriefinalen i Grekland (1-0). I London får de notoriskt bortasvaga grekerna (utan avstängde Semedo) emellertid ingenting med sig och går på pumpen. Spika snabbare än du kan säga Lazaros Christodoulopoulos!

5. Celtic – FC Köpenhamn 2

FCK, med Karl-Johan Johnsson mellan stolparna, kom till slut ikapp Celtic på Parken (1-1) och har ett hyggligt läge. Värdarnas dominans i den inhemska fotbollen gör de grönvita lite förslappade, och det syns många gånger ute i Europa. Skottlands landslagsmittfältare Ryan Christie missar matchen på grund av ett gult kort i Köpenhamn. Danskarna satsar på Europaspelet, och har genom åren klarat sig bra mot klubbar på denna nivå. 2006 spelade dessa klubbar mot varandra i Champions Leagues gruppspel. Danskarna tog då fyra poäng i inbördes möten, och historien har en tendens att upprepa sig. Solbakken och laget har rutinen för att klara detta och därmed blir den värdesmäckade tvåan förstavalet.

5. Salzburg – Eintracht Frankfurt 1

På Commerzbank-Arena bankades Salzburg ordentligt, och även om Sydkoreas Hwang Hee-chan reducerade till 1-4 i 85:e ska det mycket till om österrikarna ska lyckas vända detta. Därmed inte sagt att det inte kan bli en seger då värdarna har en frisk trupp vars stomme är kvar från den magnifika CL-hösten. Frankfurt lyckades bara göra ett mål i helgen, och det i fel bur. 1-2 hemma mot Union Berlin visar ändå på Die Adlers lynnighet. Med avancemanget i en liten ask kan, och bör, tyskarna rotera i jakten på att försöka ta igen tappad mark i Bundesliga. Våga spika ettan!

7. Gent – Roma 1

5-0 på två kamper den senaste veckan för gästerna har skänkt lite lugn åt “Giallorossi”, men Roma vore inte Roma om stabiliteten varade länge. Lorenzo Pellegrini linkade av banan mot Lecce i söndags, och de gulröda har av tradition svårt att ta denna turnering på allvar. Den belgiska ligatvåan Gent har i Jonathan David en riktig diamant – 18 baljor (varav tre i helgen) på 25 omgångar är fint, och även i Europa League har 20-åringen gjort det bra med fyra mål så här långt. Trots nivåskillnaden mellan ligorna blir hemmasegern utgångstecknet i den ovissa bataljen.

8. Benfica – Shakhtar 2

Odisseas Vlachodimos fick jobba övertid i Benficas mål mot Gil Vicente (1-0) på måndagskvällen. Förvisso hittade SLB åter till segern, men formtoppen är fortfarande en bit bort. Att vända 1-2 på Estadio Da Luz mot ett Shakhtar kan visa vara en för “Örnarna” övermäktig uppgift. Gästerna roterade i helgen men vann ändå sin ligamatch med 1-0. Typisk vinnarmentalitet. Kör på från höger!

9. Porto – Bayer Leverkusen 1

Sejouren i Portugal blir lite längre då Porto har fått vittring på titlar. Ligatvåan har nu bara en poäng upp till Benfica, och yttern Luis Díaz reduceringsmål i Tyskland (1-2) gör att “Dragao” har slagläge. Leverkusens Kevin Volland skadades i bataljen, och kommer att bli borta för “Die Werkself” till maj. Ett betydande offensivt avbräck för tyskarna. Vid en närmare titt på besökarnas bortastatistik är det tydligt att det sällan blivit oavgjort under säsongen. Då passar en spiketta på strax över 40% alldeles utmärkt.

10. Ajax – Getafe 2

Lilla Getafe fortsätter att ta fotbolls-Europa med storm när Madrid-klubben besegrade de femfaldiga CL-mästarna Ajax för en vecka sedan. 2-0 blev det då, och att returen i Amsterdam tas på största allvar av den spanska ligafemman står klart då flera offensiva spelare vilades mot Sevilla (0-3). Nederländarna avslutade sin bedrövliga vecka med en genant nollpoängare mot Heracles (0-1). Helt plötsligt känner “de Joden” flåset i nacken från tvåan AZ Alkmaar samtidigt som man har pressen på sig att gå vidare på torsdagskvällen. Knallen är för bra för att missas och således ska det streckas från höger!

11. Istanbul Basaksehir – Sporting 1

Det så viktiga bortamålet fick Basaksehir med sig när Edin Visca pricka rätt från elva meter i Lissabon. 1-3 är ingen omöjlighet att vända för värdarna som leder Super Lïg. Crivelli (avstängd) och Topal (skadad) är de enda som saknas i hemmalaget vars segerchanser ser goda ut. Sporting följde upp sin seger i torsdags med 2-0 på Boavista. Ojämnheten i Europa, såväl som på den iberiska halvön, och det faktum att coach Silas inte vill stressa tillbaka försvarsspelaren Jeremy Mathieu för snabbt gör att det med stor sannolikhet kommer att släppas in minst en boll. I en jämn match skall ställning tas och här säger magen hemmaseger och spik.

12. Sevilla – Cluj 1

Även om det var lite svettigt är 1-1 i Rumänien ett resultat Sevilla är tillfreds med då hela kontinenten vet hur svårt det är att komma till Ramón Sánchez Pizjuán. Los Rojiblancos följde upp detta med 3-0 (bästa resultatet i La Liga innevarande säsong för de rödvita) borta mot topplaget och Europa League-klubben Getafe. Cluj är varnade. De rumänska ligaledarna vann seriefinalen i Craiova (2-0) och gjorde ett bra gruppspel där bland annat Lazio avfärdades. Detta är emellertid mycket svårare. Att burväktaren Tomas Vaclik fick utgå spelar ingen roll – Sevilla har den här turneringen i sitt DNA och i Andalusien finns radens tyngsta etta!

13. Basel – APOEL X

Butiken stängs i norra Schweiz. FC Basel har 3-0 att gå på och lär gå vidare, men det stormar betänkligt kring FCB i allmänhet och tränare Marcel Koller i synnerhet. Värdarna blev ytterligare avhakade från toppstriden i helgen. 2-0-ledningen, där Valentin Stocker fortsatte sin fina säsong med en ny fullträff, mot Servette tappades till 2-2 sista kvarten. Flera spelare saknas, vilket är problematiskt då rotation skulle behövas. Linus Hallenius APOEL är med i ligatäten nere i Medelhavet, även om det blev 0-2 mot Pafos i söndags. Med äran att spela för, och ett Basel som som har råd att gå på halvfart, kan oavgjort vara en möjlighet. 1X!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Sevilla – Vinnare av Europa League fem gånger om och nu även fyra i La Liga; Sevilla är ett par klasser bättre än Cluj och vinner detta.

Kupongens luring!

FC Köpenhamn – Kanske är Köpenhamn lite underskattade i Europa, men det använder i så fall danskarna till sin fördel. Hur många bananskal har skottarna halkat på genom åren? FCK, vi tror på er!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Malmö FF – Wolfsburg 2
  2. Man United – Cl.Brügge 1x
  3. Espanyol – Wolves 1x
  4. Arsenal – Olympiakos 1
  5. Celtic – FC Köpenhamn x2
  6. Salzburg – E.Frankfurt 1
  7. Gent – Roma 1x
  8. Benfica – Shakhtar x2
  9. Porto – Leverkusen 1
  10. Ajax – Getafe x2
  11. Basaksehir – Sporting 1
  12. Sevilla – Cluj 1
  13. Basel – APOEL 1x

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Malmö FF – Wolfsburg x2
  2. Man United – Cl.Brügge 1x
  3. Espanyol – Wolves 1x
  4. Arsenal – Olympiakos 1
  5. Celtic – FC Köpenhamn 1×2
  6. Salzburg – E.Frankfurt 1
  7. Gent – Roma 1×2
  8. Benfica – Shakhtar 1×2
  9. Porto – Leverkusen 1
  10. Ajax – Getafe 1×2
  11. Basaksehir – Sporting 1
  12. Sevilla – Cluj 1
  13. Basel – APOEL 1x

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 27 februari, 2020