Europatipset idag 5/2 – analys, spelförslag & tips

  • Ingen välkomstbonus
  • Inga omsättningskrav
  • Läs mer om Svenska Spel
  • Svenska statens spelbolag
  • Många trevliga spelprodukter som Stryktipset
  • Spela tryggt och säkert
Europatipset - speltips, analyser & spelförslag

Fransk betoning på detta Europatips då runt hälften av tillställningarna kommer från Ligue 1 med bra värde på flera hemmalag. Ligamatcher i Skottland och en i Rom kompletteras med cupkamper i England, Tyskland och Belgien. Enjoy!

Spelstopp: 18.59

Till Europatipset

1. Tottenham – Southampton 2

Starten på tipset går i FA-cupens tecken med omspel i London. Effektivitet säger vissa, flax säger andra. Klart var i alla fall att Mourinhos vitklädda lirare besegrade City på i söndags med 2-0 efter en mållös första halvlek. Dele Alli tvingades kliva av efter 20 minuter och lär knappast riskeras. Kane är borta sedan länge så offensiven blir extra trubbig när The Saints kommer på besök. Stuart Armstrong är det enda avbräcket för de rödvitrandiga som i Premier League tagit fler poäng borta än hemma. Rens och pröjs är vad tvåan står för, och streckandet börjar i soluppgångens väderstreck.

2. Lazio – Hellas Verona X

Över till Olympiastadion i Rom och ett par högtflygande örnar som dock tappat lite höjd. SS Lazio har 1-1-1 på de tre senaste tävlingskamperna där 5-1 på SPAL kom efter 0-1 mot Napoli i cupen och 1-1 i derbyt mot Roma. Immobile och Caicedo är självskrivna frontfigurer men reservdelar som Correa saknas ännu. I den senaste omgången åkte Hellas till Italiens andra stad och fixade en poäng på San Siro mot Zlatans Milan (1-1) vilket var en fin uppföljning på 3-0 mot Lecce. Ivan Juric mannar är på gång, och krysset kan väljas då värdarna är tungt streckade. Ettan är given som komplement.

3. St. Etienne – Marseille 1

Med en förflyttning i nordvästlig riktning hamnar fokus på Stade Geoffroy Guichard och vanligtvis hemmastarka St. Etienne. Värdarna gör en sämre säsong, men riskerar inte nedflyttning och med ett ganska ljust skadeläge där endast den mediokre strikern Kévin Monnet-Paquet saknas är chanserna till seger helt ok. Och på tal om måltorka; enkom ett mål framåt för Marseille på sex halvlekar och bara en bortaseger mot Les Verts på nio försök. 15 poäng skiljer dessa franska storheter åt, dock är detta en historia av derbykaraktär där ettan är en skattkista. Kör på med full kraft från vänster.

4. Brest – Bordeaux 2

Svängigt värre för Bordeaux som efter den horribla avslutningen på 2019 varit mycket upp och ner i Ligue 1. Det har varit allt från cuprespass mot lag från tredjedivisionen till starka 0-0 mot ligatvåan Marseille i den senaste omgången. Ledningen har även investerat i truppen genom att punga ut 10 miljoner Euro för Remi Oudin från Reims, och strikern kommer att bli en tillgång för Les Girondins. Dåligt av Brest att bli så uppiskade som man blev mot Dijon som är fyra från slutet. 0-3 följer emellertid trenden de rödvita har med stora utmaningar så fort hemmagräset är utom synhåll. Etter värre är att ordinarie mittfältaren Ibrahima Diallo är skadad. Ställning i det jämna mötet tas för gästerna då X2 knackas in.

5. Montpellier – Metz 1

På Stade de la Mosson ska två lag i gott slag stångas, och fördelen är helt klart hemmalagets. 0-5 i Paris är inget att haka upp sig på, utan det är resultaten dessförinnan som är intressanta; tre raka treor i seriespelet. En del ändringar i elvan väntas då Bertaud och Chotard (bägge utvisade mot PSG) utgår medan Ristic och Rulli ånyo är tillgängliga. Att nykomlingen Metz inte är indraget i bottenstriden kan tillskrivas hemmaspelet. Hade enkom bortatabellen räknats hade både målproduktion och poängskörd tillhört kategorin “svagare”. Maliern Adama Traoré är tveksam till spel och hade behövts framåt. Säker hemmaseger och dunkarspik!

6. Nimes – Dijon 2

Oftast är det allt eller inget när dessa lag möts, men 0-0 blev i det i höstas och var ändå det enda logiska då dessa två kombattanter är de absolut sämsta när det gäller att näta. 19 fullträffar vardera, och Nimes interna skytteliga leds av Renaud Ripart på fyra strutar, och då är det extra surt att denne hålls borta från spel på grund av en blessyr. I Coupe de France firade Dijon en stor triumf mot sina motståndare för bara någon vecka sedan då det blev hela 5-0 till senapslaget efter två mål av cupexperten Stephy Mavididi. Tvåan går in först, men det kan enkelt vända så hoppa krysset vid gardering.

7. Reims – Nice 1

Catenaccio-stilen är bägge lagens melodi, men det märktes inte på Reims som fullkomligt krossade Angers med 4-1 i den senaste omgången. 18-årige El Bilal Toure målade i sin debut, och är absolut i David Guions tankar när elvan ska formeras. Nice, på lika många poäng som hemmalaget, tog en prestigeseger när OL betvingades med 2-1. Le Gyms nummer 10, Adam Ounas, visades dock ut och stannar kvar hemma nere på Rivieran. Med den troliga ettan prickas maximalt värde in.

8. Toulouse – Strasbourg 1

Den sista franska kampen denna runda går i Toulouse. Värdarna har äntligen en hygglig målvakt i kroaten Lovre Kalinic. Det gjorde skillnad mot Amiens när de lilaklädda tog sin första pinne sedan oktober. Blir detta lyftet för hemmalaget? Strasbourg ligger en bra bit längre upp i tabellen, men är sällan bra på resande fot. Flera skador och mindre bra avkastning på gästerna gör att tecknen gör entré vänsterifrån.

9. Bayern München – Hoffenheim 1

DFB-pokal är framme i åttondelsfinal. I Tyskland säger en och annan bayrare att ordningen är återställd; FC Bayern München återtog serieledningen i Bundesliga i helgen efter 30 klockrena minuter borta mot Mainz (3-1), och nya mål av Lewandowski, Müller och Alcantara. En resultatmässigt strålande uppladdning inför cupåttondelen på Allianz Arena. Hoffenheim lyckas inte riktigt få grepp om Europaplatserna i seriespelet, trots att de blåklädda varit ganska stabila. Mot storlagen varierar emellertid resultaten, och ettan som nosar på 90% är välgrundad. Das Spik!

10. Zulte/Waregem – Club Brügge 2

En belgisk cupsemifinal följer. Lilla Waregem lyckades få med sig 1-1 från Brügge i det första mötet. Bara sex minuter efter att Club Brügges Mats Rits brutit dödläget kom Saido Berahinos kvitteringsmål. Samme Berahino satte 1-0 i 5-0-triumfen mot Waasland-Beveren, men serieledande FCB i skarpt läge är något helt annat. “Blauw-Zwart” har inte förlorat sedan Real Madrid var på besök i Belgien i december, och har endast ett bortanederlag i ligaspelet. David Okereke (nio baljor på 19 ligamatcher) och Mbaye Diagne sänkte gästerna i höstas, och nu sker samma sak. Bomba in tvåan!

11. Aberdeen – St. Johnstone 2

Den sista nationen vi besöker är kiltarnas förlovade land. På två bortakamper i följd har Aberdeen spelat 0-0. Mot Rangers är det förvisso mer än godkänt, men att i seriespelet under 2020 ännu inte ha spräckt nollan är illavarslande. St. Johnstone delade på poängen på McDiarmid efter 3-3 mot Hearts. Stevie May petade in två bollar, och gästerna har chansen att gripa ett av de sista halmstråna i jakten på en topp sex-placering, och har fått till det emellanåt på bortaplan på de senaste försöken. Skrällen i Aberdeen är möjlig så börja där.

12. Hearts – Kilmarnock 1

I en dryg månad har Hearts undvikit det som var vardagsmat under senvintern; nollpoängare. Steven Naismith och Liam Boyce var dessutom segerorganisatörer mot jätten Rangers (2-1) i den senaste hemmastriden. Tung bortakvittering i Perth (3-3) senast visar på stark moral hos värdarna. Kilmarnocks nya tränare Dyer har äntligen tagit en seger mot motstånd på sin egen nivå, men det är lite för tidigt för att säga att formen har vänt. En ensam etta i match 12 blir det!

13. Motherwell – Celtic 2

23 poäng bakom Celtic ligger Motherwell i Premiership, och 26 lär det bli efter 90 minuter. De grönvita ser ut att ta sin nionde ligatitel på lika många år efter att ärkerivalen Rangers tappat styrfart. 13 mål på fyra ligakamper talar även det sitt tydliga språk. 0-1 för Motherwell mot Livingston som ska tacka sin 21-årige burväktare Robby McCrorie att förlusten inte blev mycket större än så. Även om Glasgowklubben är populär bland de som streckar är det inget snack om saken – slagborrstvåan avslutar raden!

Till Europatipset

Bästa spiken!

Celtic – Med 5-2 krossade Celtic Motherwell i det senaste mötet, och då gästerna inte övertygar ska detta enbart kunna sluta med tre grönvita poäng.

Kupongens luring!

Southampton – Southampton har två bra resultat mot Spurs i liga och cup, och det vet Mourinho. Flytet Tottenham hade i den senaste kampen lär inte upprepa sig i den skrällglada FA-cupen. Come on you Saints!

Speltips & spelförslag på 128 rader

  1. Tottenham – Southampton x2
  2. Lazio – Hellas Verona 1x
  3. St. Etienne – Marseille 1x
  4. Brest – Bordeaux x2
  5. Montpellier – Metz 1
  6. Nimes – Dijon 12
  7. Reims – Nice 1
  8. Toulouse – Strasbourg 1x
  9. B.München – Hoffenheim 1
  10. Zulte/Waregem – Cl.Brügge 2
  11. Aberdeen – St. Johnstone x2
  12. Hearts – Kilmarnock 1
  13. Motherwell – Celtic 2

Speltips & spelförslag på 1296 rader

  1. Tottenham – Southampton 1×2
  2. Lazio – Hellas Verona 1x
  3. St. Etienne – Marseille 1×2
  4. Brest – Bordeaux x2
  5. Montpellier – Metz 1
  6. Nimes – Dijon 12
  7. Reims – Nice 1x
  8. Toulouse – Strasbourg 1×2
  9. B.München – Hoffenheim 1
  10. Zulte/Waregem – Cl.Brügge 2
  11. Aberdeen – St. Johnstone 1×2
  12. Hearts – Kilmarnock 1
  13. Motherwell – Celtic 2

Till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 5 februari, 2020