Eurovision: Sverige outsider enligt oddsen

Melodifestivalen avgjordes i helgen och Sveriges bidrag med Cornelia Jakobs är nu outsider att vinna Eurovision i maj.

I helgen avgjordes Melodifestivalen och bidraget som Sverige kommer att skicka till Eurovision i maj är ”Hold Me Closer” med Cornelia Jakobs. Men hur kommer den att stå sig i Eurovision?

Sverige klar outsider

Enligt färska odds från Bet365 så är Sveriges bidrag en outsider som att vinna årets tävling i Italien. Bidraget är tredjehandsfavorit i vinnarlistan hos spelbolaget dock till höga 8.00 gånger pengarna, med en blygsam viktad vinstchans på nästan 9 procent.

Sveriges bidrag kommer att inleda tävlingen i den andra semifinalen den 12 maj. Se datumen för Eurovision 2022 här >

Ukraina och Italien favoriter

Spelbolaget har två favoriter som de håller som klara favoriter före Sverige. Ukrainas bidrag ”Stefania” med Kalush Orchestra är favoriten till oddset 2.20 med en vinstchans på strax över 32 procent. Därefter spelas Italien till oddset 3.75 med bidraget ”Brividi” med Mahmood & Blanco, med en vinstchans på 19 procent. Notera dock att Italien är direktkvalificerade till finalen vilket påverkar bidragets odds.

Två bidrag återstår

Av de 40 bidrag som kommer att delta i Eurovision så är de två som vi fortfarande väntar på från Armenien och Azerbajdzjan.

Se alla bidragen här >

Vinnaroddsen på Eurovision 2022

Se nedan för de senaste vinnaroddsen för Eurovision 2022. Noter att oddsen uppdateras löpande och kan därmed skilja sig från oddsen i texten ovan.