Expekts Glenn Strömberg tippar Serie A

Serie A startar i helgen och Expekts spelexpert Glenn Strömberg har sin sluttabell klar. Vilka vinner? Vilka åker ur? Vilka överraskar? Här hittar du svaren från Strömberg!

Då börjar serie A igen och alla undrar hur det går.

Jag har min syn på saken klar, men måste förstås greppa den heta potatisen gällande statusen kring serie A nu när stora stjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Kaka har lämnat ligan.

Rent generellt är fotbollen fortfarande vansinnigt stor för italienarna, de lever för den och sina klubbar. Och visst finns det pengar.

Men det som behövs i Italien är helt klart bättre arenor för publiken. Klubbarna jobbar för att hitta egna anläggningar. Och större intäkter.

Vi bjuds fortfarande på fantastiskt bra fotboll i de stora matcherna på en hög nivå tekniskt och taktiskt när Inter, Juventus, Milan och Roma möts.

Skillnaden är när storlagen möter bottenlagen. Då gör man bara sitt. Man tar ledningen med 1-0 och bevakar sedan bara sin ledning. Det gör spelet lite tråkigt och förutsägbart jämfört med andra ligor.

De engelska och spanska lagen dominerar i Champions League, men jag tror att alla bävar för att möta Inter, Juventus eller Milan. Serie A är fortfarande bäst i världen defensivt och det är svårt att möta italienska lag.

Jag tror på en spännande säsong både i topp- och bottenstriden. Parma är mitt överraskningslag.

Så här tror Glenn Strömberg att det går:

Serie A odds från :Expekt:
Premiäroddsen från oddsjämförelsen

TOPPSTRIDEN

1) FC Internazionale (1.85)
Inter blir laget att slå. Tappat Zlatan, men fått Etoó och Milito. Ett väldigt
bra anfallspar. Lucio och Thiago Motta också bra köp. Inter blir riktigt starkt igen.

2) Juventus FC (3.85)
Kommer att jaga Inter i guldstriden. Juve har värvat högklassigt med Diego i spetsen.

3) AC Milan (4.25)
Utan Kaka. Och fortsätter ha Berlusconi som boss. Han är inte alls lika på, och har inte samma plånbok som förr. Milan känns lite på defensiven och laget är åldersstiget.

4) AS Roma (18.00)
Alltid intressanta. Det har inte hänt speciellt mycket i truppen. Totti nyckelspelare igen.

5) ACF Fiorentina (40.00)
På väg mot gruppspel i Champions League. En injektion för klubben, som inte har gjort några stora värvningar. Men man söker ett par till spelare till. Ungt, lovande lag. Beronde av Gilardino och Mutu.

6) SSC Napoli (125.00)
Lavezzi blir het igen. Quagliarella ett bra köp. Zuniga intressant köp för 7,5 miljoner euro från Siena. Hoffer också en bra striker. Stort tryck på spelarna, och på Donadoni som ny tränare.

7) S.S. Lazio (100.00)
Köpt loss Zarate. Mycket intressant spelare – och ett hett lag. Cruz på topp, och Rocchi är också en van mölgörare. Många bra alternativ framåt. Intressant att se hur nye tränaren Ballardini får ihop laget.

MITTENZONEN

8 ) UC Sampdoria (200.00)
Del Neri en mycket kompetent tränare. Kan ta ut rätt lag och forma en bra enhet. Cassano blir en nyckelspelare.

9) US Palermo (175.00)
Känns aningen överskattade denna säsong. Köpt några argentinare. Zenga får bekänna färg som tränare på heta Sicilien.

10) Genoa CFC (150.00)
Spelade en härlig fotboll förra säsongen. Tappat ryggraden med Ferrari, Motta och Milito men värvat bra ersättare, speciellt framåt. Genoa ser bra ut framåt igen.

11) Parma FC (500.00)
Tror Parma kan bli överraskning för många. Guidolin är en bra tränare. Försvaret ser ramstarkt ut och det finns kapacitet framåt. En nykomling med stor chans att hänga kvar.

12) Atalanta (300.00)
Min gamla klubb tror jag klarar sig ganska bra denna säsong också. Flyktade Flocchi och Cigarini är avbräck, men man har köpt en del bra spelare. Klubben går med plus och satsar på egna ungdomsverksamheten. Nya tränaren Gregucci kommer att forma ett något försiktigare Atalanta.

13) Udinese (225.00)
Har tappat Quagliarella vilket är kännbart. Hade en rejäl svacka i mitten av förra säsongen men blev sjua till slut. Brukar klara sig bra men kan få ett tuffare år i mittenskiktet. Di Natale viktig framåt.

BOTTENSTRIDEN

14) Cagliari (250.00)
Överraskade med en niondeplats förra säsongen. Tror inte på samma framgång i år. Nya brassen Nene får ögonen på sig.

15) AC Siena (275.00)
Enorm omsättning av spelare som kommit och gått. Har en bra tränare i Giampaolo som dock är kryssbenägen med sina lag. Värt att tänka på när man spelar på laget i ligan.

16) Chievo Verona (400.00)
Hängde kvar och gjorde detta bra. Di Carlo har gjort ett solitt jobb som tränare. Chievo kommer att brottas i botten men ska kunna klara sig kvar.

17) Catania (400.00)
Mycket starkt hemma på Sicilien. Det har inte hänt mycket på spelarfronten. Kan klara nytt kontrakt tack vare sina poäng på hemmaplan.

—————————————————————-

18) Bologna (500.00)
Di Vaio gjorde 24 mål förra säsongen. Bologna behöver en frälsarinsats igen. Har ett rutinerat lag men kommer att få slita i bottenstriden.

19) AS Bari (350.00)
Bari får det ganska tufft. Conte har lämnat som tränare och ersätts av Ventura. För en anonym tillvaro med en liten budget.

20) AS Livorno (500.00)
Tillbaka i serie A efter playoff-segern mot Brescia. Lucarelli är tillbaka och han trivs där. Men Livorno får stora problem att klara kontraktet.