FA-cupen: Manchester United – Arsenal

På måndagskvällen har vi ett stormöte i kvartsfinalen i FA-cupen när Manchester  United tar emot Arsenal på Old Trafford. United har inte övertygat i cupen så här långt och oddsen talar för ett jämnt möte.

Matchstart: 20:45
TV: TV10
Odds (1-X-2): 2,50 3,40 – 2,85

Oddsen hittar du hos MyBet

United har hankat sig fram i FA-cupen trots att man har mött på svagt motstånd hela vägen. Även i Premier League har man inte övertygat fullt ut under 2015 men ändå tagit de där viktiga poängen som innebär att man nu ligger på en fjärde plats i tabellen och är därmed i racet om Europa-platserna..

De regerande FA-cupmästarna Arsenal har å andra sidan tagit sig vidare i FA-cupen på ett övertygande sätt och har haft ett bra år så här långt. Det stora plumpet i Arsenals protokoll är plattmatchen och den svidande 1-3 förlusten mot Monaco för två veckor sedan i Champions League. I returen mot Monaco, nästa vecka, så måste Arsenal stå för en bragdartad upphämtning på bortaplan. Och att vinna i kväll är givetvis ett bra sätt för Arsenal att skaffa det självförtroende som man måste ha för att kunna köra över Monaco på bortaplan och ta sig vidare i Champions League.

Arsenal med svaga insatser mot United genom åren

Arsenal brukar få det svårt mot United och det är inte direkt tätt mellan segrarna för Arsenal i inbördes möten. Senast Arsenal vann mot United var på hemmaplan i Premier League 2011 och dessförinnan får vi gå tillbaka till 2008 då man också vann på hemmaplan i ligan. Senast Arsenal vann ett möte på Old Trafford var 2006 då man vann med 1-0, även det mötet i Premier League.

I FA-cupen har lagen möts fem gånger under 2000-talet med tre vinster till United och två till Arsenal. United har dock vunnit de två senaste mötena iFA-cupen lagen emellan och senast Arsenal stod som vinnare var 2005 då man vann på hemmaplan efter straffar.

Skadedrabbat Arsenal

Arsenal har som vanligt en skadedrabbad trupp med bland annat Wojciech Szczesny, Mathieu Flamini,Nacho Monreal, Mikel Arteta, Jack Wilshere och Mathieu Debuchy borta. United kommer att sakna mittbacken Jonny Evans som är avstängd.

Jämna odds från spelbolagen med United som knapp oddsfavorit

Kikar vi på oddsen inför denna kvartsfinal så är de oehört jämna, detta trots att United borde vara stor favorit hemma mot Arsenal med tanke på tidigare resultat. Ett bet hos spelbolaget MyBet ger oddset 2,50 på United och 2,85 gånger pengarna på Arsenal som vinnare i kväll.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 9 mars, 2015