Final i Fotbolls-EM Spanien – Italien

Äntligen är det dags för final i Fotbolls-EM 2012. Lagen som möts är Spanien och Italien. I gruppspelet slutade det oavgjort, 1-1, mellan lagen men nu ska det avgöras vilket lag som är bäst. Tittar man på oddsen från spelbolagen så väntas Spanien försvara sin titel.

Matchstart: 20:45
TV: Tv4, Tv4 Sport Xtra
Livestreaming: Fotbollskanalen.se

Innan Fotbolls-EM 2012 började var Italien uträknat av de flesta att vinna mästerskapet. Laget var i kris efter den senaste spelarhärvan och truppen bestod av flera oprövad kort i de stora mästerskapen. Men Italien har nu motbevisat alla tvivlare.

Spanien och Italien möttes redan i gruppspelets första match. Italien bjöd då på ett förvånansvärt bra motstånd i en match som slutade 1-1, men med bud på ännu fler mål från båda håll.

I slutspelet är det dock Italien som har övertygat mest. I kvartsfinalen så dominerade laget stundtals mot England i kvartsfinalen, trots det gick matchen till förlängning och straffar. I semifinalen mot, spelbolagens favorit, Tyskland så överglänste det italienska laget tyskarna i de flesta lagdelarna. Det var inte förens mot slutet av matchen som Tyskland kom upp till en någorlunda nivå vilket resulterade in en straff som betydde 1-2. Men det var på övertid och då var det försent.

Till skillnad mot Italien så hade Spanien stora problem i sin semifinal mot Portugal. Portugal pressade högt och hotade hela tiden med vassa kontringar. Dock utan reslutat. Portugal var inneffektiva och kunde inte förvalta de chanser som gavs. Det resulterade i en förlängning och slutligen straffar.

Även om Spanien är favorit i finalen mot Italien, hos exempelvis spelbolaget Paf till 2,05 gånger pengarna, känns det ändå som att Italien har en god chans. Detta trots att Spanien är rankad som nummer ett i världen och är både regerande EM- och VM-mästare. Därmed är oddset 4,20 gånger pengarna hos Paf för en italiensk vinst något att fundera på för alla spelsugna.

< ?php $bet_obj_array = array(56412); include('oddsjamforelse/templates/odds_match.php'); ?>