Följ US-Open med Unibet

Det har varit ett mycket bra år för Robin Söderling där finalen i Franska Öppna sticker ut mest. Nu är det dags för säsongens sista Grand Slam i New York och Söderling inleder mot Albert Montanes. Tar svensken sig vidare? Unibet har oddsen på US Open!

Det har inte varit någon optimal uppladdning för Robin Söderling inför US Open. 25-åringen har haft problem med en överansträngd armbåge och han har bara spelat tre matcher under augusti.

I Washington tvingades han lämna walk over mot Juan Martin Del Potro i kvartsfinalen och sedan kom han inte till start i Masters-turneringen i Montreal.

För två veckor sedan blev det respass direkt mot Lleyton Hewitt i Cincinnati. Albert Montanes är en utpräglad grusspelare och det är på favoritunderlaget som framgångarna har kommit i år.

I Estoril tog han hem sin andra titel i karriären och i Casablanca nådde han semifinal. Även Montanes har dragits med skadeproblem och spanjoren har inte spelat en match sedan i början av juli.

12-rankade Söderling ska normalt inte ha några problem med att besegra 47-rankade Montanes. Det står visserligen 1-0 i inbördes möten till Montanes, men det var i Franska Öppna för två år sedan och då gav Söderling upp i andra set.

Är Söderling hel och fräsch ska han vinna det här i tre raka set.

Federer favorit i årets US-Open

Förstaseedade Roger Federer är på jakt efter sin sjätte raka titel och 1364-rankade hemmaspelaren Devin Britton ska inte vara något hinder på vägen.

Även förhandsfavoriter som Andy Roddick och Nikolay Davydenko kan se fram emot enkla segrar i första rundan.

Jämn match att vänta

En av de jämnaste matcherna på förhand är mötet mellan 23-seedade Philipp Kohlschreiber och italienaren Andreas Seppi.

Kohlschreiber har varit i rutten form efter Wimbledon men i Grand Slams brukar han prestera bra. 48-rankade Seppi trivs bäst på grus men han kan bjuda på bra tennis även på snabbare underlag.

För två veckor sedan pressade han exempelvis världstrean Rafael Nadal till två tiebreaks i Cincinnati. Kohlschreiber knapp favorit i en match som mycket väl kan gå till fem set.

Odds på utvalda matcher, herrar – :Unibet:

Söderling, R – Montanes, A 1,06 – 9,00
Federer, R – Britton, D 1,01 – 50,00
Kohlschreiber, P – Seppi, A 1,65 – 2,18

Odds på utvalda matcher, damer – :Unibet:
Glatch, A – Williams, Serena 20,00 – 1,01
Dushevina, V – Williams, Venus 9,50 – 1,05
Safina, D – Rogowska, O 1,01 – 20,00

Hos Unibet kan du även spela Live på US-Open tennisen

Läs mer om US-Open

Skribent: Johan

Skriven den 31 augusti, 2009