bet365

Fotbolls-EM 2024: Oddsen inför åttondelsfinalerna

 • 100% upp till 1000 kr
 • Omsättningskrav 8x, minsta odds 1.80
 • Läs mer om Bethard
 • Nylanserad hemsida
 • Snabba uttag
 • Grymma odds
Oddsen på åttondelsfinalerna i fotbolls-EM 2024 - Spelschema, datum, matcherna, tv-tider, stream

Fotbolls-EM börjar nu på allvar med slutspelet och åttondelsfinalerna, efter ett gruppspel där de flesta lagen tar sig vidare ifrån. Bland dessa åttondelsfinaler är det ett antal möten som sticker ut som bland annat Tyskland – Danmark, Frankrike – Belgien och Schweiz – Italien. Och jag ghar kollat in oddsen från Bethard.

Schema & matcherna för åttondelsfinalerna

Schweiz vs Italien

Matchstart: 2024-06-29 18:00 svensk tid
Plats: Olympiastadion Berlin, Berlin
Se matchen på: SVT2, SVT Play

Italien, som slutade tvåa i Grupp B bakom Spanien, och är favorit att vinna. Historiskt sett har Italien haft övertag i möten med Schweiz, med en 3-0-seger i EM 2021 som senaste stora triumf. Schweiz däremot har visat styrka i gruppspelet och säkrade sin plats med en andra plats i Grupp A. Tidigare möten i VM-kvalet 2022 resulterade i två oavgjorda matcher, vilket gör detta möte lite mer osäkert.

Oddsen för att gå vidare:

 • Schweiz: 2.17
 • Italien: 1.70

Gå till Bethard

Oddsen från Bethard pekar på att Italien har en klar chans att gå vidare, med en något bättre form och historisk överlägsenhet i tidigare möten. Schweiz kan dock inte räknas bort då deras stabila gruppspel visat att de kan konkurrera med de bästa i tidigare turneringar.

Tyskland vs Danmark

Matchstart: 2024-06-29 21:00 svensk tid
Plats: BVB Stadion Dortmund, Dortmund
Se matchen på: TV4, TV4 Play

Hemmanationen Tyskland, vinnare av Grupp A, möter Danmark som slutade tvåa i Grupp C. Tyskland har visat dominans med klara vinster i EM, inklusive en 5-1-seger över Skottland. Danmark å andra sidan, har haft en turnering utan att övertyga, med tre oavgjorda matcher. Historiskt sett har Tyskland haft övertaget i tidigare möten, men Danmarks kampvilja kan inte underskattas.

Oddsen för att gå vidare:

 • Tyskland: 1.29
 • Danmark: 3.65

Gå till Bethard

Tyskland är tydliga favoriter att gå vidare, med oddsen hos Bethard kraftigt till deras fördel tack vare deras starka prestationer hittills. Danmark, med en rad oavgjorda matcher, behöver höja sitt spel för att ha en chans att slå ut de tyska jättarna.

England vs Slovakien

Matchstart: 2024-06-30 18:00 svensk tid
Plats: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen
Se matchen på: SVT2, SVT Play

England, som toppade Grupp C, är storfavoriter mot Slovakien, som tog sig vidare som en av de bästa treorna från Grupp E. England har visat stark form med en stabil defensiv och har vunnit deras senaste inbördes möten. Det som talar mot England är att de inte har fått offensiven att funka. Höjer sig inte England till detta möte så kan det mycket väl krävas ett straffavgörande, som inte är Englands främsta gren. England ska vara favoriter men det finns ändå en liten osäkerhet kring taktiken.

Oddsen för att gå vidare:

 • England: 1.17
 • Slovakien: 5.10

Gå till Bethard

Oddsen för att England ska gå vidare är mycket klara, baserat på deras starka gruppspel och tidigare segrar mot Slovakien. Slovakien måste överträffa sig själva för att kunna ställa till med en överraskning mot ett starkt engelskt lag.

Spanien vs Georgien

Matchstart: 2024-06-30 21:00 svensk tid
Plats: Cologne Stadium, Köln
Se matchen på: TV4, TV4 Play

Spanien möter Georgien efter att ha dominerat Grupp B med tre raka segrar. Georgien har kämpat sig vidare från Grupp F, och står inför en tuff utmaning. Spanien har en stark inbördes historik mot Georgien med flera stora vinster, inklusive en 7-1-seger i EM-kvalet 2024. Spanien är tydliga favoriter att gå vidare. Georgien skrällde dock mot Portugal i den sista omgången av gruppspelet, men det är inte mycket som talar för att de gör det igen.

Oddsen för att gå vidare:

 • Spanien: 1.07
 • Georgien: 8.80

Gå till Bethard

Oddsen hos Bethard speglar Spaniens överlägsenhet, med en mycket hög chans att de tar sig vidare. Georgien, trots sin kampvilja, har en stor uppförsbacke framför sig och måste prestera på sin absoluta topp för att kunna rubba spanjorerna.

Frankrike vs Belgien

Matchstart: 2024-07-01 18:00 svensk tid
Plats: Düsseldorf Arena, Düsseldorf
Se matchen på: TV4, TV4 Play

Frankrike, som slutade tvåa i Grupp D, ställs mot Belgien, tvåa i Grupp E. Denna match är en av de mest efterlängtade, med tanke på tidigare möten där Frankrike slog Belgien i VM 2018 och Nations League 2021. Med starka prestationer från båda lagen kan denna match gå åt vilket håll som helst, men Frankrike har ett klart övertag enligt oddsen. Kylian Mbappe är en nyckelspelare för Frankrike. I andra riktningen så måste Lukaku få till målskyttet för Belgien.

Oddsen för att gå vidare:

 • Frankrike: 1.41
 • Belgien: 2.93

Gå till Bethard

Portugal vs Slovenien

Matchstart: 2024-07-01 21:00 svensk tid
Plats: Frankfurt Arena, Frankfurt am Main
Se matchen på: TV4, TV4 Play

Portugal, som toppade Grupp F, är favoriter efter starka gruppspelsinsatser. Slovenien, som kom trea i Grupp C, har en tuff uppgift framför sig. Tidigare möten mellan lagen har resulterat i en vinst för Slovenien, vilket kan ge dem ett psykologiskt övertag. Men ett stjärnspäckat Portugal borde köra över detta Slovenien.

Oddsen för att gå vidare:

 • Portugal: 1.17
 • Slovenien: 5.10

Gå till Bethard

Oddsen hos Bethard för att Portugal ska gå vidare är mycket klara, med tanke på deras starka form och tidigare prestationer. Slovenien kommer behöva spela på sin allra högsta nivå för att ha en chans att avancera.

Rumänien vs Nederländerna

Matchstart: 2024-07-02 18:00 svensk tid
Plats: Fußball Arena München, München
Se matchen på: SVT2, SVT Play

Rumänien tar sig an Nederländerna efter att ha kämpat sig till en andraplats i Grupp E. Nederländerna, som slutade trea i Grupp D, är favoriter med tanke på deras historik och framstående spelare. Tidigare möten har oftast slutat i seger för Nederländerna, vilket gör dem till favoriter även denna gång. Men det finns lite frågetecken i Nederländerna. Likt England så finns det potential men att de inte har övertygat rent taktiskt.

Oddsen för att gå vidare:

 • Rumänien: 4.60
 • Nederländerna: 1.20

Gå till Bethard

Oddsen pekar tydligt mot en nederländsk seger, med Rumänien som underdog. För att Rumänien ska gå vidare krävs en prestation utöver det vanliga och att de lyckas utnyttja eventuella svagheter hos Nederländerna.

Österrike vs Turkiet

Matchstart: 2024-07-02 21:00 svensk tid
Plats: Leipzig Stadium, Leipzig
Se matchen på: SVT1, SVT Play

Österrike möter Turkiet i den sista åttondelsfinalen. Österrike, som vann Grupp D, har en fördel med tanke på deras starka prestationer hittills i turneringen. Turkiet, som slutade tvåa i Grupp F, har dock visat att de kan, med bland annat en klar seger över ett stabilt Georgien.

Tidigare möten mellan dessa lag har varit jämna, men Österrike har verkligen övertygat så här långt spelmässigt. Vilket återspeglas i oddsen.

Oddsen för att gå vidare:

 • Österrike: 1.42
 • Turkiet: 2.89

Gå till Bethard

Vinnaroddsen för Fotbolls-EM 2024

Oddsen hos Bethard visar att England är fortsatta favoriter att vinna turneringen, till oddset 4.50, tätt följt av Spanien på 5.60. Det som framförallt talar till Englands fördel är att de är i rätt sida av slutspelsträdet.

Frankrike och Tyskland spelas därefter båda till oddset 7.00, medan Portugal ligger på 7.50.

Nederländerna, Italien och Österrike är därefter outsiders till oddsen 13.00, 17.00 och 20.00 respektive.

Gå till Bethard

Lag Odds
England 4.50
Spanien 5.60
Frankrike 7.00
Tyskland 7.00
Portugal 7.50
Nederländerna 13.00
Italien 17.00
Österrike 20.00
Belgien 35.00
Schweiz 35.00
Turkiet 65.00
Danmark 80.00
Rumänien 125.00
Slovakien 200.00
Georgien 200.00
Slovenien 250.00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 28 juni, 2024