Fotbolls-EM: England – Island

England och Island gör i kväll upp om en plats i kvartsfinalen i Frankrike-EM. Det är ett pressat England som förväntas vinna mot den lilla önationen Island som tagit alla med storm under kvalet och mästerskapet. Kikar vi på oddsen är de mycket låga på en seger till England.

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,50 – 4,10 – 9,50
Att vinna (1-2):1,20 – 4,33
Över/under 2,5 mål:2,10 – 1,66
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,37 – 1,53

Odds från Ladbrokes >

Island resa till och under detta EM har varit snudd på osannolik. Den lilla önationen med 300 000 invånare har slagit nationer som Holland, Tjeckien och Turkiet i kvalet och väl i mästerskapet tagit poäng av Portugal och vunnit en avgörande match mot Österrike i grupp F. Nu är man vidare till åttondelsfinalen som grupptvåa i sitt första mästerskap någonsin.

För motståndet i åttondelsfinalen står ett England som har mycket mer att bevisa. Ett England som också blev grupptvåa men var klar favorit att vinna grupp B på förhand. England kryssade mot både Ryssland och Slovakien och vann mot Wales, trots att man var illa ute, med det räckte inte hela vägen. Än värre var att just Wales, Englands brittiska lillebror, snodde åt sig gruppsegern och är även vidare till kvartsfinal efter seger mot Nordirland i åttondelsfinalen. Att vara sämre än Wales skulle vara oacceptabelt för England och att åka ut mot Island vore minst lika illa.

Pallar England för trycket?

Spelmässigt har England inte fått allt att stämma trots att man har offensiva spelare av högsta klass så det räcker och blir över. Ett defensivt präglat Island passar egentligen England dåligt och Lars Lagerbäck har ännu bara goda minnen från möte mot England med bland annat Sverige. Pressen på detta Engelska landslag är nu stor och ju mer tiden går, utan mål från Englands sida, ju mer kommer vi få se ett stressat England.

England stor oddsfavorit

Men England ska och borde vinna detta möte oavsett hur pressade de är. Ser man till truppen så har man många vapen att använda sig av för att ta sig igenom Island defensiv. Kikar vi på oddsen från spelbolagen så tror de att England kommer att reda ut detta och gå vidare till kvartsfinalen. Och ett spel hos Ladbrokes på att England vinner matchen ger just nu låga 1,50 gånger pengarna medan ett spel på Island ger hela 9,50 gånger pengarna. Ett spel inklusive straffar och övertid ger oddset 1,20 på England och oddset 4,33 på Island.