Fotbolls-EM: Frankrike – Island

  • 500 kr i gratisspel
  • Omsättningskrav: 1x, minst odds 1.80
  • Läs mer om Leo Vegas
  • Kom igång snabbt med Bankidentifikation.
  • Experter på betting i mobilen.
  • Stort utbud av streamade matcher.
18+ år – Spela ansvarsfullt, Stödlinjen, Spelpaus, Läs fullständiga regler och villkor här. Erbjudandet gäller nya spelare från 17 januari 2024 och framåt. Min. insättning 100 kr. Inget omsättningskrav.

Island överraskade alla när man stod för en av EM-historiens största skrällar när man besegrade England i åttondelsfinalen i Fotbolls-EM. I kväll är det hemmanationen Frankrike som står på tur och oddsen är återigen emot Island, men kan man göra det igen?

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,45 – 4,50 – 8,50
Att vinna (1-2): 1,14 – 5,50
Över/under 2,5 mål: 1,95 – 1,85
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,20 – 1,61

Odds från LeoVegas >

Frankrikes åttondel mot Irland blev inte så enkel som man trodde. Efter den första halvleken så ledde Irland med 1-0 och Frankrike var skakat. Men Frankrike repade mod i den andra halvleken och genom Antoine Griezmann gjorde man både 1-1 och 2-1. Irlands kämparvilja räckte inte hela vägen och efter det röda kortet kort efter Frankrikes ledningsmål var spiken i kistan som tog Frankrike vidare.

Island stod för en stor skräll mot England i åttondelsfinalen

Island som stod för en av EM-historiens största skrällar någonsin när den lilla önationen lyckades besegra England i sin åttondelsfinal. Ett England som tog ledningen på en straff tidigt i den första halvleken men Island kvitterade kort därefter och en kvart senare hade Island övertagit ledningen med 2-1. Island försvarade sig bra och försökte hålla i bollen mot ett England som febrilt försökte hitta vägar genom Islands försvarsmur. England stod i slutändan för en blek insats och man hade ett fåtal chanser att kvittera men det ville sig inte och Island är nu sensationellt vidare till en kvartsfinal i sitt för EM.

Tuffare utmaning för Island mot Frankrike

Mötet mot Frankrike kommer dock att bli en ännu tuffare utmaning för Island. Det är mycket som talar till Frankrikes fördel. Man har hemmaplan, man spelar på nationalarenan Stade de France, man har en bättre trupp än både England och Island samt att åttondelsfinalen mot Irland var ett bra genrep då mötet mot Island lär bli en liknande match.

Frankrike har aldrig förlorat mo Island

Ser vi till inbördes möten så har Frankrike aldrig förlorat mot Island även om vänskapsmatchen under 2012 blev en målrik historia som Frankrike vann med 3-2. Den senaste tävlingsmatchen mellan lagen spelade i kvalet till EM 2000 och då vann Frankrike med 3-2 och det andra mötet i kvalet slutade 1-1.

Spelbolagen tror inte på en ny Islands-skräll.

Kikar vi på oddsen från spelbolaget så tror man inte på en ny skräll för Island. Oddsen från spelbolaget LeoVegas ger 1,45 på en seger till Frankrike och 8,50 om Island vinner matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 juli, 2016