Fotbolls-EM: Frankrike – Rumänien

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Nu är det dags för Fotbolls-EM att kicka igång i Frankrike. Hemmanationen Frankrike är givetvis först ut i kvällens premiären och kommer då att möta Rumänien. Kikar vi på oddsen är Frankrike given favorit.

Matchstart: 21:00
TV: TV4
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 1,36 ? 5,00 – 12,00
Att vinna (1-2): 1,08 – 8,00
Över/under 2,5 mål: 2,00 – 1,72
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,37 – 1,50
Att Olivier Giroud nätar: 2,25
Att A. Griezmann nätar: 2,50

Odds från Ladbrokes >

Frankrike och Rumänien ställs mot varandra, i grupp A, när Fotbolls-EM ska dra igång i kväll. Och det som oroar lite för Frankrike inför denna premiärmatch är att det har blivit många oavgjorda matcher mot Rumänien genom åren. Under 2000-talet  har lagen möts fem gånger med fyra oavgjorda som resultat. Den enda franska segern var i det föregående kvalet till EM 2012 då Frankrike vann med 2-0 på hemmaplan mot Rumänien. Dessutom har Frankrike en tradition av att underprestera i EM-premiärerna 0-0 i premiären mot England 2012 och 0-0 mot just Rumänien i premiären 2008.

Ett skadedrabbat Frankrike

Frankrike har drabbats av en del tunga skador inför detta mästerskap samtidigt som man har en del spelare bort på grund av andra orsaker. Först och främst har man Lass Diarra och Raphael Varane på skadelistan samtidigt som storspelare som Samir Nasri, Franck Ribery, Mamadou Sakho och Karim Benzema saknas inte åker med till EM av olika anledningar.

Offensivt starkt Frankrike ska bryta trenden

Det som talar klart till Frankrikes fördel denna gång är att man har en väldigt offensivt lag och kommer att spela en 4-3-3 uppställning. Med offensiva och målglada spelare som Antoine Griezmann, Olivier Giroud och Anthony Martial kan detta Frankrike ge Rumänien en riktigt tuff uppgift. Kikar vi på Frankrikes senaste träningsmatcher så har man gjort minst två mål i varje match och med totalt 12 mål över de tre matcherna.

Frankrike med defensiva problem

Frankrike har ett mittbackspar som inte har spelat in sig på grund av skador och sju insläppta på de fyra senaste matcherna talar lite för att detta Frankrike har problem att hålla tätt. Detta kommer antagligen inte bli ett problem i kväll då Rumänien inte direkt har den vassaste offensiva kraften, men senare i turneringen kan Frankrike få problem om nu inte mittbacksparet hinner spela in sig.

Frankrike stor vinnarfavorit om vi kikar på oddsen

Kikar vi på oddsen från spelbolagen är de övertygade om att detta offensiva Frankrike inte kommer att kryssa mot Rumänien. Ett spel på en fransk seger ger just nu låga 1,36 gånger pengarna hos Ladbrokes samtidigt som ett spel på en rumänsk seger ger hela 12,00 gånger pengarna. Skulle det återigen bli oavgjort ger det det hela 5,00 gånger pengarna. Att det blir en målsnål tillställning tror också Ladbrokes då man ger 2,00 på under 2,5 mål.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 juni, 2016