Fotbolls-EM: Oddsen inför gruppspelet

  • 100% upp till 500 kr
  • Omsättningskrav 1x, minsta odds 1.75
  • Läs mer om Betway
  • Trevliga oddsboostar.
  • Satsar stort på E-sport.
  • Stort utbud.
18+ | Stödlinjen.se | Endast nya kunder. Spela för värdet av din första insättning till lägsta odds 1,75 för att få gratisspelet (som högst 500 kr). Vi matchar då din insättning upp till 500 kr. Endast insättning med Trustly eller kort. Vinster från gratisspel har inga omsättningskrav.

Nu är grupperna klara till Fotbolls-EM i Frankrike. Sverige hamnade i en tuff grupp men oddsen är ändå på Sveriges sida att de kvalificerar sig till slutspelet.

Sverige tog sig med nöd och näppe vidare till fotbolls-EM nästa sommar i Frankrike genom att besegra Danmark i play-off. Med tanke på det svaga kvalet så blev Sverige lågt seedade vilket resulterade i en sämre position inför lottningen av grupperna, och det blev en mardrömslottning.

Sverige kommer att få tampas med Irland, Italien och Belgien i grupp E, vilket blir en rejäl utmaning för Sveriges del. Tidigare har det varit så att endast topp två från varje grupp går vidare till slutspelet men när EM nu har utökats till 24 lag så går även fyra av de sex bästa treorna vidare, och det ökar Sveriges chanser rejält. Sverige kommer att inleda EM:et med att möta det ”lättaste” laget i gruppen nämligen Irland, och tre poäng är då av yttersta vikt.

Kolla in spelschemat för Fotbolls-EM

Kikar vi på oddsen från betway så ger spelbolaget Sverige goda chanser att gå vidare till slutspelet och ger i dagsläget oddset 1,66 gånger pengarna. Det är ett väsentligt lägre odds än gruppkonkurrenten Irland, som ges oddset 2,62, samt ett lägre odds än två andra grupptreor. Belgien och Italien är odiskutabla favoriter att bli topp två i Sveriges grupp till oddsen 1,12 respektive 1,16 gånger pengarna, så att hoppet är inte stort att Sverige kan slå sig in mellan dessa två.

I övriga grupper är lag som Frankrike, Spanien, England, Portugal, Tyskland, Polen och Österrike klara favoriter att avancera. I grupp B är det dock jämna odds mellan Wales och Slovakien och i grupp D är det nästan jämnt skägg mellan Tjeckien och Turkiet.

Gå till betway för att betta på Fotbolls-EM

Att kvalificera sig från gruppen i Fotbolls-EM

Grupp A
Frankrike 1,02
Schweiz 1,28
Rumänien 1,72
Albanien 2,62
Grupp B
England 1,10
Ryssland 1,33
Wales 1,61
Slovakien 1,83
Grupp C
Tyskland 1,02
Polen 1,20
Ukraina 1,61
Nordirland 3,00
Grupp D
Spanien 1,04
Kroatien 1,40
Tjeckien 1,80
Turkiet 1,83
Grupp E
Belgien 1,12
Italien 1,16
Sverige 1,66
Irland 2,62
Grupp F
Portugal 1,10
Österrike 1,20
Island 1,61
Ungern 2,37

Odds från betway

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 16 december, 2015