Fotbolls-EM: Polen – Portugal

I kvällens första kvartsfinal i Frankrike-EM är det Polen och Portugal som gör upp, två lag som hankat sig fram genom turneringen med övertidssegrar på båda håll. Kikar vi på oddsen är Portugal favorit att avancera till semifinalen.

Matchstart: 21:00
TV: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,50 – 4,10 – 9,50
Att vinna (1-2):1,20 – 4,33
Över/under 2,5 mål:2,10 – 1,66
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,37 – 1,53

Odds från Ladbrokes >

Polen och Portugal är de två som kanske imponerat minst av de åtta lagen som tog sig vidare till kvartsfinalerna. Och Polen och Portugal var de enda lagen som tog vidare efter övertid, Polen efter straffar och Portugal med ett övertidsmål.

Polen ett sparkapital i Lewandowski

Polen är det lag som har gjort minst mål av lagen som är kvar men har en stark defensiv och Shaqiris drömmål av Schweiz i åttondelsfinalen är lagets enda insläppta så här långt i turneringen. Trots att Polen kanske inte är det målgladaste laget så har man en tydlig spelidé och har skapa mängder med målchanser och om lagets stora stjärna Robert Lewandowski fått några av dessa chanser så hade sannolikt målskörden varit betydligt bättre. Än så länge är dock Lewandowski mållös och därmed finns det ett sparkapital i honom för Polen.

Portugal utan att vinna en match under ordinarie speltid

Portugal var det enda laget som tog sig vidare från gruppspelet utan att vinna en enda match i gruppspelet, tre kryss totalt, genom att bli tre i grupp f. Till skillnad från Polen så saknar Portugal en tydlig spelidé och man förlitar sig mycket på att Cristiano Ronaldo och Nani på topp ska prestera. Med 5-4 i målskillnad är Portugal det lag som har sämst målskillnad av alla lag som är kvar. Ska Portugal ha en chans på EM-titeln, som varit målet en längre tid, så gäller det att man höjer spelet några snäpp.

Portugal klar favorit att gå vidare

Känslan är att denna kvartsfinal kommer att bli mycket jämn och tight. Kikar vi på oddsen är de relativt höga på båda lagen som vinnare men med en klar fördel till Portugal. Och spelbolaget Ladbrokes ger 3,75 om Polen vinner under ordinarie speltips och oddset 2,40 om Portugal gör så. Om matchen går till förlängning så ger det oddset 3,00. Kikar vi på oddsen att gå vidare till semifinal så är Portugal klar favorit till oddset 1m57 mot oddset 2,30 på Polen.