Fotbolls-EM: Portugal – Island

Portugal och Island möts i kvällens sena match i grupp F i Fotbolls-EM och kikar vi på oddsen är Portugal stor favorit.

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,45 – 4,35 – 9,50
Att vinna (1-2):1,11 – 7,50
Över/under 2,5 mål:2,25 – 1,68
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,45 – 1,55
C Ronaldo för första målet:3,75

Odds från Unibet >

Lars Lagerbäcks Island stod för en riktig skräll i kvalet när man tog en av direktplatserna till Franrike-EM från grupp A för både Turkiet och Holland. På vägen till mästerskapet så visade man styrka med vinster mot Holland två gånger om, Turkiet och gruppettan Tjeckien. Avancemanget gör att island nu går in i sitt första stor mästerskap någonsin, givetvis en stor triumf för ett sådant litet land.

Portugal vann sin kvalgrupp

Islands ställs nu på mot Portugal i öppningsmatchen ett Portugal som planenligt vann sin kvalgrupp med ett Danmark i brygga som tuffaste motståndare, dock blev det Albanien som till sluts knep andra platsen. Så den gruppen var inte mycket till motstånd för Cristiano Ronaldo och co.

Det kommer bli tufft för Island att hålla nollan mot ett Portugal som jagar en titel

Även om Island lyckades slå ett svagt Holland två gånger om i kvalet så kommer man nu istället möta ett motivera Portugal, med Ronaldo i spetsen, som trånar efter en stor mästerskapstitel. Vi kan räkna med att Island kommer att få kämpa med näbbar och klor för att freda sig från Portugals offensiv. Dock är inte Portugals försvarsspel den bästa och Island har vassa kontringar och är vassa på fasta situationer och kan mycket väl straffa Portugal. Den stora frågan är om det kan hålla tätt bakåt.

Portugal har vunnit de två mötena mot Island

Lagen har möts två gånger tidigare och då har det blivit två segrar till Portugal, i kvalet till EM 2012, dock har det varit målrika matcher med sex mål för Portugal och fyra för Island över de två mötena.

Båda lagen har målrika träningsmatcher bakom sig

Inför denna premiär så har båda lagen laddat upp med målrika vinster då Island vann mot Liechtenstein med klara 4-0 och Portugal vann över Estland med förkrossande 7-0. Dock ska de nämnas att Portugal var uddlösa i mötet mot England dessförinnan, utan Ronaldo, som man förlorade med 0-1. Värt att nämna är att Island har förlorad tre av de fem senaste träningsmatcherna, mot Danmark, Norge och USA dock med uddamålet alla gångerna.

Portugal klar oddsfavorit

Kikar vi på oddsen är dock spelbolagen övertygade om att Portugal vinner denna match, och man klandrar dem inte. Portugal har ju ett avsevärt bättre lag på pappret med Ronaldo som en matchvinnare. Därmed är det inte konstig att Unibet ger just nu låga 1,45 om Portugal vinner och hela 9,50 om Island skulle vinna matchen. Ett oavgjort resultat skulle ge 4,35 gånger pengarna och gör Ronaldo det första målet så har Unibet boostat oddset till hela 4,00 gånger pengarna.