Fotbolls-EM: Portugal – Wales

Portugal och Wales gör upp i onsdagens första semifinal i Fotbolls-EM i Frankrike. Den första finalisten ska nu tas fram och oddsen talar klart till Portugals fördel mot EM-debutanten Wales som skrällt sig hela vägen till semifinalen.

Matchstart: Onsdag 21:00
TV: TV4, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,22 – 3,05 – 4,10
Att vinna (1-2):1,52 – 2,63
Över/under 2,5 mål:2,70 – 1,49
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,07 – 1,69

Odds från Unibet >

Portugal har kryssat sig fram i detta EM. I gruppspelet så blev det två oavgjorda matcher och under slutspelet har de båda matcherna mot Kroatien och Polen avgjorts efter full tid. Åttondelsfinalen mot Kroatien avgjordes efter ett mål under övertid, efter en mållös match, och mot Polen så blev det 1-1 efter full tid och under straffläggningen så drog Portugal det längsta strået.

Kvartsfinalen mot Polen var ett fall framåt för Portugal

Portugals spel har inte varit det bästa i detta mästerskap, därav alla de kryssade matcherna. Defensivt så har man sett starka ut men offensivt så kommer man inte loss, trots att man har en av världens bästa spelare i Cristiano Ronaldo på topp. Ronaldo har inte kommit upp till nivå alls och varit en stor besvikelse så här långt, trots sina två mål. Det som dock bådar gott för Portugal är att kvartsfinalen mot Polen var ett klart fall framåt spelmässigt samtidigt som den unge talangen Renato Sanches levererade när han gjorde Portugals enda mål.

Portugal längtar efter en titel

Portugal har varit i fyra EM-semifinaler tidigare men endast en gång har man gått vidare till finalen. Portugals enda final var under EM 2004 på hemmaplan då mötte man Grekland men det blev en oväntad och högst traumatisk förlust. Portugal har suktat efter en stor mästerskapstitel länge och när man nu möter EM-debuten Wales så är pressen stor att man ska gå vidare till finalen, där man kommer att ställas mot Tyskland eller Frankrike.

Wales stod för en stor skräll mot Belgien

EM-debutanten Wales har överraskat alla i detta mästerskap. Det är lätt att lägga mycket fokus på Island som den stora skrällen i detta mästerskap, vilket det givetvis var när man slog England, men Wales har varit en rejäl överraskning som nästan kan sättas i paritet med Islands bragd. Wales vann sinn grupp genom att vinna över både Ryssland och Slovakien och var inte långt ifrån att ta poäng av England. Matchen mot Nordirland i åttondelsfinalen var kanske inte den mest välspelade i EM-historien men Wales utgick med en 1-0 seger. I kvarten mot Belgien så stod Wales emot otroligt bra och visade att man kommer långt med ett starkt försvarsspel och att ta till vara på de fasta situationerna och kontringar som ges.

Stora avbräck för Wales

Det som dock skakar Wales inför denna semifinal är att man kommer att sakna lagets andra stora stjärna, bakom Gareth Bale, Aaron Ramsey som är avstängd. Wales kommer också att sakna försvararen Ben Davies som också är avstängd.

Match i matchen: Cristiano Ronaldo vs Gareth Bale

En match i matchen är helt klart att de två stora Real-stjärnorna Ronaldo och Bales ställs emot varandra. Bale har än så länge varit bättre än Ronaldo och varit matchvinnare för Wales. Ronaldo stod för två mål i matchen mot Ungern och pallades för trycket när han satte den första straffen mot Polen. Att Ronaldo nätar mot Wales ger just nu 2,23 gånger pengarna hos Unibet medan ett spel på Bale ger oddset 3,30.

Att nätaOdds
Cristiano Ronaldo2,23
Gareth Bale3,30

Odds från Unibet >

Oddsen är klart på Portugals sida

Det är väl inget snack om att Portugal bör vara favorit i denna match då man har ett bättre lag på pappret än Wales men Wales har ett starkt kollektiv som tagit laget långt i denna turnering. Kikar vi på oddsen så talar de klart för att Portugal kommer att gå vidare och spelbolaget Unibet ger oddset 2,22 om man vinner under ordinarie tid och 1,52 med övertid och straffar inräknat. Motsvarande spel på Wales är 4,10 gånger pengarna på en seger under ordinarie tid och 2,62 med straffar och övertid inräknat.

Unibet tror på en tillknäppt tillställning då ett spel på under 2,,50 ger låga 1,49 och att båda lagen inte gör mål ger 1,69 gånger pengarna.