Fotbolls-EM: Schweiz – Frankrike

Fotbolls-EM ska den sista omgången inledas i kväll och bland annat med mötet mellan Schweiz – Frankrike i grupp A. En match som avgör vilket av dessa två som blir gruppsegrare och oddsen talar till Frankrikes fördel.

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play, SVTplay

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 6,50 – 3,00 – 1,90
Att vinna (1-2): 3,75 ? 1,25
Över/under 2,5 mål: 2,50 – 1,50
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,35 ? 1,55

Odds från Ladbrokes >

Frankrike har två raka segrar så här långt i fotbolls-EM och toppar nu grupp A två poäng före Schweiz som ligger på en andra plats med fyra poäng. Tar Frankrike poäng i kväll så säkrar man gruppsegern medan Schweiz behöver tre. Schweiz skulle dock också vara nöjda med en poäng då man vid en förlust riskerar att bli grupptrea om Rumänien samtidigt vinner över Albanien.

Frankrike vann klart när lagen möttes i VM senast

Jämför vi lagen så är Frankrike klart mycket starkare än Schweiz och senast lagen mötte i gruppspelet i Brasilien-VM 2014 så vann också Frankrike med klara 5-2. En annan faktor som gör Frankrike stora favoriter i kvällens möte är att Schweiz aldrig besegrat Frankrike i en tävlingsmatch.

Nya ändringar i Frankrikes startelva

Det som kanske talar till Frankrikes nackdel är att man har roterat en del i laget då man ännu inte hittat en perfekt balans i laget. Det finns många alternativ offensivt och sannolikt så kommer nya ändringar att ske i kvällens match mot Schweiz. Dels för att testa nya alternativ men också för att undvika att vissa spelare drar på sig gula kort som skulle innebära avstängning i nästa match.

Frankrike är klar oddsfavorit

Kikar vi på oddsen inför detta möte så ger spelbolagen ändå generösa odds på en seger till Frankrike. Spelbolaget Ladbrokes ger 1,90 om Frankrike vinner matchen och 6,50 om Schweiz utgår med seger. Ett oavgjort resultat ger 3,00 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 19 juni, 2016