Fotbolls-EM: Slovakien – England

England kan i kväll säkra en vinst av grupp B i Fotbolls-EM om de tar tre poäng mot Slovakien. Oddsen talar till Englands fördel men kommer de att palla för trycket?

Matchstart: 21:00
TV: TV4, C More Sport
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):6,00 – 3,30 – 1,83
Att vinna (1-2):3,60 ? 1,25
Över/under 2,5 mål:2,50 – 1,50
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,25 – 1,57

Odds från Ladbrokes >

England har tagit fyra poäng på de två matcher man spelat så här långt i Fotbolls-EM och är inte långt ifrån att vinna grupp B. För att säkra gruppsegern så behöver England vinna mot Slovakien men det kan också räcka med ett kryss om Wales inte vinner mot Ryssland. Spelmässigt finns det mycket mer att hämta av detta engelska landslag och inför denna match så kommer Roy Hodgson att göra sex ändringar i startelvan, enligt uppgifter från engelska medier. Bland annat så förväntas England att start med Sturridge och Vardy på topp, de två som nätade när Wales besegrades i den föregående omgången. England var stor favorit inför denna grupp och skulle man missa gruppsegern så lär kritiken inte vänta på sig.

Slovakien ligger just nu på tredje plats i gruppen med sina tre poäng, på grund av förlusten mot Wales som också har tre poäng. För Slovakiens del så säkrar man avancemang till slutspelet och kan till och med vinna gruppen om man tar tre poäng mot England och om Ryssland samtidigt tar poäng av Wales. Slovakien kan dock bli fyra i gruppen om man förlorar mot England och Ryssland vinner mot Wales.

Mötet mellan Slovakien och England kommer att bli en intressant uppgörelse. Slovakien har ett starkt mittfält och är bra i defensiven. Slovakien är långt ifrån uträknade mot ett England som nu experimenterar med startelvan och som inte övertygat fullt ut så här långt.

Det som dock talar till Englands fördel är att man vann mot Slovakien i en träningsmatch 2009 med klara 4-0 och har dessförinnan två segrar mot Slovakien i kvalet till EM 2004.

Kikar vi på oddsen så tror ändå spelbolagen på en säker seger till England. Och spelbolaget Ladbrokes ger just nu 1,83 gånger pengarna om England vinner matchen och hela 6,00 om Slovakien tar hem tre poäng mot England.