Fotbolls-EM: Tyskland – Frankrike

Ett möte mellan Tyskland och Frankrike är alltid intressant och ovisst i de stora mästerskapen. Men inför torsdagen semifinal Fotbolls-EM så saknar Tyskland en del tunga pjäser i laget samtidigt som Frankrike har luft under vingarna efter att ha krossat Island i kvarten. Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de trots allt fortsatt jämna inför detta möte.

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 3,00 – 3,00 – 2,80
Att vinna (1-2): 1,90 – 1,90
Över/under 2,5 mål: 2,37 – 1,53
Att båda lagen gör mål ja/nej:  1,90 – 1,80

Odds från Ladbrokes >

Tyskland och Frankrike har haft liknande resa i detta mästerskap. Båda gjorde vad de skulle under gruppspelet utan att egentligen imponera och vann till slut in grupper. Åttondelsfinalerna så imponerade Tyskland lite mer när man körde över Slovakien medan Frankrike fick det oväntat tufft mot Irland men en starka andra halvlek räckte för att vända 0-1 underläget. I Semifinalerna så fick Frankrike lite upprättelse när man körde över Island med 5-2 och egentligen utan att förta sig nämnvärt. Tyskland ställdes mot svåra Italien i sin kvart en match som till slut fick avgöras på straffar.

Tunga avbräck för Tyskland

Tysklands seger mot Italien lämnar en besk eftersmak för tyskarna då man åkte på en del tunga skador samtidigt som den otroligt viktiga mittbacken Hummels fick ett gult kort vilket innebär avstängning mot Frankrike. Förutom Hummels så är det redan nu klart att den defensiva mittfältaren Sami Khedira och det gör även den viktiga anfallaren Mario Gomez. Det är även oklart om Bastian Schweinsteiger, som hoppade in senast mot Italien, kommer att bli spelklar mot Frankrike.

Kan Tyskland stå emot Frankrikes giftiga trio?

Tyskland ska nu formera en ny backlinje mot ett franskt anfall med skytteligaledaren Greizmann som tillsammans med Giroud och Payet gjort hela 10 mål för Frankrike så här långt. Vilket kan jämföras med Tysklands bästa målgörare i Mario Gomez som gjort två mål och som dessutom missar denna semifinal.

Frankrike har revansch att utkräva

Frankrike har revansch att utkräva då Tyskland skickade ut dem i VM-kvartsfinalen senast med 1-0. Man har spelat en rad vänskapsmatcher de senaste åren och det senaste mötet i fjol slutade med en 2-0 seger till Frankrike.

Frankrike är knapp oddsfavorit

Frankrike har vind i seger efter den övertygande segern mot Island och med tanke på alla skador i Tyskland så borde de vara favoriter. Men det anser inte spelbolagen som har oväntat jämna odds på detta möte. Ett spel hos Ladbrokes ger i skrivandet stund 3,00 gånger pengarna på Tyskland som vinnare och 2,80 om Frankrike vinner matchen. Kikar vi på oddsen vilket lag som är favoriter att gå vidare med straffar och övertid inräknad så ger ett spel 1,90 på både Tyskland och Frankrike.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 6 juli, 2016