Fotbolls-EM: Ukraina – Polen

Grupp C ska i kväll avgöras och i den sista omgången kommer de två arrangörsländerna från EM 2012 Polen och Ukraina att mötas. Polen är given favorit då Ukraina inte längre har något att spela för.

Matchstart: 18:00
TV: TV12, C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-X-2): 5,00 – 3,40 – 1,90
Att vinna (1-2): 3,50 ? 1,28
Över/under 2,5 mål: 2,50 – 1,50
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,25 – 1,57
Att Lewandowski nätar: 2,25

Odds från Ladbrokes >

Ukraina åkte på en otroligt tung förlust senast i fotbolls-EM med 0-2 mot ett Nordirland som fortsätter att överraska. Förlusten innebär att Ukraina nu har noll poäng efter två spelade matcher och har nu inga chanser att gå vidare till slutspelet eftersom Polen och Tyskland båda har fyra poäng. En stor besvikelse för Ukraina som var stor favorit mot Nordirland och som höll upp bra mot Tyskland i premiären.

Polen var en av förhandsfavoriterna och trots att man har få mästerskapsmeriter så pallade man för trycket genom att vinna premiären mot Nordirland, med knappa 1-0, för att sedan göra en mycket bra insats mot Tyskland som slutade 0-0 efter mycket om och men. Polen var långt ifrån uddlösa mot Tyskland och hade ett par bra lägen att göra ett ledningsmål.

Rivaliteten mellan Ukraina och Polen

Man skulle kunna tro att de finns en rivalitet mellan de två grannländerna, likt Sverige och Danmark, men det gör det inte. Därmed så finns det inte mycket som talar för att Ukraina kommer att gå in i denna matchen med hull och hår, och ta allt för stor risker att bli skadade, mer än att försöka rädda sitt ansikte och bättre på statistiken.

Islossning för målsprutan Lewandowski?

I Polen har man ett sparkapital i kvalets främsta målskytt i Robert Lewandowski som än så länge är mållös i EM. Mot ett Ukraina som nu lär vara sådär intresserade av denna match så kan han få mer utrymme. Både Nordirland och Tyskland gav inte Polens anfallare mycket andrum och ytor att jobba på men det lär Ukraina ge mer av. Polen har ingen stor press på sig då man redan är klara för slutspelet och tar inte Nordirland tre poäng mot Tyskland, vilket de med stor sannolikhet inte gör, så bli man som sämst grupptvåa. Polen kan nu spela ut och det kommer passar perfekt och att göra mål i kväll är viktigt för att slipa på formen inför slutspelet. Kikar vi på oddsen från Ladbrokes så ger ett spel på att Lewandowski nätar intressant 2,25 gånger pengarna. Gör han första målet i matchen ger spelbolaget hela 4,33 gånger pengarna.

Polen given oddsfavorit

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de ändå återhållsamma i denna match om vi kikar på matchoddsen. Polen är visserligen favorit men spelbolaget Ladbrokes ger 1,90 gånger pengarna medan ett spel på Ukraina ger oddset 5,00. Något som kan göra spelbolagen försiktiga är att Polen har ett tungt facit att bryta då man aldrig vunnit en tävlingsmatch mot Ukraina. När lagen möttes i kvalet till VM senast så vann Ukraina båda gångerna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 21 juni, 2016