Fotbolls-EM: Wales – Belgien

Wales har gjort en bra Fotbolls-EM men nu ställs man emot Belgien i kvartsfinalen. Ett Belgien som är av en helt annan kaliber än vad man mött tidigare och oddsen är klart på belgarnas sida.

Matchstart: 21:00
TV: SVT1
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):5,05 – 3,45 – 1,90
Att vinna (1-2):3,50 – 1,33
Över/under 2,5 mål:2,35 – 1,55
Att båda lagen gör mål ja/nej: 2,25 – 1,66

Odds från bethard >

Wales är likt Island en av de stora överraskningarna i detta EM och att som debutant ta sig hela vägen till en kvartsfinal var det ingen som förväntade sig. För att ta sig dit så vann Wales grupp b med England, Ryssland och Slovakien för att sedan besegra Nordirland i åttondelsfinalen med 1-0. Det har kanske inte varit den svåraste resan av alla lagen som har gått vidare men Wales har visat en bra sammanhållning i laget där man kämpar för varandra, det har visat sig vägvinnande tillsammans med briljans från lagets stor stjärna Gareth Bale.

Tunga avbräck för Belgien

Belgien är på pappret ett av de starkaste lagen i detta mästerskap. Efter den inledande förlusten mot Italien i grupp e så har man 8-0 i målskillnad och i åttondelsfinalen mot Ungern så vann man med hela 4-0. Belgien är dock inte det mest sammansvetsade laget och mycket av deras spel går ut på vinna man mot man dueller, något som de är mycket skickliga på. Inför denna kvartsfinal så har man dock tunga bortfall i ett redan skadedrabbat försvar med mittbacken Thomas Vermaelen avstängd och vänsterbacken Jan Vertonghen som missar resten av mästerskapet på grund av skada.

Wales har ett övertag efter kvalet

Belgien och Wales möttes i kvalet till detta mästerskap med en oavgjord match och en seger till Wales som resultat. Man möttes även i kvalet till VM 2014 och den gången var det Belgien som vann det ena mötet medan den andra slutade oavgjort.

Belgien klar oddsfavorit att gå vidare till semifinal

Belgien visade mot Ungern att man är på gång och kan gå in i denna kvartsfinal med stort självförtroende. Oddsen är på Belgiens sida och frågan är om inte Wales framgångssaga tar slut här mot ett motiverat Belgien som har en EM-medalj i sikte. Kikar vi på oddsen från spelbolaget bethard så är de tämligen säkra på att Belgien ror hem denna kvartsfinal då man ger oddset 1,90 på Belgien som vinnare och oddset 5,05 på att Wales vinner matchen inom ordinarie tid. Med straffar och övertid inräknat så ger ett spel på Belgien 1,33 och  ett spel på Wales 3,50 gånger pengarna.