Fotbolls-VM: Bronsmatch Brasilien – Holland

Hemmanationen Brasilien ska försöka upprätta någon typ av heder i bronsmatchen mot Holland efter att ha blivit krossade av Tyskland i semifinalen i Fotbolls-VM. Även om en seger är av föga tröst så är man ändå klar favorit att ta hand om bronset.

Matchstart: 22:00 lör 12/7
TV: SVT1

Odds Brasilien – Holland

Odds (1-X-2): 2,15 – 3,70 – 3,30

Att vinna: 1,62 – 2,3

Dubbelchans (1X-12-X2): 1,36 – 1,30 – 1,74

Halvtid (1-X-2): 2,67 – 2,33 – 3,60

Båda lagen gör mål (Ja-Nej): 1,49 – ,255

Att göra mål:
Fred: 2,85
Jo: 2,85
Hulk 3,30
Oscar: 4,00

Robin Van Persie: 2,80
Arjen Robben: 3,00
Jan Klaas Huntelaar: 3,10

Odds från Unibet

Storförlust för Brasilien i semifinalen mot Tyskland

Brasilien åkte på en rejäl utskåpning i semifinalen mot Tyskland. Inte bara förlorade man matchen och inte gick vidare till finalen, utan Tyskland gav Brasilien en riktig läxa genom att leda med 5-0 efter 30 minuter och sedan vinna med hela 7-1.

Chocken var total för ett Brasilien som skulle vinna mästerskapet på hemmaplan. Förlusten i ”finalen” mot Uruguay i hemma-VM 1950 rev upp ett sår som man skulle läka i detta mästerskap, men istället så skapade man ett nytt trauma i den förnedrande 1-7 förlusten mot Tyskland.

Kan Brasilien repa sig efter förlusten mot Tyskland?

Det är därmed ett stukat Brasilien som går in i lördagens bronsmatch mot Holland. Positivt är att man får tillbaka mittbacken och lagkaptenen Thiago Silva, som var saknad i matchen mot Tyskland. Även om det är bronsmatch det handlar om så har Brasilien inte längre samma press på sig, även om en seger givetvis är ett plus, dock kommer en seger inte vara i närheten av att väga upp förlusten mot Tyskland.

Slitet Holland som går in i lördagens bronsmatch

För Hollands del så är man givetvis besvikna över förlusten mot Argentina i semifinalen, men på det stora hela har man gjort ett mer än godkänt mästerskap redan nu. Mot ett defensivt skickligt Argentina så hade man svårt att skapa målchanser och bara ett skott på mål hade man under de 120 minuterna.

Holland med sämre förutsättningar efter rysare mot Argentina

Med förlängning, straffavgörande och en dags mindre vila har Holland ett sämre utgångsläge än vad Brasilien har. Dock är brassarna givetvis skärrade och skakade efter förlusten mot Tyskland och frågan är om de har möjlighet att ta sig samman och ladda om.

Oddsen talar för en seger till Brasilien

Både Holland och Brasilien har på förhand visat ett svalt intresse för denna bronsmatch så att tippa utgången är oerhört svårt. Spelbolagen håller dock Brasilien som knapp favorit och det är inte ett dumt tips då man givetvis vill ge hemmafansen något att glädjas åt. Kikar vi på oddsen från Unibet så ger ett spel på Brasilien som vinnare oddset 2,15 och ett spel på Holland 3,30 gånger pengarna, i skrivandets stund.

Så ser du bronsmatchen Brasilien – Holland

Bronsmatchen Brasilien – Holland kommer att spela på Estadio Nacional de Brasilia med start 22:00 under lördagen och kommer att sändas i SVT1.

Den algeriska domaren Djamel Haimoudi kommer att döma matchen. Haimoudi har dömt tre match i detta VM och bland annat åttondelsfinalen mellan Belgien – USA.