Fotbolls-VM: Brasilien – Kroatien i premiären

I kväll drar Fotbolls-VM äntligen igång. I premiären möts hemmanationen Braslien och Kroatien i grupp A. Ett möte där Brasilien är given favorit, men då gäller det att de lyckas hålla nerverna i schack.

Matchstart: 22:00
TV: SVT1
Odds (1-X-2): 1,28 – 5,00 – 12,00 (William Hilll)

Hemmanationen och turneringsfavoriten Brasilien har höga förväntningar på sig inför detta mästerskap, och när man återigen arrangerar ett VM på hemmaplan kräver de inhemska fansen ett guld, allt annat vore ett fiasko. I dagens premiär möter man Kroatien, som borde vara en enkel match för Brasilien, men i en premiär kan allt hända och med de högt ställda förväntningarna på Brasilien kan premiärnerver bli avgörande.

Brasilien är givetvis favorittippat i kvällens match och om vi kikar på oddsen från William Hill ger ett spel på en seger till hemmanationen låga 1,28 gånger pengarna. Tror du dock att Brasilien darrar i premiären ger ett spel på Kroatien som vinnare hela 12,00 gånger pengarna.

Brasilien det klart bättre laget på pappret

Jämför man lagen är dock Brasilien bättre på i princip varje position och det är bara premiärnerverna som står emellan Brasilien och en säker seger i kväll. Brasilien har en otroligt stark backlinje med Alves, Thiago Silva, David Luiz och Marcelo samt ett stabilt mittfält med Oscar, Luiz Gustavo, Ramires, Paulinho mfl vilket kommer göra det svårt för Kroatien att hota offensivt. I offensiven har Brasilien Hulk, Fred och Neymar som kommer att bli livsfarliga framåt.

Kroatien ska inte underskattas

Kroatien är dock inget enkelt motstånd som Brasilien bara kan köra över. Visst Brasilien kommer troligtvis att äga stora delar av bollinnehavet men med spelare som bland annat Luka Modric (Real Madrid) och Ivan Rakitic (Sevilla) kan man komma med vassa kontringar som kan straffa brasilianarna vid bolltapp. Dock kommer Kroatien att sakna måltjuven Mario Mandzukic (Bayern München), som är avstängd, vilket kommer att vara ett rejält avbräck för laget.