Fotbolls-VM: Costa Rica – Grekland

Vid 22:00 drar kvällens andra åttondelsfinal igång i Fotbolls-VM mellan Costa Rica och Grekland. Oddsen talar för ett ovisst möte men spelbolaget William Hill håller Costa Rica som knappa favoriter.

Matchstart: 22:00
TV: SVT1
Odds (1-X-2): 2,50 – 3,00 – 3,00 (William Hill)

Costa Rica stod för VM:ets stora skräll när man toppade grupp D och tog sig vidare till ”Dödens grupp” framför Uruguay, Italien och England. Costa Rica har framförallt imponerat med ett stabilt försvarsspel och släppte bara in ett mål mot de tre topplagen i gruppen, samtidigt som man inte varit helt uddlösa framåt och gjorde bland annat tre mål mot Uruguay.

En stark defensivt är det som är signifikativt för Grekland. Men i VM har man inte övertygat så här långt med ett tamt anfallsspel. I grupp C så tog man sig vidare med fyra poäng och med bara två mål i bagaget. De två målen kom i den sista och avgörande matchen mot Elfenbenskusten som avgjorde i slutminuterna vid ställningen 1-1 då Grekland fick en straff.

Costa Rica knapp favorit

Det är otroligt svårt att sia om hur detta kommer att sluta. Att det kommer att bli en målsnål tillställning är ingen överdriven gissning. Kollar vi på oddsen från William Hill är det Costa Rica som är knapp favorit till 2,50 samtidigt som ett spel på Grekland ger 3,00 gånger pengarna.