Fotbolls-VM: Frankrike – Nigeria

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Frankrike som har imponerat så här långt i Fotbolls-VM och är klar oddsfavorit i kvällens tidiga åttondelsfinal mot ett Nigeria som skakas av interna bråk.

Matchstart: 18:00
TV: SVT1, SVT2, Kunskapskanalen
Odds (1-X-2): 1,38 – 4,75 – 9,50 (Unibet)

Frankrike har imponerat så här långt

Frankrike hamnade i grupp E med Schweiz, Ecuador och Honduras och var given favorit att toppa gruppen vilket man också gjorde. Men att Frankrike skulle vinna gruppen på ett sådant sätt som man gjorde var inte en självklarhet. Man gick ut starkt med att krossa andrahandsfavoriten i gruppen Schweiz med 5-2 i öppningsmatchen för att sedan följa upp med en säker seger mot Honduras med 2-1. I den sista matchen så gjorde man stora förändringar i startelvan och vilade flera spelare och kryssade mot Ecuador 0-0.

Det har blivit många mål framåt för Frankrike i gruppspelet, sju stycken, och nästan hälften av dessa mål har Karim Benzema gjort, tre stycken. Benzema har visat upp en otroligt bra form och kommer att vara en av nyckelspelarna i kvällens möte.

Knappt avancemang för Nigeria

Nigeria lyckades med nöd och näppe ta sig förbi grupp F genom att kryss mot Iran, 0-0, vinna mot Bosnien med 1-0, efter flera kontroversiella domarbeslut samt förlora mot Argentina med 2-3 i den sista omgången. Vinsten mot Bosnien var nyckeln till avancemang men domaren dömde felaktigt bort ett mål för Bosnien och som skickade ut dem ur turneringen.

Interna bråk i Nigeria

Nigeria störs av bråk inför denna viktiga åttondelsfinal. Likt Ghanas interna bråk handlar det om bonuspengar och spelarna har till och med uteblivit på en träning som protest mot förbundet. Givetvis är detta bråk som sätter fokus från planen och från den dagens åttondelsfinal, något som inte direkt stärker Nigerias chanser.

Nigeria vann när lagen möttes 2009

Lagen möttes i en träningsmatch under 2009 och då vann Nigeria med 1-0. Dock var det under samma period som Frankrike skakades av interna bråk och konflikter, så frågan är hur betydelsefull den vinsten egentligen är.

Nigeria har aldrig gått vidare från en åttondelsfinal och vid två tillfällen har man ställts emot europeiskt motstånd, Danmark och Italien, och båda gångerna har det blivit förlust.

Frankrike klar oddsfavorit

Med tanke på Frankrikes goda form och Nigerias interna bråk är det Frankrike som är klar favorit i detta möte till det låga oddset 1,38 gånger pengarna hos Unibet. Ett spel på Nigeria som vinna hos spelbolaget ger hela 9,50 gånger pengarna.

Kanalkaos hos SVT

Matchen kommer att sändas i tre kanaler först SVT2, sen SVT1 och Kunskapskanalen för att sedan bytas tillbaka till SVT1. Se nedan för alla sändningstiderna.

  • 18:00 – 19:00, SVT2
  • 19:00 – 19:30, SVT1
  • 19:30 – 20:00, Kunskapskanalen
  • 20:00 – 21:00, SVT1

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 30 juni, 2014